Pensiunea de piatră, ca în desenele cu Flinstone, există! E în România, într-un sat superb din Apuseni
Pensiunea de piatră, ca în desenele cu Flinstone, există! E în România, într-un sat superb din Apuseni

Cauți să evadezi câteva zile într-un loc care să-ți mai domolească viața pe repede-înainte din timpul săptămânii? Îți dorești ceva diferit de tot ce ați încercat până acum? Hai cu noi într-un decor de poveste, desprins parcă din desenele familiei Flinstone: la Stone Garden, o cabană excentrică, situată în satul Vidolm, pe Valea Arieșului. Aici, îți poți da un restart și te poți reîntoarce în copilărie, pe ulițele idilice de la țară, când viața era simplă și tare faină.

Stone Garden este un loc extravagant, cu o notă aparte, care te uimește de cum ajungi. Ai senzația că ai aterizat în epoca de piatră. Și da, totul este construit din piatră, stuf și lemn: de la zidurile masive, până la piscină și foișor.

În interiorul cabanei, elementele de decor sunt din aceleași materiale: ornamente din ramuri, podele de piatră în care sunt inserate bucăți de trunchiuri de copac, chiar și robinetele de la baie sunt tot din piatră. Punctul forte al pensiunii este piscina cu cascadă, cu apă caldă, care poate fi folosită și în timpul iernii.

Te va uimi tot ce vei găsi aici: o altă lume, pe care merită să o descoperi. Este o cabană simplă, fără pretenții, potrivit pentru cei care vor să experimenteze locuri inedite.

Stone Garden este proiectul ambițios al lui Călin Hâlea, un tânăr al locului, care a vrut sa reînvie satul și s-a gândit că cel mai bine ar fi să atragă turiști în zonă. Și cum poți să-i aduci în sătucul uitat de lume? Printr-o idee ingenioasă: o cabană din piatră. A muncit ani întregi pentru a-și vedea visul cu ochii. Piatra a adus-o, singur, cu mașina, din râul Arieș și a așezat-o bucată cu bucată.

CUM AJUNGI?

Cabana Stone Garden este situată în Vidolm, comuna Ocoliș, pe Valea Arieșului, la 29 km de Turda și la 60 km de Cluj Napoca.

CÂT COSTĂ?

O noapte de cazare pornește de la 140 de lei.

CE PUTEȚI VIZITA ÎN ZONĂ?

Cheile Turzii, Peștera lui Huda Papară, Rezervația Scărita-Belioara, Biserica de Piatră din Lupșa.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook