Cerdacul cu Lavandă, locul magic de descoperit o dată-n viață, care arată că și la noi se poate

Vă spunem, astăzi, o poveste cu parfum de lavandă și aromă de Provence, chiar, la noi, în România– un colț de rai, unic, creat de Simona Măricean, care ne arată România turistică nu e mai prejos cu nimic de ceea ce se întâmplă afară. Puteți descoperi locul acesta tare fain, chiar duminică. Simona vă invită să-i treceți pragul și să culegeți lavandă.

Am ajuns aici, de trei ori, și ne-am mai întoarce. E, de departe, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din inima Transilvaniei. Brebi, până mai ieri, un sat necunoscut și, la prima vedere, fără mare potențial turistic, a fost pus pe harta turistică a lumii de Simona Măricean. Românca și-a pus la bătaie toți banii câștigați, cu greu, în străinătate, și a mizat pe o carte riscantă. A cumpărat o casă veche de 100 de ani, aproape prăbușită, și a transformat-o, cu multă muncă, în cea mai căutată cazare exclusivistă din zonă.

Locul e ireal și pare desprins din ilustratele franțuzești. Două lumi, cea a autenticului românesc și cea a rafinamentului franțuzesc, se îmbină perfect la Brebi. E albul pur românesc și movul din lanurile de lavandă ale Provence-ului, care îți fură privirea, îți bucură simțurile și te face să revii.

Până acum trei ani, Cerdacul era o ruină. Ani de zile, anunțul de vânzare al casei a stat în poartă, fără ca cineva să se încumete să o renoveze. Până când, Simona a avut curajul nebun să salveze casa cu o arhitectură unică și să spere că, într-o bună zi, va omeni și turiști. Nimic din ceea ce a găsit în curte nu a fost aruncat, ci cu jumătate din stocul de vopsea mov din magazinele din Sălaj (și nu e o glumă) a transformat griul ruinelor în artă.

Conceptul acestei destinații e aparte, iar serviciile sunt premium. Și asta și pentru că Simona știe ce face la Cerdac. E fost director al unui hotel de lux din Val d’Isere (Franța), așa că a avut ”know how-ul” turismului ca la carte și l-a tranferat, acasă, în ceea ce e azi Cerdacul cu Lavandă. Casa se închiriază, în exclusivitate, fiind compusă din dormitor cu pat matrimonial, salon cu șemineu, baie și terasă privată cu vedere la Castrul Roman de la Porolissum.

Dacă afară te uimește lanul de lavandă pus de Simona fir cu fir, în Cerdac, fiecare cameră spune o poveste. Miciile detalii fac aici diferența.

CE AI DE FĂCUT LA CERDAC?

Sunt multe de făcut la Cerdac, dar noi vă vom spune ce aveți de făcut weekendul acesta la Brebi: duminică, puteți să descoperiți acest mic loc de poveste în toată simplitatea și culoarea lui. Simona ne invită să culegem flori la Cerdac, un eveniment special, care vă va face să înțelegeți de ce lavanda este magică și, de ce nu, să vedeți cât de ușor se pot lega prietenii la o poveste cu parfum de lavandă.

La eveniment, vor fi prezenți și alți producători de produse artizanale din zonă, dar și trupa de reconstituiri istorice “Dacii Ansamensii”, condusă de prietenul nostru Doru Meseșan, semifinalist al concursului de supraviețuire Exatlon România.

CE AI DE VĂZUT?

Cerdacul cu Lavandă este situat la:

  • 13 km de Gradina Botanică din Jibou
  • 7,2 km de Castrul Roman Polorissum
  • 26 km de Rezervația Naturală Somes, unde poți să vâslești cu o canoe, pe râul Somes.

CUM AJUNGI?

  • Cu mașina: la 537 de km de București, 91 de km de Cluj, 303 km de Timișoara, 429 de km de Iași
  • Cu trenul: București – Jibou

CÂT COSTĂ?

  • 50 euro/ noapte / 2 persoane ( prețul nu include micul dejun), cu acces exclusiv la proprietate
  • Supliment 10 euro/noapte/ 3 persoane ( prețul nu include micul dejun).

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook