Calator in Bascheti

Top 10 pensiuni cu piscine uimitoare, despre care n-ai crede că sunt în România
Top 10 pensiuni cu piscine uimitoare, despre care n-ai crede că sunt în România

Bora Bora, Maldive, Mauritius? Nu. E chiar România! Vă recomandăm 10 pensiuni cu piscine incredibile, care vă oferă o priveliște exotică de poveste. Vara bate la ușor, ușor la ușă. Așa că ne-am gândit să vă facem un top al celor mai spectaculoase piscine din România. Fie că sunt în Maramureș, lângă o casă tradițională, sau în Apuseni, chiar în mijlocul sălbăticiei, toate vă vor uimi, atât cu amplasarea, cât și cu priveliștea pe care o oferă. Și, de ce nu, pot fi locul perfect pentru un selfie de nota 10!

  1. PISCINA „PĂ COASTĂ”

MARA – MARAMUREȘ: la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, la 32 de km de Mănăstirea Bârsana și la 71 de km de Mocănița de la Vișeu.

Începem topul în forță, poate, cu cea mai spectaculoasă piscină pe care am văzut-o vreodată, în România. Aflată pe o coastă a munților Gutâi  (Gutin), în satul maramureșean Mara, piscina ”Pă Coastă” îți descoperă două lumi, una autentic românească și una cât se poate de exotică, unde te vei simți pentru câteva ore ca în Maldive (și nu e nicio exagerare).

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina, și să urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Priveliștea de aici e una de vis. De sus, se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea în mijlocul căreia e săpată piscina. Designul e unul uimitor, terasa piscinei find construită exclusiv din lemn și acoperită cu stuf. E de departe locul unde veți face cele mai spectaculoase fotografii.

De reținut: față de când am ajuns noi aici, terasa de lângă piscină a fost acoperită cu șindrilă tradițională, în locul stufului. Ca să vă bucurați, cu adevărat, de loc, vă recomandăm să ajungeți la început sau la final de sezon.

CÂT COSTĂ?

Pretul de intrare la piscină pentru 2020 nu a fost încă stabilit. Cei care doresc se pot caza în casele tradiționale de lângă restaurant.

VEZI cât costă cazarea aici.

  1. HOTEL MON JARDIN

MAHMUDIA: La 31 de km de Tulcea, la 280 de km de București

Confort, natură sălbatică și o piscină superbă cu view spre Dunăre – asta vei găși aici, în poate cel mai exclusivist complex turistic din zonă. Totul e aranjat și decorat cu stil și chiar dacă are „un touch” cât se poate de modern, locul nu pare ieșit din peisaj.

Dincolo de piscina uimitoare și priveliște, gurmand de meserie, mi-a plăcut în mod deosebit mâncarea, iar prețurile nu mi s-au părut foarte mari.  La cerere, proprietarii organizează și croaziere pe Dunăre. De asemenea, oferă și o zona de plajă privată, un loc de joacă pentru copii și o parcare privată gratuită.

CÂT COSTĂ?

VEZI cât costă cazarea aici.

  1. PENSIUNEA APUSENI WILD

REMETI, BIHOR – Pensiunea Apuseni Wild se află la 87 km de Oradea și la 100 km de Cluj, în Remeti, județul Bihor, în apropierea satului Negreni (15 km), unde se organizează celebrul târg vintage, care atrage turiști din toată lumea. Așezată la poalele muntelui, chiar sub o stânca, locul te va uimi atât cu frumusețea lui, cât și cu sălbăticia lui, fiind, cel puțin din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai pitorești din Apuseni.

Terasa, dar și camerele oferă o panoramă splendidă asupra Văii Iadului. De reținut, faptul că accesul la piscină al persoanelor, care nu se cazează în pensiune, se face pe baza de programare telefonică. Printre serviciile suplimentare, pe care le oferă pensiunea, sunt câteva drumeții pe munte, sală cu biliard și tenis de masă, un centru spa cu saună, dar și excursii off road.

CÂT COSTĂ?

VEZI cât costă cazarea aici.

  1. PENSIUNEA ALEXANDRA

DIVICI, CARAȘ-SEVERIN: la 153 de km de Timișoara, la 492 de km de București, la 398 de km de Cluj, la 86 de km de Cascada Bigar.

Celor care caută o escapadă de poveste, în Banat, le recomand Pensiunea Alexandra, situată lângă localitatea Divici, la 11 km de Baziaș, unde Dunărea întră pe teritoriul României. Locul oferă o piscină sezonieră în aer liber și vedere la munte, absolut superbă. Doar Dunărea pe care o vei putea admira chiar de pe șezlong, te va face să nu crezi că ai ajuns în vreo țară exotică, piscina fiind decorată cu palmieri, exact ca în Spania sau Portugalia.

Pentru cei care nu vor să lenevească toată ziua pe șezlong, proprietarii le pun la dispoziție un teren pentru tenis, dar și biciclete ce pot fi utilizate gratuit. Printre obiectivele turistice de neratat aici sunt: Cheile Nerei, Cascada Bigar (una dintre cele mai frumoase din lume), Gaura cu Muscă și Chipul lui Decebal.

VEZI cât costă cazarea AICI!

  1. HOTEL CASTEL TRANSILVANIA

BAIA MARE – MARAMUREȘ, la 89 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, la 67 de km de Mănăstirea Bârsana, la 13 km de Biserica de lemn, patrimoniu UNESCO din Surdești, la 600 de km de București.

Privit de sus, complexul arată incredibil. Piscina e înconjurată de câteva construcții, care te duc cu gândul la bungalourile din Bali. Acesta este „touch-ul” exotic, pe care arhitecții au vrut să-l dea locului, deși se încadrează perfect și în stilul autentic maramureșean. Nu e necesar să dormiți aici, deși și hotelul este cât se poate de spectaculos. Construcția imită castelele cu specific transilvănean, iar bucătăria este una de 5 stele.

 CÂT COSTĂ?

VEZI cât costă cazarea aici.

  1. PARADISUL TRANSILVANIEI

BLAJ – ALBA,  la 39 de km de Cetatea din Alba Iulia, la 334 de km de București, la 61 de km de Sibiu

Situat în Blaj, Paradisul Transilvaniei este unul dintre cele mai spectaculoase complexuri turistice din Transilvania. Locația își merită pe deplin numele și asta, pentru că, aici chiar te vei simți ca în rai. Atmosfera este una extrem de liniștită – este, de departe, spațiul ideal pentru a va deconecta de la viața cotidiană. Priveliștea spre dealurile Blajului este una de vis.

CÂT COSTĂ?

VEZI cât costă cazarea aici.

  1. PENSIUNEA MELBA

DUBOVA – MEHEDINȚI, la 394 de km de București, la 786 de km de Iași, la 224 de km de Timișoara

După ce intră, în România, pe la Baziaș, Dunărea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee de-a lungul celor 2.860 km, pe care îi străbate până la vărsarea în Marea Neagră. Este vorba despre Defileul Dunării, care măsoară 125 km, din care 45 km reprezintă porțiunea faimoaselor Cazane – între Dubova şi Ogradena. Aici, Dunărea este forțată să treacă printre munți, iar zona este declarată monument al naturii în Europa.

În acest rai pe pământ, se află Pensiunea Melba, limitată de cele două cazane. De oriunde te-ai afla, din camere, piscină sau terasa săpată, efectiv, în apă priveliștea este una care te lasă cu gura căscată.

Accesul la pensiunea se face fie cu vaporul, din Orșova, fie pe câteva rute auto – pe E771 de la Drobeta Turnu Severin, până la Orșova şi apoi pe DN57 spre Moldova Nouă, pensiunea fiind situată chiar la intrarea în localitatea Dubova.

  1. PENSIUNEA BELVEDERE

CINCIȘ – HUNEDOARA, la 30 km până la Parcul Național Retezat, 5,9 km până la Castelul Corvinilor, 7,5 km până la Mânăstirea Prislop.

Pensiunea se află chiar pe malul unui lac imens, cu o poveste incredibilă. Cinci sate au fost înghițite, cu tot cu case, iar 500 de oameni au fost nevoiți să se mute, acum mai bine de 50 de ani. Și asta ca să facă loc unui lac, pentru Combinatul Siderurgic de la Hunedoara. Acum, zona e una extrem de frecventată de turiști.

CÂT COSTĂ?

VEZI cât costă cazarea aici.

  1. PENSIUNEA FISH VALLEY

CÂMPU LUI NEAG – HUNEDOARA, la 351 de km de București, la 272 de km de Cluj, la 99 de km de Mănăstirea Prislop

Situată în inima munților Retezat, la 2,5 km de asfalt și la 14 km de Straja, Fish Valley este destinația ideală pentru petrecerea concediului, pentru cei care iubesc locurile mai izolate, departe ochii curioși ai vecinilor.  Frumusețea zonei, indiferent de anotimp, o să va facă cu siguranță să reveniți. Camerele spațioase, mobilate şi decorate într-un stil modern cu influențe tradiționale face din această locație nu doar una pitorească, ci și una foarte romantică.

  1. DOMENIUL DORNEI

DORNA ARINI – SUCEAVA, la 231 de km de Iași, la 196 de km de Cluj, la 513 km de București

Încheiem topul nostru cu un loc special, din inima Bucovinei, unde natura sălbatică se îmbină perfect cu noul și modernul. Situat în localitatea Dorna Arini din Munții Bistriței, la 10 minute cu mașina de Vatra Dornei, Domeniul Dornei (clasificat la 4 stele) oferă o zona spa modernă la care oaspeţii au acces gratuit, dar și un lac artificial, de unde veți putea admira peisajul superb. Proprietarii pun la dispoziție și facilități de grătar, dar și un foișor.

 CÂT COSTĂ?

VEZI cât costă cazarea aici.

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *