Calator in Bascheti

5 locuri superbe din România, la preț accesibil: sub 150 de lei/noapte/pers.
5 locuri superbe din România, la preț accesibil: sub 150 de lei/noapte/pers.

Începem noul an cu câteva recomandări de cazare din România. Sunt locuri testate de noi, care au un raport preț-calitate bun: de la 120 lei/noapte/pers. Ține minte acest articol, dacă și tu vrei să călătorești cu buget redus, anul acesta. Avem incluse în listă o pensiune care se închiriază la cameră, dar și locuri în care prețul menționat este valabil la închirierea integrală, la capacitate maximă.

1.Chalet Green Velvet

Unde? Vatra Dornei, Suceava.

Nu are cum să nu te uimească priveliștea pe care o ai de la Chalet Green Velvet. Este un peisaj de vis, care îți va stărui în minte mult timp. Ești tu, pădurea și cabana nou nouță, care miroase a lemn și care te îmbie la relaxare și visare. Capacitatea: 10 persoane, în 5 camere. Se închiriază integral la un preț foarte bun: 1200 lei/noapte. Asta înseamnă 120 lei/noapte/persoană.

Pentru rezervări și disponibilitate, vezi aici!

CUM AJUNGI?

Se poate ajunge și cu trenul doar până la Vatra Dornei. Ultimii 5 kilometri nu sunt asfaltați, dar drumul este foarte bun, potrivit și pentru o mașină mică.

OBIECTIVE TURISTICE DIN ȘARU DORNEI

Comuna Șaru Dornei;
Biserica din Șaru Dornei;
Orașul Vatra Dornei;
Drumeții în natură cu sania;
Parcul Național Călimani;
Tinovul Mic – Şaru Dornei;
Poteca Tematică 12 Apostoli;
Rezervaţia de Jnepeniş şi Pinus Cembra;
Poteca tematică de la Cariera de sulf a Călimanilor.

2. Infinity Cabin

Unde? Onicești, Râșca, Apuseni, Cluj.

Într-un cadru de vis, am descoperit această cabană cu mini piscină încălzită. Are 6 camere, 7 băi, un living și o terasă generoasă și o capacitate de 12 adulți. Cabana se închiriază integral. Costă 1500 de lei/noapte (în timpul săptămânii) și 2250 de lei/noapte (weekend). La un simplu calcul: 125 de lei/noapte/adult, în timpul săptămânii, și 188 de lei/noapte/adult.

Pentru rezervări și disponibilitate, vezi aici!

Cum ajungi?

Se poate ajunge dinspre Cluj sau dinspre Beliș. Ultimii cinci kilometri nu sunt asfaltați, dar drumul este practicabil chiar și în condiții de iarnă.

Ce poți face aici?

Drumeții în natură, relaxare în mijlocul naturii.

3. Karstic Chalet

Unde? Mătișești, Alba.

Îți spunem, acum, despre o cazare de poveste, nouă, situată într-un loc de vis, în inima Munților Apuseni. Am testat-o recent și am avut noroc să prindem și zăpadă. Se numește Karstic Chalet și se află într-unul dintre cele mai frumoase sate din Apusenii de Alba, Mătișești. Sunt două cabane în stil nordic, cu ciubăr/jacuzzi încorporat în podeaua. Fiecare cabană are 3 dormitoare și se închiriază separat, integral. În timpul săptămânii: 900 lei/noapte. La un simplu calcul asta înseamnă 150 de lei/noapte/persoană, dacă se ocupă la capacitatea maximă (6 persoane) și 1100 de lei/noapte, în weekend. Jacuzzi-ul se plătește separat.

Pentru rezervări și disponibilitate, vezi aici!

Acces și mâncare. Se ajunge ușor, cu mașina mică. Poți să îți aduci mâncare de acasă sau să comanzi mâncare tradițională de la o localnică.

Ce poți face aici: Biserica din Mătișești; Rezervația Naturală Izbucul din Mătișești; Parcul Natural Munții Apuseni; Casa Memorială Horea; Rezervația Naturală Peștera Dirminii; Plimbări cu sania sau cu căruța.

4. Casa Cifu

Unde? Toplița, Harghita.

Când vreți să puneți viața agitată pe modul pauză, cel mai bun remediu este să te duci la munte și să stai în natură câteva zile. Noi așa facem. În călătoriile noastre prin țară, am găsit acest loc tare frumos și izolat, pe care vi-l arătăm și vouă: Casa Cifu.Este o cabană super faină, înconjurată de pădure și este aproape de pârtie. Are ciubăr și o capacitate de 8 pers (3 camere și o nișă de dormit). Se închiriază integral. Preț în timpul săptămânii: 1200 lei/noapte (150 lei/noapte/pers) și 1300 lei/noapte/weekend (162 lei/noapte/pers).

Pentru rezervări și disponibilitate, vezi aici!

Cum ajungi? Se ajunge ușor cu mașina mică, ultimii doi kilometri nu sunt asfaltați, dar drumul este în condiție bună. Poți ajunge și cu trenul la Toplița.

Ce poți face la Toplița?

Castelul Urmánczy;

Stațiunea cu ape termale Bánffy;

Mănăstirea Sfântul Ilie de la Toplița;

Biserica de lemn de la Mănăstirea Pârăul Doamnei;

Pârtia de bob;

Pârtia de schi;

Punctul de belvedere Tarnița.

5. Casa Botar

Unde? Rimetea, Alba.

Dacă nu ai fost la Rimetea, pune-o repede pe listă. Este unul dintre cele mai pitorești sate din România. Noi am fost cazați la Casa Botar, unde ne-am bucurat și de un ciubăr și de o saună cu super priveliște. Este o pensiune în stil nordic. Ne-au plăcut aici: sauna și ciubărul cu priveliște de poveste, dar și camerele generoase și foarte curate. Preț: 250 lei/noapte (125 lei/noapte/pers), în weekend, extrasezon.

Pentru rezervări și disponibilitate, vezi aici!

Cum ajungi?

Poți ajunge aici foarte ușor cu mașina dinspre Cluj-Napoca.

CE POȚI FACE ÎN RIMETEA?

Să urci pe Piatra Secuiului. Urcușul este abrupt și durează vreo două ore, dar de sus, de la 1128 de metri, priveliștea de vis asupra văii merită tot efortul depus.

Muzeul Etnografic are o colecție de peste 11.000 de piese vestimentare țărănești din zonă, unelte de minerit, de prelucrare a lemnului, dar și mobilă veche pictată.

Cetatea Coltești – Cetatea este, sus, pe deal, în satul vecin, Coltești. Fortăreața a fost construită în 1296, ca turn de apărare împotriva invaziilor tătarilor. Prin anii 1700, a devenit reședința familiei nobiliare Toroczkay. Cetatea a fost distrusă în 1713, la ordinul Casei de Habsburg, pentru că localnicii s-au opus anexării Transilvaniei. În zonă, mai poți vizita fosta mănăstire franciscană și biserica româno-catolică.

Cheile Vălișoarei.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *