Calator in Bascheti

Așa arată paradisul. Insula secretă a lumii, mai puțin știută de români
Așa arată paradisul. Insula secretă a lumii, mai puțin știută de români

Vrei o vacanță exotică într-un loc mai puțin cunoscut, unde vei putea admira frumusețea ireală a naturii? Îți arătăm o insulă de poveste, unde te poți bucura de peisaje rupte din basme. Hai să o descoperim! 

Insula Guyam – paradisul neștiut din Filipine

Unde? Siargao, Filipine, Marea Filipinelor, Cercul de Foc al Pacificului, la 10.000 de kilometri distanță de România.

În provincia Surigao Norte, la 780 de kilometri distanță de Manila, Filipine, se află un paradis natural mai puțin știut. Aproape de insula Siargao, găsim micuța insulă Guyam, care se încadrează în definiția perfectă a exoticului. Este ca și cum te-ai afla într-o ilustrată numai bună de pus pe desktop, cu cer azuriu, cu ape limpezi și palmieri idilici, aplecați peste ocean. Poți ajunge aici cu un tur din Siargao. Insula este foarte mică, o poți face la pas în mai puțin de 10 minute și, evident că nu există locuri de cazare, dar te poți bucura, timp de câteva ore, de un colț de rai ascuns de ochii lumii.

Vezi aici locuri de cazare de vis în zonă

Ce poți face în Guyam?

Tururile care ajung aici se opresc pe insulă timp de 1-2 ore și ai timp destul ca să te relaxezi printre palmieri, să faci baie în apa limpede sau să savurezi o băutură răcoritoare în hamac. Pe insulă, există un mic magazin de unde îți poți cumpăra apă, răcoritoare, bere sau o porție de mâncare. În partea din spate, sunt câteva mici piscine naturale, printre stânci, așa că dacă vrei să ajungi în Guyam, neapărat, să îți iei încălțăminte de apă.

Vezi aici locuri de cazare de vis în zonă

Cum ajungi în Guyam și cât costă?

  • Noi am ajuns prin Manila, cu un zbor din București via Istanbul, cam 12 ore, apoi cu un zbor Cebu Pacific, de 2 ore și jumătate. Biletele ni le-am configurat singuri online, la fel și cazarea, pe care am luat-o de pe Booking. Am stat 5 zile în Manila, apoi 6 zile în Siargao. Puteți veni și direct spre Siargao, dacă suportați atâtea escale și ore lungi de zbor.
  • Din Siargao, poți lua un tur spre trei insule: Guyam, Daku și Naked Island, care costă în jur de 75 de euro, cu mâncare inclusă. Dacă vrei să stai în zonă, există cazare pe insula Daku, aflată în apropiere de Guyam.

  • Un zbor București-Manila costă de la 600 de euro de persoană, cu mai multe escale, până la 1300 de euro, cu 2 escale. Noi am zburat cu Turkish Airlines, însă prețul biletelor depinde de zi, de sezon, de oferte.
  • Avionul intern: Manila-Siargao – sunt cam 3 curse zilnice, puteți prinde prețuri bune online, cu tot cu bagaj de cală, sub 100 de euro, noi am dat 190 de euro/persoană/dus-întors, Manila-Siargao cu Cebu Pacific.
  • Vezi aici locuri de cazare de vis în zonă

Unde te cazezi în Guyam?

Evident, că insula fiind atât de mică, nu are spații de cazare și trebuie să te cazezi ori în Siargao ori în insula Daku, la fel de frumoasă ca și Guyam, însă mult mai mare.

Vezi aici locuri de cazare de vis în Siargao

Noi am stat la Siargao Island Villas, în zona General Luna. Locul este superb, sunt căsuțe de tip bungalow, pe malul oceanului, cu o piscină generoasă. Micul dejun este foarte bun, cu mâncare diversă, iar peisajul superb. Nu ne-a plăcut faptul că locul este plin de câini maidanezi, care vin chiar și în restaurantul open space.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare

Când să te duci în Guyam?

Zona Siargao-Guyam are un climat tropical umed și cald tot timpul anului. Sunt mereu în jur de 28-31 de grade Celsius, iar apa oceanului este extrem de caldă. Cel mai bine ar fi să veniți aici între lunile martie și septembrie. Vor fi și ploi, dar nu atât de frecvente cum sunt între lunile noiembrie și ianuarie.

Mai multe despre Siargao, am scris aici!

Ce nu ne-a plăcut? 

  • Portul din Siargao, locul de îmbarcare spre Guyam, este foarte murdar și plin de peturi și sticle aruncate în apă.
  • În Siargao, fluxul și refluxul aduc gunoaie foarte multe, iar, deși plajele sunt superbe, sunt zile în care nu ai cum să faci plajă.
  • Sunt zone cu stânci în apă, pe care nu le vezi, așa că trebuie să vă protejați picioarele cu încălțăminte adecvată.
  • Pe insula Siargao, iluminat public nu există, iar cum înserarea vine pe la 6 seara, trebuie să te descurci pe stradă, în unele zone, cu lanterna de la telefon.
  • Internetul este slab, deși aveam cartelă cu număr de Filipine.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *