Ce ai spune să lași frigul și iarna pentru câteva zile pline de soare, de aer curat și de briza Oceanului Atlantic? Îți propunem o destinație accesibilă, tare frumoasă, care nouă ne este tare dragă și unde venim când în România este frig: Tenerife, insula eternei primăveri din Insulele Canare. Sunt șase ore de zbor, cu charter direct din București, până în paradisul cu plaje cu nisip negru. În această perioadă cei de la agenția de turism Join Up vin cu prețuri bune, care încep de la 961 de euro de persoană. Vă spunem mai multe mai jos. (AD)
Tenerife 2024 – tot ce vrei să știi despre insula eternei primăveri
Unde? Tenerife, Insulele Canare, Spania
Tenerife este locul unde noi am ajuns de patru ori, pentru că, de fiecare dată, simțeam că încă mai avem ceva de făcut și de văzut. Și, într-adevăr, insula din Oceanul Atlantic a Spaniei te va fermeca de cum vei păși aici. Îți oferă de la peisaje lunare, aride, pe Vulcanul Teide, până la plaje spectaculoase cu nisip negru, vulcanic sau plaje cu nisip alb, adus din Sahara, tabloul exotic fiind completat de palmierii înalți, de plantațiile de banane, de satele colorate de pe coastă sau din vârf de munte. V-am convins să dați zăpada și frigul de acasă pentru o porție de soare și de mare?
CÂT COSTĂ O VACANȚĂ ÎN TENERIFE?
Agenția de turism Join Up! România are oferte bune pentru această perioadă. Prețurile pornesc de la 961 de euro de persoană pentru 7 nopți de cazare, cu zbor și mic dejun inclus, de exemplu, pentru plecarea din data de 11 martie 2024, la hotelul Fortuna North, de trei stele din nordul insulei.
Vezi mai multe detalii despre sejur, aici!
Evident, că prețurile sunt mai mari dacă îți dorești un hotel mai bun ori un regim all inclusive. În sudul insulei, unde e mai cald, prețurile încep de la 1283 de euro/persoană/7 nopți/ zbor inclus/cu demipensiune. Poți găsi și oferte bune pentru Creta, Sharm el Sheikh, Hurghada, Tunisia, Zanzibar și Antalya.
Vezi mai multe oferte pentru 2024, aici!
UNDE TE CAZEZI ÎN TENERIFE?
Suntem chiar acum în Tenerife. Am testat două hoteluri și vă povestim acum despre ele. Prima oprire a fost la Hotel Landmar Costa Los Gigantes, un loc potrivit pentru familiile cu copii, dar și pentru cupluri. Camerele sunt spațioase, cu balcon, iar mâncarea de tip all inclusive nu este atât variată, dar este gustoasă. Este un hotel de 4 stele, cu raport calitate/preț bun. Cele două piscine ale resortului sunt generoase și tare frumoase, cu priveliște spre stâncile Los Gigantes. Să încercați și spa-ul. Merită!
Al doilea hotel unde ne-am cazat este H10 Atlantic Sunset, renovat, recent, din zona Adeje, aproape de plaja Paraiso. Este un resort complex, de 5 stele, cu servicii premium, cu camere moderne, cu piscine spectaculoase și un spa superb. Are zone atât pentru familiile cu copii, cât și pentru adulți. Poți opta pentru un regim de masă all inclusive sau demipensiune. Pentru demipensiune, băuturile nu sunt incluse la cină, ci doar dimineața, la micul dejun.
UNDE MĂNÂNCI?
Pe lângă preparatele de la hoteluri, poți încerca și bucatele locale, pe care le vei găsi la guanchince, restaurantele rurale, unde veți simți, cu adevărat, aromele insulei, pentru că mâncarea este fabuloasă. Încearcă papas arrugadas, cartofii lor, mici și fierți, care se servesc cu unt și cu sos roșu sau verde specific Canarelor, paella cu fructe de mare ori tapas. Mai sunt și restaurantele mai puțin turistice, de familie: Fisherman’s Inn, Piscis, El Finca, Casa Pedro, Agua y Sal, cu prețuri mici.
Prețuri la restaurante în 2024: salată de roșii cu ton 13 euro, cartofi copți – 10 euro, creveți prăjiți cu usturoi – 16 euro, gazpacho – 7 euro, caracatiță – 10 euro, o halbă de bere – 3 euro, 10 euro 1 litru de sangria,
Cum ajungi? Sunt zboruri directe din București. Zborul durează 6 ore. Puteți opta în funcție de zona preferată să aterizați pe aeroportul din sud – Tenerife Sur – sau pe cel din nord – Santa Cruz de Tenerife.
Mașină: Merită să închiriați o mașină, dacă vreți să vizitezi Tenerife. Costă în jur de 45 de euro pe zi. Drumurile sunt impecabile și spectaculoase, unele, săpate în stâncă, și te duc, imediat, până la peste 3.000 de metri, sus, la Vulcanul Teide. Fă, în avans, rezervare online la compania Cicar, costă în jur de 27-45 de euro pe zi (în funcție de ofertă). Mașina o poți lua de la birourile companiei din aeroporturi.
Excursii de o zi. Le poți lua direct de la agenția Join Up! Romania sau din Tenerife. Noi am optat pentru o excursie de 9 ore, la Masca, Teide și în satele tradiționale. Costă în jur de 50 de euro de persoană.
Insula La Gomera: poți vizita insula din apropiere, La Gomera, cu feribotul, biletele poți să le iei din portul Los Cristianos sau online. Noi am fost cu compania Armas, într-o excursie de o zi. Călătoria cu feribotul durează în jur de o oră.
CÂND SĂ MERGI ÎN TENERIFE? Tenerife poate fi o bună idee de vacanță pe tot parcursul anului, pentru că nu ai cum să dai greș cu insula din Canare. Aici temperaturile rar scad sub 19 grade, mai ales, în sud, unde este mult mai cald. Nu degeaba i se spune ,,insula eternei primăveri”. Noi am fost și în luna decembrie, iar vremea a fost superbă, numai bună de plajă și de baie în ocean, au fost chiar și 29 de grade Celsius. Acum, la început de februarie, temperaturile variază între 19 și 26 de grade Celsius.
OBIECTIVE TURISTICE DIN TENERIFE
1.VULCANUL TEIDE – Vulcanul Teide este cel mai înalt vârf din Spania (3.718 metri). Până sus, ai parte de un drum de poveste, care șerpuiește printr-un peisaj de-a dreptul selenar: deșert, lavă cu forme ciudate, peste tot, stânci impunătoare și platouri aride, ca pe Lună. Ca să urci în vârf, trebuie să ai rezervate, din timp, online, bilete pentru telecabină, iar dacă vrei să urci chiar până aproape de căldare, trebuie să obții online permisul de acces spre conul Pico del Teide. Se acordă 250 de astfel de premise pe lună. Noi am urcat doar cu telecabina până la 3555 de metri, iar peisajul a fost spectaculos. Neapărat, să vă luați haine groase, pentru că temperatura scade simțitor pe măsură ce urci pe Teide.
2. SIAM PARK – Este cel mai mare aquapark din Europa, cu zeci de tobogane cu diferite grade de dificultate, cu cascade și piscine imense. Rezervați-vă o zi ca să o petreceți aici și nu veți regreta. Veniți dimineața cât puteți de devreme, pentru că, uneori, este destul de aglomerat.
3. LORO PARK – Este cea mai frumoasă și cea mai mare grădină zoologică a lumii, întinsă pe mai bine de 14 hectare. Puteți vedea de la pinguini, flamingo până la toate speciile de papagali.
4. LOS GIGANTES – Este fotografia tipică pentru Tenerife, care apare aproape pe toate ilustratele. Pe bună dreptate, căci peisajul este spectaculos. Sunt stânci enorme care ies din ocean, înalte de 600 – 800 de metri.
5. MASCA– Este de departe cea mai pitorească așezare pe care am văzut-o vreodată. I se spune ,,satul pierdut”, pentru că, până în anii ’90, locul era izolat de restul insulei. Are doar 100 de locuitori. Drumul până la Masca nu este pentru cei slabi de inimă. Șoseaua este îngustă și șerpuiește pe creasta muntelui, iar, în jur, vei vedea peisaje ireale. Însă tot efortul de a ajunge sus merită: sunt căsuțe simple, ridicate-n trepte, palmieri și plantații de mango. Încearcă aici sucul de cactus cu gheață!
6. CANDELARIA – Micuțul orășel Candelaria este cel mai important centru de pelerinaj catolic din Insulele Canare. Ce ne-a impresionat aici a fost Bazilica Maicii Domnului, ridicată într-o piațetă, lângă mal de mare. De altfel, Maica Domnului este patroana insulelor.
7. OROTAVA – Cel mai mult ne-a plăcut regiunea Orotava, din nordul insulei. Centrul Vechi cu ale sale clădiri vechi, ridicate-n pantă, este fermecător și ne-a inspirat să batem la pas aproape toată așezarea. Specific caselor din zonă sunt balcoanele de lemn, împodobite cu flori.
8. PUERTO DE LA CRUZ – Cea mai faimoasă stațiune în zona de nord este Puerto de la Cruz, un oraș cochet, cu taverne și restaurante de lux, cu piațete pline de acel farmec spaniol. Aici, sunt și celebrele piscine cu apă sărată.
9. CROAZIERA PE MARE CA SĂ VEZI DELFINI ȘI BALENE – Între Tenerife și micuța insulă La Gomera, vei ajunge cu un catamaran în jumătate de oră și vei putea vedea în mediul lor natural delfini și balene care vor înota lângă tine, dar și spectaculoasa coastă a insulei Tenerife.
10. SAN CRISTOBAL DE LA LAGUNA – este un orășel istoric, plin de farmec din nordul insulei, pe care nu trebuie să-l ratați pentru că este un adevărat muzeu în aer liber.
Mai puteți vizita și orășelele Icod de los Vinos, Garachico și Parcul Rural Anaga.
UNDE FACI PLAJĂ ÎN TENERIFE?
Majoritatea plajelor sunt cu nisip negru vulcanic, cu un farmec aparte. Trebuie să vezi Playa del Duque, Los Guios din Los Gigantes, Playa de la Arena, Playa Jaquita, Playa Alcala, Playa Teresitas – plajă cu nisip alb, adus din Sahara, El Medano, – plaja de surferi, evident, plajele din Los Cristianos și Las Americas, polul distracției și al cluburilor din Tenerife, precum și micuța plajă Torviscas, unde noi am văzut cele mai frumoase apusuri de soare.
BINE DE ȘTIUT DESPRE TENERIFE:
- Sunt zile cu calimă, particule de nisip foarte fin, aduse de vânt din Sahara, care îngreunează vizibilitatea.
- Tenerife este cea mai mare insulă din cele șapte ale arhipelagului Canare, cu capitala în orășelul Santa Cruz de Tenerife.
- Are 80 km lungime și 50 km lățime și în jur de 890.000 de locuitori. Insula este, cumva, neoficial, împărțită în două: sudul este mai arid, mai cald, cu peisaje pustiite, iar nordul mult mai verde și răcoros. Noi am stat și în nordul și în sudul insulei, dar cel mai mult ne-a plăcut în zona Adeje, dar și Los Cristianos și Las Americas.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv agenției de turism.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.