Astăzi, vă povestim despre un sătuc pitoresc din Tenerife: Masca. Este cea mai frumoasă așezare pe care am văzut-o și cel mai vizitat obiectiv turistic din Insulele Canare, evident, după mărețul vulcan Teide. Drumul până în micuțul sat, cu vreo 90-100 de locuitori, nu este pentru cei slabi de inimă. I se spune “satul pierdut”, pentru că, până în 1991, când s-a făcut șoseaua printre munți, locul era complet izolat de restul insulei. Se putea ajunge doar pe mare, după un urcuș zdravăn de vreo trei ore pe munte, pe o potecă îngustă.
Tenerife: Masca sau satul pierdut al Canarelor
Masca este situată în masivul Teno, unul dintre cei trei vulcani, care au dat naștere Tenerifelor. A fost, în secolele din urmă, cel mai sigur loc de pe insulă. Nimeni nu îndrăznea să cotropească micuța așezare, pentru că, aici, era, de fapt, ascunzătoarea secretă a nemiloșilor pirați.
Un drum abrupt, cu peisaje de poveste
Șoseaua șerpuiește abrupt, pe crestele munților, și ai senzația că plutești deasupra norilor. Drumul de infarct începe din orașul Santiago del Teide și se întinde pe vreo 5 kilometri, care ni s-au părut o veșnicie. Se ajunge cu mașina ori cu o excursie organizată. Vă recomandăm să porniți spre sat, în zori, ca să evitați aglomerația. Vezi aici locuri de cazare superbe, în Tenerife!
Fâșia de drum este atât de îngustă și are doar o singură bandă, încât dacă două mașini se întâlnesc pe traseu, unul dintre șoferi trebuie, neapărat, să dea cu spatele ca să facă loc. Îți pune la grea încercare îndemânarea la volan. În plus, trebuie să vă închiriați o mașină mai puternică, nu un mini-ceva, ca a noastră, care până sus am zis că-și dă duhul. Locul este, cu adevărat, spectaculos.
Drumul a fost adrenalină pură. Am închis ochii ca să nu văd prăpăstiile din jur. Am sperat ca minutele să se scurgă mai repede până ajungem la Masca. Însă priveliștea care mi s-a arătat în fața ochilor a meritat tot: căsuțe mici, de piatră, ridicate-n trepte, grupate pe o creastă de munte, palmieri, cactuși și plantații de mango. De fapt, asta te uimește, aici, simplitatea neștirbită a locului. Vezi aici locuri de cazare superbe, în Tenerife!
Legenda uimitoare a satului Masca
Legendele spun că acesta este locul unde pirații și-ar fi ascuns comorile furate de pe navele care ancorau în golful din zonă. Era refugiul lor neștiut și izolat, situat la peste 600 de metri altitudine. De pe mare, își cărau prada, în satul rupt de lume, pe poteca de munte îngustă. Și, astăzi, dacă te simți în putere poți face traseul, până, jos la mare, de unde poți lua barca înapoi spre portul Los Gigantes.
Noi nu ne-am încumetat să coborâm până la mare, nu eram echipați de drumeție, și am zis să nu riscăm.
La Masca, aerul tare de munte te trezește și simți o energie aparte. Te bucuri de tot ceea ce vezi în jur, iar liniștea te relaxează. Nu e nimic din modernitatea noastră de astăzi și asta ne-a plăcut. Vezi aici locuri de cazare superbe, în Tenerife!
Sucul de cactus, o delicatesă locală
Am zăbovit aproape o oră la una din cele trei mici terase, de pe marginea drumului, unde se servește suc de cactus proaspăt stors. O delicatesă care merită, neapărat, încercată.
Prețuri la restaurante în 2024: salată de roșii cu ton 13 euro, cartofi copți – 10 euro, creveți prăjiți cu usturoi – 16 euro, gazpacho – 7 euro, caracatiță – 10 euro, o halbă de bere – 3 euro, 10 euro 1 litru de sangria,
Cum ajungi? Sunt zboruri directe din București. Zborul durează 6 ore. Puteți opta în funcție de zona preferată să aterizați pe aeroportul din sud – Tenerife Sur – sau pe cel din nord – Santa Cruz de Tenerife.
Mașină: Merită să închiriați o mașină, dacă vreți să vizitezi Tenerife. Costă în jur de 45 de euro pe zi. Drumurile sunt impecabile și spectaculoase, unele, săpate în stâncă, și te duc, imediat, până la peste 3.000 de metri, sus, la Vulcanul Teide. Fă, în avans, rezervare online la compania Cicar, costă în jur de 27-45 de euro pe zi (în funcție de ofertă). Mașina o poți lua de la birourile companiei din aeroporturi.
Unde te cazezi? Sunt multe locuri de cazare în insula eternei primăveri. Prețuri bune sunt la apar-hoteluri.
Vezi aici locuri de cazare superbe, în Tenerife!
Excursii de o zi. Le poți lua direct de agențiile turistice sau de la hotelurile din Tenerife. Noi am optat pentru o excursie de 9 ore, la Masca, Teide și în satele tradiționale. Costă în jur de 50 de euro de persoană.
Când să mergi în Tenerife? Tenerife poate fi o bună idee de vacanță pe tot parcursul anului, pentru că nu ai cum să dai greș cu insula din Canare. Aici temperaturile rar scad sub 19 grade, mai ales, în sud, unde este mult mai cald. Nu degeaba i se spune ,,insula eternei primăveri”. Noi am fost și în luna decembrie, iar vremea a fost superbă, numai bună de plajă și de baie în ocean, au fost chiar și 29 de grade Celsius. Acum, la început de februarie, temperaturile variază între 19 și 26 de grade Celsius.
Despre alte obiective turistice din Tenerife, am scris aici!
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv prestatorilor de servicii turistice.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.