Ce ar fi dacă noi am fi lumina? Te provoc la o faptă bună!
Ce ar fi dacă noi am fi lumina? Te provoc la o faptă bună!

**Du-te acasă! Acolo de unde ești: de la oraș, dintr-un sat, dintr-un cătun. Părinții te vor aștepta, mereu, cu masă pusă și cu bucurie în ochi.

**Deschide-i poarta bunicii! Când poți tu, du-te la ea, umple-i bătrânețea. Abia așteaptă să-ți povestească despre verile în care te cățărai în pom după cireșe și ea stătea cu inima strânsă să nu cazi.

**Du-te mai des la prietenii din copilărie! Beți o cafea, stați la povești și amintiți-vă de trăznăile acelor ani!

**Iubește! Mult. Dăruiește-te cu toată ființa unui om, unei pasiuni, unei nebunii pe care vrei să o faci! Acceptă invitația colegului la teatru, dacă îți place de el, cumpără acel bilet de avion pe care-l tot amâni.

**Ai curaj! Să încerci lucruri noi, să călătorești departe chiar și până în Japonia, dacă asta îți dorești. Să simți lumea așa cum e ea. Fără să o judeci. Doar să o lași să te transforme în omul care le-a încercat pe toate și din care a învățat.

**Visează! Mult. Din vise ne construim viața. Și visul ăla de pare nebun, să-ți iei carnetul pentru motor sau urci pe Everest, într-o bună zi, fă-l să fie real.

**Ai încredere în tine! Pășește mai îndrăzneț pe trotuar, aranjează-te, dă-te cu rujul acela roșu pe care nu îndrăznești să-l porți, pune-ți pantalonii aia fistichii și du-te așa la muncă. Fii tu!

**Spune ce simți! Vei fi tot tu. Un tu sincer. Fără măști și fără complezente. Spune-i mamei că ți-a plăcut mâncarea sau colegei de birou că ai vrea să ieși cu ea la o cafea.

**Zâmbește! Mult! Că mâine nu știi dacă vei plânge! Chiar dacă afară plouă, chiar dacă te enervează haosul din trafic sau șeful te ceartă, sunt lucruri mărunte, trecătoare.

**Ieși cu prietenii. Telefonul, Facebook-ul sau Whatsup-ul nu înseamnă că îi vezi față haioasă a amicului atunci când îi povestești ce ai pățit. Și nici nu îți pot da căldura unei întâlniri cu prietenele.

**Iartă! Toți greșesc, chiar și tu! Și nu, nu ai întotdeauna dreptate.

**Dăruiește din toată inima.

**Cunoaște, citește, învață!

**Taci, uneori, ca să înveți să asculți. Ce ar fi să-l lași pe prietenul tău să povestească până la capăt. Poate ai de învățat de la el.

Ai răbdare! Cu tine, cu timpul, cu lucrurile bune care vor veni.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook