Cel mai tare concurs. Câștigă 550 de vacanțe de poveste, în cele mai frumoase locuri din România
Cel mai tare concurs. Câștigă 550 de vacanțe de poveste, în cele mai frumoase locuri din România

Sunt locuri tare faine în România noastră, care trebuie descoperite, pe îndelete, așa cum se cuvine. Și ce dacă vara sau bugetul de vacanță s-au dus, tu dă-ți o șansă și pleacă în vacanță când alții vin! Ai și un motiv în plus să te bucuri de comorile neștiute ale țării. Prietenii de la Chio pun la bătaie 550 de vacanțe în locuri ireal de frumoase de la noi. Îți arătam doar trei dintre ele și îți spunem, mai jos, cum poți câștiga o vacanță de vis. Vezi mai multe AICI!

1. ODĂI DIN PLAI – INTRĂ ÎN LUMEA HOBBIȚILOR!

Unde? Fundata, jud. Brașov: la 200 de km de București, la 349 de km de Iași, la 342 de km de Cluj.

Dacă nu ai fost, până acum, la Fundata, pune, neapărat, locul acesta pe lista de călătorii și înscrie-te la concurs! Aici, noi am descoperit un proiect inedit și tare frumos: ,,Odăi din Plai’’, căsuțele de hobbit ecologice.
De cum ajungi, vei vedea că intri într-o lume de basm, ca-n poveștile lui J.R.R. Tolkien, în care hobbiții trăiau în căsuțe mici, făcute sub pământ. Ce poate fi mai frumos decât să stai la un ceai cald și să admiri natura prin geamul mic și rotund?


Sunt patru căsuțe individuale, mobilate rustic, cu motive tradiționale, și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști. Există o zonă de luat masa și o terasă tare faină, deasupra căsuțelor, de unde puteți admira în voie Munții Bucegi.

În plus, locul este unul de vis, înconjurat de Munţii Bucegi și de Piatra Craiului, cu peisaje de poveste.
Și să îți mai spunem un lucru deloc de neglijat: Fundata este comuna aflată la cea mai mare altitudine din România – 1360 de metri – și are cel mai curat aer din ţară, lucru măsurat și de staţia meteo din zonă.

Ce poți face în zonă?

Drumeții montane;
Biserica Veche din Fundata (1830);
Cheile Dâmbovicioarei;
Satul Șirnea;
Peștera Dâmbovicioara.

2. VALEA VERDE RESORT – DESCOPERĂ RAFINAMENTUL RUSTIC!

Unde? Cund, Mureș: la 30 de km de Sighișoara, 43 de km de Târgu Mureș.

O altă destinație de poveste în care poți să ajungi, dacă te înscrii la concurs, este ,,Valea Verde Resort’’, o lume simplă și rafinată, din inima Transilvaniei, care te va fascina. Așa am simțit și noi atunci când am ajuns în micul sat din Mureș. Liniștea locului și farmecul autentic al așezării ne-au făcut să nu mai vrem să plecăm. Am fi stat ore întregi în hamac, lângă lac, și am fi numărat, în neștire, stelele.

Ce poate fi mai frumos decât să lași deoparte haosul orașului și să vii aici ca să simți acea veșnicie care s-a născut la sat? Este colțul de rai, construit de la zero, de soții Jonas și Ulrike Schäfer, doi nemți îndrăgostiți de România.
Jonas a recondiționat mai multe case din sat și s-a apucat de turism, un turism de calitate, rafinat, pentru oamenii care vor evadeze în natură.

,,Valea Verde Resort’’ este, de fapt, un complex de case și apartamente, foste ferme ale sașilor, răsfirate prin sat. Te poți caza în apartamente spațioase, cu sobe de lemn, sau poți închiria o casă întreagă și, dacă vrei o experiență inedită, poți lua masa în Observatorul din Pădure sau în cel de pe dealul în apropierea resortului. Din fosta sură, Jonas a făcut un restaurant plin de farmec. Neapărat, să încerci preparatele cu trufele, specialitatea casei, culese chiar din pădurile din zonă.

Ce poți face în zonă?

– Vânătoare de trufe;
– Plimbare cu trăsura prin sat;
– La 18 km de Cund, puteți descoperi savoarea vinurilor transilvănene la Vinăria Villa Vinea.

3. COSAMA VILLAGE – SĂTUCUL TURISTIC NEȘTIUT DIN INIMA TRANSILVANIEI

Unde? Sighișoara, Mureș: la 5 minute de centru, la 100 km de Sibiu, la 292 de km de București, la 161 km de Cluj.

Călătorim într-un alt loc de poveste, unde poți ajunge și tu. Aproape de Sighișoara, se află ,,Cosama Village’’, un resort uimitor, compus din mai multe case de vacanță, din lemn, aflat la marginea pădurii, lângă oraș. Atuurile acestui loc sunt simplitatea, calitatea serviciilor și, mai ales, priveliștea de poveste pe care o ai de pe deal spre Cetatea Sighișoarei. A, și să nu uităm, și ciubărul.

Te poți caza în cele cinci căsuțe, cu aspect rustic, construite cu respect pentru natură și cu toate facilitățile moderne: chicinetă, loc de luat masa, etc. Vei vedea că dacă vei petrece câteva zile aici, ți se va șterge agitația orașului din minte, pentru că totul este gândit să-ți ofere relaxarea de care ai nevoie.

Interiorul este cald, decorat în culori naturale, cu elemente de pământ, metal și lemn, care îți va da sentimentul de acasă. Te-am convins?

Ce poți face în zonă?

– Cetatea Medievală Sighișoara: Turnul cu Ceas, Camera de Tortură;
– Cimitirul Bisericii Evangheliste;
– Satul scufundat – Bezid;
– Castelul Apaffy;
– Biserica fortificată Biertan;
– Satele săsești: Criț, Cloașterf, Saschiz, Viscri, Mesendorf;
– Cetatea Rupea.

CUM POȚI CÂȘTIGA O VACANȚĂ DE POVESTE ÎN ROMÂNIA?

Ți-am arătat doar trei dintre locurile pe care le poți câștiga. Tot ce trebuie să faci este să înscrii codurile din pungile de chio, pe chio.ro. Sunt 550 de vacanțe oferite ca premii și chiar ai șanse mari să ajungi în aceste destinații de vis de la noi, din România, pentru că poți câștiga o vacanță de trei zile pe oră și o vacanță de șapte zile pe zi. Marele premiu este Turul României.
Și mai avem o super veste pentru tine: poți câștiga extra vacanțe, dacă înscrii codul ,,calatorinbascheti’’, pe chio.ro.

VEZI LISTA COMPLETĂ A LOCAȚIILOR DE POVESTE UNDE POȚI DESCOPERI ROMÂNIA CU CHIO AICI!

TRANSILVANIA

Hunnia – Huntanya – Harghita
Cosama Village – Sighișoara
Odăi din Plai – Fundata
Pensiunea Dealul Verde – Porumbacu de Sus
Valea Verde – Cund, Mureș
Conacul Archia – Deva
Pensiunea Inspire View – Predeluț, Bran
Pensiunea Brandeberg – Șimon, Bran

BUCOVINA

Pensiunea Rapsodia – Suceava
Pensiunea La Roata – Gura Humorului
Pensiunea La Moară – Fundu Moldovei

BANAT

Complex Egreta – Orșova

DOBROGEA

5 Chirpici – Mahmudia

MARAMUREȘ

Grădina lu’ Ion – Vișeu de Sus

DELTA DUNĂRII

Green Village – Sfântu Gheorghe

Succes și călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *