
Vrei o vacanță exotică într-un loc mai puțin știut de turiști care îți va oferi ape turcoaz, nisip alb și peisaje numai bune de pus în ramă? Dacă nu vrei să mergi pe aceleași poteci bătătorite de toată lumea – Maldive, Bali, Dubai sau Thailanda – atunci îți dăm o sugestie de vacanță atipică: cinci insule neștiute, unde te poți bucura de peisaje rupte din basme.
1.Insula Guyam – paradisul neștiut din Filipine
Unde? Siargao, Filipine, Marea Filipinelor, Cercul de Foc al Pacificului, la 10.000 de kilometri distanță de România.
În provincia Surigao Norte, la 780 de kilometri distanță de Manila, Filipine, se află un paradis natural mai puțin știut. Aproape de insula Siargao, găsim micuța insulă Guyam, care se încadrează în definiția perfectă a exoticului. Este ca și cum te-ai afla într-o ilustrată numai bună de pus pe desktop, cu cer azuriu, cu ape limpezi și palmieri idilici, aplecați peste ocean. Poți ajunge aici cu un tur din Siargao. Insula este foarte mică, o poți face la pas în mai puțin de 10 minute și, evident că nu există locuri de cazare, dar te poți bucura, timp de câteva ore, de un colț de rai ascuns de ochii lumii.
Vezi aici locuri de cazare de vis în Siargao
Când să te duci în Guyam?
Zona Siargao-Guyam are un climat tropical umed și cald tot timpul anului. Sunt mereu în jur de 28-31 de grade Celsius, iar apa oceanului este extrem de caldă. Cel mai bine ar fi să veniți aici între lunile martie și septembrie. Vor fi și ploi, dar nu atât de frecvente cum sunt între lunile noiembrie și ianuarie.
Mai multe despre Siargao, am scris aici!
2. Arhipelagul San Blas – perla ascunsă a Panama-ului
Unde? Panama, America Centrală, Arhipelagul San Blas, la est de Canalul Panama, în largul coastei Istmului Panama.
Un alt tărâm de poveste cu peisaje de-ți taie respirația îl găsești în insulele San Blas, numite și Guna Yala, frumusețile ascunse ale Panama-ului, din Oceanul Atlantic, aflate pe teritoriul tribului Guna. Sunt în jur de 365 de insule superbe, dintre care doar 49 sunt locuite de indigenii Guna, unele dintre ele fiind teritoriu virgin, necălcat de om. Este un paradis neatins! Te poți relaxa pe plajele cu nisip alb, poți sta într-un hamac, poți face baie într-o piscină naturală, aflată în mijlocul oceanului, sau poți încerca mâncarea locală. Este atât de frumos încât nu ai mai vrea să pleci. Se ajunge cu o excursie de o zi din Panama City. Vei vizita insulele Perro Grande, Perro Chico, Diablo și piscinele naturale.
Vezi aici unde te cazezi în Panama City
Când să te duci în San Blas?
Insulele San Blas au un climat tropical musonic, cu temperaturi ridicate tot timpul anului. Sezonul ploios este foarte lung, începe din luna mai și ține până în ianuarie, așa că cel mai bine să ajungi aici în restul anului.
Mai multe despre San Blas, am scris aici!
3. Insula Eden – raiul turcoaz al Egiptului
Unde? Egipt, Hurghada, Marea Roșie
Insula Eden este locul de poveste pe care trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață. Este doar la o oră și jumătate de zbor de România. I se mai spune și ,,Maldivele Egiptului”, datorită culorii mării, de un turcoaz ireal și a serviciilor premium de care veți avea parte aici. Sunt baruri chill, tare frumos amenajate, leagăne instagramabile în mare, nisip fin și multă liniște. Din Hurghada până la Eden ajungi, într-o oră, cu o excursie pe Marea Roșie, care costă 74 de euro de persoană.
Vezi aici locuri de cazare de vis în Hurghada
Când să mergi în Insula Eden?
Te poți duce în Egipt, în zona Hurghada, maximum până în lunile iunie-iulie și în octombrie-noiembrie, ca să nu fie prea cald.
Mai multe despre Insula Eden, am scris aici!
4. Insula Suluada – Maldivele Turciei din Marea Mediterană
Unde? Adrasan, în partea de vest a golfului Antalyei, la 7 kilometri de Capul Gelidonya, la 95 de kilometri de Antalya.
Dacă vrei să faci baie în ape limpezi, turcoaz și vrei să vizitezi o insulă de vis, nu trebuie să zbori chiar până în Maldive. Insula Suluada, numită de turci, Insula Cascadelor, se află pe coasta Antalyei și este locul unde trebuie să ajungi ca să vezi ce minunății a desenat aici natura. Sunt două plaje unde vă puteți relaxa pe Insula Suluada – Golful American și în Golful Kargıcak – ambele cu pietricele mici, albe, prima plajă, cea din partea de vest a insulei este mai mare, dar mai vântoasă, iar cea de-a doua, din nord, este ferită de curenții de aer. Din regiunea Antalyei, din toate stațiunile, sunt excursii de o zi spre insulă, cu prânzul inclus pe vas. Costă 45 de euro de persoană și vei petrece trei ore în Golful American și în Golful Kargıcak. Transferul cu autocarul din Antalya spre portul Adrasan, de unde te îmbarci, durează în jur de trei ore.
Mai multe despre Suluada, am scris aici!
Când să mergi în Insula Suluada?
Este bine să vii aici în luna mai sau septembrie, când nu este atât de aglomerat. Vara, temperaturile sunt destul de ridicate, în jur de 40 de grade, iar afluxul de turiști, în zonă, mult prea mare ca să poți să te bucuri de loc.
Locuri de cazare superbe din Antalya, vezi aici!
5. Insula Sal – raiul turcoaz din Capul Verde
Unde? Capul Verde, Oceanul Atlantic, aproape de coasta Senegalului
Capul Verde este o micuță țară insulară, cu 10 insulițe vulcanice, răsărite în apele de un verde pur ale Oceanului Atlantic. Cea mai pregătită să primească turiști dintre toate insulele este Sal, cu plaje superbe, nesfârșite, cu nisip alb sau negru, vulcanic. Găsești locuri sălbatice și pustii, numai bune să stai la soare, fără să te deranjeze cineva. Vei rămâne uimit cât poate fi de frumos și, clar, îți vei mai dori să revii. Poți ajunge aici cu zboruri din Lisabona direct către Sal, cu Tap Portugal.
Unde te cazezi în Sal, vezi aici!
Când să mergi în Sal?
Capul Verde este țara primăverii veșnice. Sunt 20 – 30 de grade C, tot timpul anului. Cel mai bun moment să vizitezi insula este din luna septembrie până în noiembrie, când broaștele țestoase depun ouăle pe plajă, un spectacol care nu trebuie ratat.
Mai multe despre Sal, am scris aici!
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.