Top 20 de pensiuni cu piscină exterioară de poveste, unde să te relaxezi vara aceasta
Top 20 de pensiuni cu piscină exterioară de poveste, unde să te relaxezi vara aceasta

Este toiul verii și, parcă, simțim nevoia să ne răcorim puțin la o piscină, la munte ori la mare. V-am pregătit, mai jos, un top special cu pensiuni și cu hoteluri cu piscină pentru cei care vor să guste vara din plin.

1. CARPENTIERE ARENA

Rășinari, Sibiu: la 174 km de Cluj, la 269 km de Timișoara, la 283 km de București

Carpentiere Arena este o oază de liniște la 16 km de Sibiu, pe drumul spre cea mai înaltă stațiune din țară, Păltiniș. Fie ca vreți o zi liniștită la piscină sau doriți, pur și simplu, să vă relaxați la munte, departe de tot și de toate, aici vă veți încărca, mai mult ca sigur, bateriile. Punctul forte: amplasarea și serviciile.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

2. PENSIUNEA ECATERINA

Berzasca, Caraș Severin – la 64 de km de Parcul Național Cheile Nerei.

Cu un view superb spre munți, dar și spre Dunăre, piscina pensiunii Ecaterina este una dintre cele mai spectaculoase pe care le-am văzut, vreodată, în România. Situată în inima naturii este locul potrivit pentru cei care caută liniște, dar, totodată, și locul unde veți face un selfie perfect și asta datorită acestei piscine de tip infinity.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

3. VAMA 54

Dalghiu, Brașov – la 73 de km de Castelul Bran, la 200 de km de București, la 314 de km de Cluj, la 458 de km de Timișoara

Am aflat de Vama 54 printr-un anunt de tip sponsorship pe Facebook. Am zis: “hai să mergem!” și nu ne-a părut rău, pentru că tot ce am găsit aici ne-a făcut să ne dorim ca, la un moment dat, să ne întoarcem. Situată în rezervația naturală Ciucaș, Vama 54 este o oază de liniște, perfectă de încărcat bateriile, după acest an agitat.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

4. PENSIUNEA BRIZA

Orșova, Mehedinți: la 368 km de București, la 203 km de Timișoara, la 347 km Timișoara, la 760 km de Iași

Briza este proiectul ambițios al lui Gabriel, un tânăr care a transformat o casă bătrânească, într-un adevărat colț de rai, care le va da până și celor mai pretențioși călători sentimentul de acasă. Conceptul Briza poartă semnătura unei echipe de designeri valoroși, printre care și Adela Pârvu. (fost designer Visuri la Cheie).

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

5. CASTEL TRANSILVANIA

Baia Mare, Maramureș: la 598 km de București, la 139 km de Cluj, la 412 km de Iași

Dacă n-ai ști că ești în inima Maramureșului, ai putea spune cu mâna pe inimă că ai aterizat, direct, undeva, prin idilicele insule ale Oceanului Indian. Elementele de decor exotice – umbreluțele cu paie și acoperișul cu șindrilă al barului – îți dau această senzație de alt loc, din alt continent.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

6. VILA MARIS

Vama Veche: la 400 de metri de plajă

Când am ajuns în superba curte de la Maris, gândul ne-a zburat la resorturile intime din Grecia sau chiar cele din Portugalia. Cam asta vei găsi aici. Deși este aproape de polul distracției din Vamă, locul nu este deloc gălăgios.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

7. CASA DIVES – Varianta boierească din 1850

Pianu, Alba-Iulia: la 25 km de Cetatea Alba Carolina

Dacă ți-e dor de puțină liniște, de bucate locale curate, cu istorie în spate, te invităm la Casa Dives. Aici, vei afla ce înseamnă luxul simplității, vei explora un mod de viață înconjurat de cultură și natură, în centrul triunghiului Cetatea Alba Carolina – Transalpina – Castelul Corvinilor. Vino să te bucuri de tradițiile locului, de gazde omenoase și de un ospăț pe cinste!

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

8. CASTELNOR

Păltiniș, Sibiu: la 299 km de București, la 177 km de Cluj, la 273 km de Timișoara, la 473 km de Iași

Când ajungi, sus, la Castelnor, pur și simplu, nu-ți vine să crezi că există atâta frumusețe și te întrebi cum oare nu ai aflat mai devreme de locul acesta de poveste, bun de pus în ramă. Complexul s-a deschis recent și se vrea a fi un concept unic în turismul românesc: camerele de lux, serviciile impecabile și facilitătile premium ( spa cu infinity pool).

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

9. PENSIUNEA ALEXANDRA

Divici, Caras Severin: la 153 de km de Timișoara, la 492 de km de București, la 398 de km de Cluj, la 86 de km de Cascada Bigar

Celor care caută o escapadă de poveste, în Banat, le recomandăm Pensiunea Alexandra, situată lângă localitatea Divici, la 11 km de Baziaș, unde Dunărea intră pe teritoriul României. Doar Dunărea pe care o vei putea admira chiar de pe șezlong, te va face să nu crezi că ai ajuns în vreo țară exotică, piscina fiind decorată cu palmieri, exact ca în Spania sau Portugalia.

10. MERA ONIX

Mangalia, Constanța – la 255 km de București, la 482 km de Craiova, la 456 km de Iași

Mergem, acum, pe litoral, la resortul Mera Onix, clasificat la 4 stele, o locație premium, aflată în partea de sud a stațiunii Cap Aurora, fix pe malul mării, cu o piscină infinity superbă. Complexul este compus din fostele hoteluri Onix și Safir, care au fost complet renovate și redeschise în iulie 2018. Sunt trei piscine în aer liber, restaurant cu terasă și o plajă privată.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

11. GOLF HOTEL PIANU

Pianu de Jos, Alba – la 123 de km de Cluj, la 354 de km de București, la 23 de km de cetatea Alba Carolina

Înconjurat de o panoramă impresionantă, “Golf Hotel Pianu” este dedicat iubitorilor de golf, dar și turiștilor în căutare de liniște și relaxare. Este un loc cochet, cu un mix perfect între frumusețea peisajelor și lumea exclusivistă a golfului. Chiar dacă nu sunteți pasionați de acest sport, e un loc numai bun de lenevit la piscina cu view spre dealurile Pianului.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

12. SUMMER TIME

Cavnic, Maramureș: la 35 km de Mănăstirea Bârsana

Când vine vorba de Maramureș, nu sunt foarte multe locuri cu piscine exterioare care să iasă în evidență. Am găsit însă Complexul Summer Time din Cavnic, un loc la munte, într-un peisaj de vis, cu raport preț-calitate bun.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

13. ELIA (ADULTS ONLY)

Vama Veche: la 300 de metri de Yuva Beach

Tot în stil mediteranean a fost amenajată şi pensiunea Elia. Sentimentul pe care îl vei avea odată ajunși aici este la fel ca și cum ai fi aterizat pe o insulă grecească, doar că este la noi, la Vama Veche. Pe de-o parte, te vei bucura de distracţia boemă specifică Vămii, dar şi de liniştea de care ai nevoie după un an agitat.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

14. ALMAR LAKE VIEW

Mamaia, Constanța: la 231 km de București

Mergem, din nou, pe litoral, ca să vă arătăm o pensiune cu piscină fabuloasă. Deschisă în anul 2016, Almar se află în Mamaia în apropierea zonei de cluburi, la doar 200 de m de plajele Loft, Frateli și Bamboo. Ceea ce ne-a plăcut aici este faptul că Almar pune la dispoziția oaspeților piscina sezonieră, în aer liber, cu vedere la lac.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

15. DADA THERMAL

Căciulata, Vâlcea: la 200 km de București, la 87 km de Sibiu, la 356 km de Timișoara

Ne-ați tot întrebat dacă am descoperit o pensiune cu piscină mai aproape de București. Tocmai de aceea vrem să vă povestim despre un loc frumos, aflat la 2 ore și 45 de minute de mers cu mașina, din Capitală. La Călimănești – Căciulata, cu acces la apă geogermală, cu efecte terapeutice fabuloase, veți găsi Hotel Dada Termal.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

16. TRESOR LE PALAIS

Timișoara, Timiș: la 4.8 km de Piața Unirii

Pentru cei care ajung la Timișoara vara aceasta și caută o cazare cu piscină premium, le recomandăm Tresor Le Palais. Este un loc de 5 stele, cu servicii impecabile, în care te vei simți răsfățat. Evident, pentru noi, piscina și spa-ul au fost atracția principală.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

17. PERLA TRANSILVANIEI

Moldovenești, Cluj: la 10 km de Salina Turda, la 10 min de mers cu mașina de Cheile Turzii, la 427 km de București

Pensiunea Perla Transilvaniei se află în mijlocul naturii, într-o zonă cu aer curat, lângă pădure. E perfectă pentru cei care vor să se bucure de liniște și să admire verdele superb al munților Apuseni. Dar ceea ce face, cu adevărat, special acest loc este piscina, care oferă o priveliște încântătoare spre pădure.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

18. DANUBE VILLAGE RESORT

Gornea, Caraș-Severin: la 450 km de București, la 180 km de Timișoara, la 428 km de Cluj

“Visul unei nopţi de vară”, asa cum spunea un clasic. Lounge și ponton, plajă privată, piscină şi loc de joacă pentru copii. Așa s-ar descrie în câteva cuvinte Danube Village Resort. Este un sat, în sat, la Dunăre, cu căsuţe cochete, dotate cu facilităţi de top, situate într-un cadru intim, unde te vei simți ca acasă.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

19. KORONA

Sighișoara, Mureș: la 52 km de Târgu-Mureș

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe speciale, cu iz medieval, vă propunem să alegeți Sighișoara. Pentru cei care caută, pe lângă drumeții și relaxare la piscină le recomandăm Korona Sighișoara, o cazare faină, clasificată la 4 stele.

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

20. DELTA BOUTIQUE CARMEN SILVA

Crișan, Tulcea: la 130 de km de Contanța

Încheiem topul nostru cu un loc din Deltă. Resortul este situat în inima Deltei Dunării, în satul Crișan, pe malul Canalului Sulina. Aici este punctul de plecare către aventuri inedite. Spre nord, pe Dunărea Veche, către Pădurea Letea sau către Mila 23, iar, în sud, către Caraorman sau spre canale și lacurile Isac și Uzlina, spre Brațul Sfântul Gheorghe. (foto: booking Delta Boutique Carmen Silva)

CÂT COSTĂ?
Vezi cât costă: AICI

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionărea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *