Avem locuri în România, de o frumusețe ireală, care merită promovate și scoase în față. Unul dintre ele, care pe noi ne-a impresionat, este Cascada Beușnița, sau mai bine, zis, Cascadele Beușniței, pentru că sunt mai multe căderi de apă formate pe același râu, pe care le vei întâlni în cale, atunci când te afli pe traseu, în pădure, spre această minunăție de loc pe care nu trebuie să-l ratați vara aceasta.
CASCADA BEUȘNIȚA – MINUNEA NATURALĂ A ROMÂNIEI
Unde? Banatul Montan, Cheile Nerei, Munții Aninei, județul Caraș Severin.
Dacă nu ați fost până acum în Cheile Nerei, trebuie, neapărat, să puneți acest colț de rai pe lista de văzut o dată-n viață, la noi, în România. Vă va uimi natura, cu culorile ei, ca într-un tablou ireal de frumos, creat în mijlocul pădurii. Sunt multe locuri de văzut și de făcut în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.
Vă povestim, acum, despre Cascada Beușnița, un fenomen al naturii, care pe noi ne-a făcut să credem că mai frumos de atât nu există. Am văzut și celebrele cascade din junglă din Bali, care atrag ca un magnet mii de turiști, am văzut și Cascada Bigăr dar, parcă, mai frumoasă este Beușnița. Iar, dacă ajungeți aici, ne veți da dreptate.
Peisajul, format în amonte de lacul Ochiul Beiului și pe râul Beu, este de vis. Cea mai spectaculoasă cădere de apă are 5 metri înălțime. Șuvoaiele repezi cad cu zgomot și se dispersează ca, într-o poveste, pe stâncile abrupte și pe mușchii verzi, creând perdele transparente de vapori spumoși, albi.
Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI!
Este, poate, cea mai frumoasă cascadă a României. Timp de mii de ani, apa a căzut pe roca de calcar și a format un tuf calcaros, ochiuri turcoaz, mici peșteri și baraje. Lăsăm fotografiile de mai jos să vorbească de la sine despre locul unde natura a fost generoasă.
Deasupra cascadei, se află o cascadă mai mică, unde puteți urca pe o cărare abruptă, destul de anevoiasă.
Legenda fascinantă a Cascadei Beușnița
Legendele locului spun că fiica unui păstor din zonă s-ar fi îndrăgostit de fiul unui Bei din Levant, iar apa care curge din cascadă ar fi, de fapt, vălul de mireasă al fetei. O altă istorisire de demult povestește că Beiul din Levant ar fi răpit-o pe frumoasa fiică a ciobanului și ar fi închis-o într-un turn din Cheile Nerei, pentru că se îndrăgostise de ea. Când tânăra a reușit să scape din turn, Beiul a dat ordin ca fata să fie ucisă. Lacrimile i s-ar fi transformat în Lacul Ochiul Beiului, în culoarea ochilor lui, iar, fata în râul Beușnița.
Cazări de poveste, în zonă, vezi AICI!
Cum ajungi la Cascada Beușnița?
Poți ajunge și din Reșița pe traseul Reșița-Oravița-Potoc-Podul Beiului, locul de unde încep traseele spre numeroase atracții turistice din Cheile Nerei. Noi am venit dinspre comuna Sasca Montană spre Podul Beiului. Trebuie să ajungi în satul Potoc, la cantonul silvic, aici de aici sunt indicatoare care îți vor arăta drumul. Faci jumătate de oră de mers prin pădure, într-o drumeție ușoară până la Lacul Ochiul Beiului și apoi altă jumătate de oră până la Cascada Beușnița. Traseul prin pădure este superb și vei întâlni la fiecare pas cascade mai mici sau mai mari care vă vor încânta privirea. Traseul este marcat cu bandă albastră.
Când să vizitezi Cascada Beușnița?
Cel mai bine ar fi să veniți aici după ploaie sau după topirea zăpezilor, când debitul de apă este mai mare și vă lasă să vedeți cascada în toată splendoarea ei, adică primăvara sau toamna. În plus, nu sunt mulți turiști, nu este aglomerație și vă puteți bucura, în liniște, de magia naturii.
Unde te cazezi?
Îți recomandăm un boutique hotel tare frumos din comuna Sasca Montană: Rocker’s Inn. Vei fi uimit cât de frumos sunt decorate camerele, cu tematică muzicală. Vei avea la dispoziție piscină încălzită, jacuzzi și saună.
Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!
Despre alte obiective superbe din Cheile Nerei, am scris AICI!
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.