Calator in Bascheti

Crezi că-i Paris? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Simbolul Bucureștiului de odinioară
Crezi că-i Paris? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Simbolul Bucureștiului de odinioară

București, România – Paris, Franța: 2310 de kilometri distanță. Nu! Nu trebuie să zbori până la capătul pământului ca să te bucuri de raiul de pe pământ. După izolare, îți propunem să îți faci vacanța în România celor o mie de lumi! Pentru că ai toate motivele din lume, iar să vezi Arcul de Triumf din București e doar unul dintre ele. Este monumentul care ne amintește de farmecul inegalabil al Bucureștiului de odinioară, acel Mic Paris încântător. Vă invităm chiar acum să-i descoperiți povestea Arcului de Triumf din București, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi” – o campanie inedită, inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.

Unde? București, Bulevardul Kiseleff

Bucureștiul are atât de multe de oferit turistului care vrea să-l descoperite pe îndelete. Astăzi, vom vorbi despre unul dintre simbolurile marcante ale Capitalei: Arcul de Triumf, monumentul pe lângă care noi trecem, zilnic, în goana noastră spre muncă, dar nu am avut, vreodată, răgazul să ne oprim preț de un minut ca să-l admirăm sau ca să-i facem o fotografie. Este situat în una dintre cele mai aglomerate intersecții ale Bucureștiului și, poate de aceea, l-am trecut prea ușor cu vederea. Dar, acum, vrem să-i facem dreptate și să-l așezăm la loc de cinste, așa cum merită, printre obiectivele turistice musai de văzut atunci când ajungeți în Capitală. (sursa foto sus: ampt.ro)

Haideți să vă spunem câteva lucruri bune de știut! Artizanul acestui monument impunător, care seamănă cu fratele lui mai mare de la Paris de pe Champs-Elysees, este arhitectul Petre Antonescu. Arcul de Triumf a fost construit între 1921 și 1922 pentru a comemora victoria României în Primul Război Mondial și Marea Unire de la 1918. Inițial, primarul de atunci al Bucureștiului, din lipsă de bani, a ridicat un monument de lemn temporar, care nu ar fi rezistat prea mult timp intemperiilor. (sursa foto jos: ampt.ro)

Inițiativa sa a fost îndelung criticată de personalitățile vremii, printre care s-a numărat și marele George Enescu. Compozitorul i-ar fi cerut primarului printr-o scrisoare să ridice un monument demn de România, scrie wikipedia. Sub presiunea publică, Arcul de Triumf s-a ridicat rapid, mai ales că, în acea perioadă, a avut loc și încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. În mai puțin de 10 ani, decorațiunile exterioare s-au deteriorat așa că, în urma unei campanii publice, a fost restaurat în 1936, cu granit de Deva, după modelul impunătorului Arc de Triumf din Paris. De atunci, a mai fost renovat și în 2014.

Arcul de Triumf are 27 de metri înălțime și adăpostește și un mic muzeu care poate fi vizitat în condiții speciale în preajma zilei de 1 Decembrie.

OBIECTIVE TURISTICE DIN BUCUREȘTI

În ultimii ani, Bucureștiul a fost descoperit de mii de turiști care vin aici pentru arhitectura clădirilor vechi, pentru atracțiile turistice inedite, dar mai ales pentru atmosfera cool și pentru distracție.

Ce poți să vizitezi în București?
– Palatul Parlamentului
– Ateneul Român
– Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”
– Muzeul Țăranului Român
– Muzeul Grigore Antipa
– Centrul istoric
– Hanul lui Manuc
– Biserica Stravopoleos
– Grădina Botanică
– Parcurile Herestrău și Cișmigiu

(sursa foto de mai jos: pixabay.com)

UNDE TE CAZEZI ÎN BUCUREȘTI

NF Palace Old City Bucharest
Situat în inima centrului istoric al orașului București, NF Palace Old City Bucharest oferă decorul perfect pentru a vă imagina cum era, candva, Micul Paris. Camerele sunt mobilate elegant, iar mobilierul este tapițat cu un accente romantice.
Vezi cât costă AICI!

Comana Boutique Hotel
Comana Boutique Hotel este o locație unică, de patru stele, care îmbină istoria si traditiile cu elemente modern. Este situat aproape de Centrul Expozitional Romexpo. Designul hotelului este realizat dintr-un mix între elemente tradiționale românești și europene, specifice culturii Comana.
Vezi cât costă AICI!

Hotel Sarroglia
Este un loc de cazare cu totul special în centrul Bucurestiului. Din combinația între design, artă si modernism a rezultat un spațiu primitor și relaxant.
Vezi cât costă AICI!

Mai multe locuri de cazare în București, vedeți AICI!

Arcul de Triumf din Paris, situat pe faimosul bulevard Champs-Elysees are o înălțime de 50 de metri și a fost inaugurat în 1836 de regele francez Louis-Philippe. (sursă:pixabay.com)

Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o campanie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc, în vremuri de criză. Campania conține o serie de articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, care seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Arcul de Triumf din București e doar una dintre ele, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că, nu mai trebuie să zbori până la capătul pământului, ca să te bucuri de raiul de pe pământ. Vei descoperi o țară uimitoare, irezistibilă, de poveste. După izolare, fă-ți vacanța în siguranță, în România celor o mie de lumi!

***De reținut: alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *