Calator in Bascheti

Drumul neștiut, cu peisaje de vis, care te va duce mai aproape de nori
Drumul neștiut, cu peisaje de vis, care te va duce mai aproape de nori

Dacă tot este toamnă, iar natura își va schimba culorile, îți propunem să mergi pe un drum la fel de frumos ca Transfăgărășanul, care îți va oferi peisaje de vis, adrenalină, dar și numeroase zone naturale care merită explorate.

Transbucegi – Drumul Babelor

Unde? DJ 714 – Transbucegi începe lângă Sinaia, spre stânga către Cabana Bolboci. De la București până aici sunt în jur de 140 de kilometri.

Mergem, acum, pe un drum spectaculos, cu peisaje numai bune de pus în ramă: pe Drumul Babelor sau Transbucegi. Sunt 20 de kilometri de șosea care urcă, șerpuit, până pe platoul Bucegi, aproape de Babe și de Sfinx. Șoseaua ajunge până la 1.950 de metri altitudine. Începe de la Sinaia, aproape de Cabana Cuibul Dorului, apoi Șaua Dichiului până aproape de Cabana Piatra Arsă.

Trebuie să știi că ultimii trei kilometri sunt neasfaltați, dar merită tot efortul de a ajunge până aici. Ceea ce vi se va dezvălui în fața ochilor este chiar de vis. Drumul a fost inaugurat în 2013, iar, de atunci, a devenit atracția principală a zonei. La sfârșit de săptămână, de obicei, este foarte aglomerat, așa că dacă vreți să-l parcurgi în liniște, alege o zi din cursul săptămânii. Pont: apusurile de soare, din vârful munților, sunt senzație!

Vezi locuri de cazare în Sinaia, aici!

Transbucegiul îți va oferi peisaje spectaculoase, mai ales, toamna, cu verde crud, cu frunze ruginii și creste impunătoare. Îți vei dori să faci un popas aici ca să poți admira în voie măreția naturii.

Când să mergi pe Transbucegi?

Cel mai bine ar fi să ajungi aici primăvara sau toamna, când nu este atât de aglomerat și te poți bucura, în liniște, de minunile naturii. Înainte de a porni la drum, să te informezi despre starea vremii și despre situația drumului, ca nu cumva să fie în mentenanță sau să fie închis din cauza vremii nefavorabile. În mod normal, Transbucegiul este deschis tot timpul anului.

Vezi locuri de cazare în Sinaia, aici!

Unde te cazezi?

În zonă, se află Cabana Babele, la 2.206 metri altitudine și vă puteți caza aici sau în zona Sinaia, pentru că sunt numeroase pensiuni și hoteluri sau la Hotel Belmont, aflat în Moroeni, între Lacul Bolboci și Peștera Ialomiței.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

Obiective turistice de pe Transbucegi

Ca să descoperi zona, așa cum se cuvine, cu tot ce are ea de oferit, ai nevoie de două zile. Se poate face traseul și într-o singură zi, dar nu vei putea face chiar toate drumețiile, care te vor duce spre obiectivele naturale de neratat.

  • Lacul Bolboci;
  • Traseul Podul cu Florile – se poate ajunge cu mașina, iar de sus vei avea o priveliște de poveste spre Lacul Bolboci. Traseul pornește de la Cabana Bolboci și ai de parcurs în jur de 5 kilometri, într-un peisaj ireal de frumos;
  • Cheile Zănoagei –  întinsă pe o suprafață de 150 de hectare, Rezervația Naturală Zănoaga este un loc pe care nu trebuie să-l ratezi, pentru că aici natura s-a întrecut aici pe sine și a creat
  • Cheile Tătarului;
  • Turbăria Lăptici – se află lângă Lacul Bolboci.
  • Valea Horoabei.

Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată! Susținem și promovăm turismul responsabil, durabil, călătoriile sustenabile, cât mai aproape de natură.

Ce mai poți face în Bucegi?

  • Castelul Cantacuzino;
  •  Mănăstirea Caraiman;
  • Drumeții în Munții Bucegi: Piatra Arsă, Jepii Mici, Jepii Mari, Munții Caraiman, Costila;
  • Crucea de pe Caraiman;
  •  Peștera Ialomiței;
  •  Cascada 7 Izvoare;
  •  Sfinxul;
  •  Babele;
  •  Cascada Urlătoarea;

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *