Ai o unitate de cazare? O poți înscrie, gratuit, pe harta locațiilor recomandate de Călător în Bascheți

Conceptul Campaniei

Dragi proprietari de pensiuni, de cabane sau de hoteluri din România,

Vă invităm să răspundeți provocării noastre, să faceți un pas important către un viitor mai sustenabil și să intrați, astfel, pe harta unităților de cazare, recomandate de Călător în Bascheți, pentru practici sustenabile. Dincolo de ospitalitate și de servicii de calitate, într-o perioadă globală, în care schimbările climatice sunt din ce în ce mai vizibile, putem să contribuim, împreună, la protejarea mediului și la promovarea unui turism responsabil.

Astfel, cu ajutorul prietenilor de la ,,Asociația Act for Tomorrow’’, cu o experiență de peste 10 ani în protejarea mediului, am dezvoltat o serie de criterii de sustenabilitate, pe care vă invităm să le îndepliniți: de la reciclare, eficiența energetică, conservarea apei, până la aprovizionare și ecoturism. Dacă vă angajați să respectați cel puțin 5 criterii, unitatea dumneavoastră va fi inclusă, automat și gratuit, pe harta comunității noastre de travel și promovată pentru practici sustenabile. 

Inițiativa ,,Găzduiește cu inima” este o premieră pentru România și a fost lansată în cadrul campaniei ,,Călătorește cu inima’’, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Condiții de participare

Dacă îndepliniți minimum 5 criterii din cadrul subcapitolelor de mai jos. Pentru cei care îndeplinesc peste 8 criterii, avem o surpriză.

Dacă aveți minimum nota 4,5 în recenziile Google și/sau cel puțin 9, scor pe Booking. Consultă condițiile de participare, de mai jos, și înscrie-te completând formularul de la final.

Criterii de eligibilitate

Facilități împotriva prevenirii deșeurilor:                          
  • Filtre de apă                                                 
  • Reducerea la minim a produselor de unică folosință (bețisoare de urechi, tacâmuri, săpun individual, gel de duș la cantitati mai mari și reumplerea acestora)
2. Contract de colectare separată a deșeurilor și predarea separată către compania de colectare.
3. Sistem de colectare separată a deșeurilor atât pentru cele generate de personalul unităților de cazare, cât și de către turiști.
4. Compostarea deșeurilor organice.
5. Colectarea și transmiterea deșeurilor periculoase la centrele speciale – baterii, corpuri de iluminat, electronice mici și mari, etc.

1. Sistem de încălzire prietenos cu natura – pompe de căldură, încălzire în pardoseală.

2. Sistem de captare a energiei electrice din surse regenerabile (panouri, turbine eoliene, etc).

1. Folosirea de dispensere la camerele turiștilor în vederea utilizării responsabile a apei.

2. Sistem de captare și epurare a apei.

3. Sistem de colectare a apei de ploaie și folosirea acesteia pentru activități precum udat, heleștee etc.

1. Achiziționarea de produse din comunitate, produse preparate local

2. Cultivarea de produse în regim propriu/regenerativ (legume, carne, fructe).

3. Infrastructura de plimbat/agrement cu mijloace ecologice. Puneți la dispoziția turiștilor biciclete, trotinete electrice, caiace etc.

Soluții implementate care pot reprezenta exemple de bună practică.

Cum te înscrii

Pentru a participa, unitățile de cazare interesate vor completa și vor transmite formularul de înscriere de mai jos, până la data de 20 ianuarie 2024.

După completarea formularului, înscrierea va fi analizată, iar cei selectați vor primi un e-mail de confirmare. Nu se percep niciun fel de taxe de înscriere sau de participare.

Ce beneficii ai?

Un loc binemeritat pe harta locațiilor sustenabile din România, pentru un turism cu grijă față de natură.

Vizibilitate și promovare gratuită. Harta va fi întocmită de Călător în Bascheți și va putea fi consultată pe www.calatorinbascheti.ro

Promovarea pe Instagram și Facebook. Vom anunța că unitatea dumneavoastră a intrat pe harta locațiilor recomandate de Călător în Bascheți, pentru practici sustenabile. De asemenea, aceste story-uri vor fi promovate pe Instagram, în reperul ”Găzduiește cu inima”.

Un premiu simbolic de recunoaștere a practicilor sustenabile, acordat de Călător în Bascheți.

Contextul Campaniei

Într-o perioadă globală, în care schimbările climatice sunt din ce în ce mai vizibile, bogățiile naturale ale României – de la bazinul hidrografic unic în Europa, care are 60% din rezerva totală de apă de pe continent, până la Delta Dunării și la cele mai întinse și mai bine conservate păduri virgine din Europa temperată – sunt tot mai prețioase și mai importante.

Turismul responsabil, prin împrietenirea oamenilor cu natura, poate reprezenta pentru România unul dintre principalele motoare economice. Pentru a putea beneficia de aceste bogății, trebuie să avem grijă de impactul oamenilor în aceste zone unice.

Pensiunile, cabanele, hotelurile pot fi principalul canal de educare al oamenilor atât prin exemplele de conservare a zonelor turistice, cât și prin facilitățile puse la dispoziția turiștilor.

Implementarea practicilor verzi economisește bani, duce la diminuarea impactului negativ asupra mediului atât prin reducerea consumului de resurse, cât și prin schimbarea comportamentului de consum.

Le mulțumim prietenilor eco de la Asociația Act for Tomorrow pentru sprijin și consultanță. Mulțumiri: Ștefan Constantin Videography, Marian Paraleu, Sebastian Berindean – cMaximize, Daniel Marian, Laurent Tourette, Eduard Farcaș, Mădălina Milea, Linea/Closer To The Moon dar și colegilor din mass-media, pentru susținerea acestei campanii independente.

Copyright © 2023. All rights reserved.