Am fost turiști pentru o zi, în București, cu o mașină electrică, iar experiența e super cool
Am fost turiști pentru o zi, în București, cu o mașină electrică, iar experiența e super cool

Avem o viață, mereu, pe fugă în București, ca doar așa este în Capitală, locul unde timpul nu are răbdare și te presează să te supui lui. Sunt zile în care trebuie să ajungem de la o oră la alta, ba la o ședință foto, ba la un post de televiziune, totul pe repede-înainte, totul anunțat pe ultima sută de metri, că așa este în nebunia Bucureștiului. Însă vremurile sunt cum sunt și nu ne lasă deloc să fim noi, să fim fără griji și liberi. Ne tot gândeam cu ce să ne deplasăm de colo-colo, ca să fim în siguranță în această perioadă. (Advertorial)

Când ne-am întors, recent, în București, după mai multe luni, în care am călătorit prin țară, acela a fost momentul în care ne-am dat seama că nu ne simțim tocmai în siguranță în mijloacele de transport în comun. Am tot căutat soluții și tot ne-am întrebat ce să facem ca să nu ne expunem prea mult în timpurile pe care le trăim acum.

Printr-o căutare răzleață pe Internet, am descoperit Spark – un serviciu car-sharing doar cu mașini electrice. Așa că am vrut să testăm mașina să vedem dacă ne ajută. Și am zis să facem o nebunie: să fim turiști pentru o zi în București, să vedem ce putem vizita, ce putem fotografia și unde putem mânca, dar, mai ales, dacă Spark ni se potrivește.

Am ales noul Renault Zoe și am pornit într-o aventură prin Capitală: am început de la Palatul Parlamentului, am fost și prin Centrul Vechi, la Muzeul de Istorie, la noul Pasaj de la Ciurel și din Delta Văcărești până la Pădurea Băneasa. O tură zdravănă de o zi întreagă, mai ales că am putut lăsa mașina gratis în parcările publice.

Trebuie să știți că Muzeul de Istorie este deschis de miercuri până duminică, cu un program ceva mai restrâns, casa de bilete se închide la ora 16.00. La fel și Palatul Parlamentului se poate vizita respectând noile norme sanitare: tururi începând de la ora 10.00 cu maximum 9 vizitatori și costă 40 de lei de persoană.

Am parcat mașina și petrecut cam două ore în interior, iar apoi ne-a fost foarte ușor să găsim o altă mașină Spark în zonă printr-un singur click pe aplicație.

Bine de știut: CURIOZITĂȚI DESPRE PALATUL PARLAMENTULUI

***Clădirea are o suprafaţă de 365.000 mp şi ocupă în Cartea Recordurilor locul 1 în lume la capitolul clădiri administrative  și locul 3 în lume ca și volum: este cea mai grea şi cea mai scumpă din lume.

***Au fost distruse 20 de biserici, 8 au fost mutate, 10.000 de locuinţe au fost demolate, iar peste 57.000 de familii au fost evacuate.

*** Palatul Parlamentului a fost construit cu ajutorul a peste 100.000 de oameni, 20.000 de muncitori lucrau în trei ture 24 de ore pe zi, în perioadele de apogeu.

Cum funcționează?

Prin câțiva pași simpli, poți scăpa de stresul deplasării prin București. Îți descarci aplicația Spark Car Sharing, îți faci cont online și poți închiria mașinile electrice SPARK, disponibile pe harta interactivă din aplicație foarte ușor. Taxa de înregistrare este de 15 lei, iar după ce procedura de înregistrare este gata, veți primi automat în contul tău un voucher de 50 lei valabil 2 luni.  Trebuie doar să ai permis de conducere categoria B valabil și cel puțin un an experiență la volan.  Vezi mai multe: AICI!

Poți descărca AICI aplicația pentru IOS și AICI aplicația pentru Android.

Cum a fost aventura cu mașina Spark?

Este fix ceea ce căutam: mașina este confortabilă și ușor de manevrat, o variantă de transport potrivită pentru aceste vremuri: comodă pentru distanțele scurte, economică și facil de folosit. Trebuie doar să descarci aplicația și plătești doar timpul în care vei folosi mașina. O cursă de 60 de minute costă în jur de 29 de lei și dacă vrei doar să ajungi rapid într-un loc vei plăti doar 10 -15 lei. Serviciul include patru tipuri diferite de mașini electrice cu prețuri care încep de la 0,49 de lei pe minut până la 125 de lei, dacă vrei să ții mașina 24 de ore, în care poți parcurge peste 150 de kilometri prin oraș.

Ne-a mai plăcut că este eco, că este silențioasă, nu costă mult și este ușor de închiriat. Bonus: poți găsi oricând o mașină aproape de tine pe aplicație, o poți lăsa aproape oriunde în București și dacă ai drum prin centrul orașului o poți lăsa în parcările publice fără să plătești. Vă spunem cum ne-am simțit noi: mult mai în siguranță decât în mijloacele de transport în comun, pentru că ești propriul șofer, într-un mediu sigur. Este un nou mod de a folosi o mașină, atunci când ai nevoie. În plus, chiar merită: nu vei plăti pentru mentenanță, combustibil sau asigurare.

De reținut:
***Acesta este un review advertorial by calatorinbascheti.ro și reprezintă percepția noastră asupra serviciului, dar și gusturile și așteptările proprii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *