Calator in Bascheti

Transalpina? Nu. Drumul neștiut, din România, de o frumusețe rară, deschis anul acesta
Transalpina? Nu. Drumul neștiut, din România, de o frumusețe rară, deschis anul acesta

Știm foarte bine că Transfăgărășanul sau Transalpina sunt drumurile pe care trebuie să le vezi o dată-n viață. Sunt șosele spectaculoase, recunoscute și în afară, care oferă călătorului peisaje de vis, dar și adrenalină. Avem însă, în România, și alte drumuri de poveste, la fel de frumoase ca și celebrul Transfăgărășan, dar, poate, mai puțin știute. Despre un astfel de drum, cu peisaje de vis, îți spunem acum: Drumul Apusenilor. A fost deschis, la începutul anului trecut, și străbate o zonă pitorească, cu un farmec deosebit: Apusenii. L-am parcurs recent și ne-a uimit.

DRUMUL APUSENILOR – ȘOSEAUA DE POVESTE, CU PEISAJE DE VIS

Unde? Drumul începe din localitatea Valea Drăganului din județul Cluj și continuă 25 de kilometri până în județul Bihor. Face legătura între DN 1 și județul Bihor.

Drumul Apusenilor te va răsplăti cu peisaje bune de pus în ramă, la fiecare kilometru parcurs. Străbate o zonă muntoasă spectaculoasă, care îți va oferi priveliști de vis: este sălbăticie, natură pură și merită să vii aici vara aceasta pentru că șoseaua impecabilă care te va purta sus, spre munte, spre Barajul Drăgan sau Floroiu, cel mai mare lac de acumulare din județul Cluj și al doilea din țară, de unde vei putea admira întreaga zonă.

Vezi aici cazări de poveste în zonă!

Barajul are o înălțime de 120 de metri și lungimea coronamentului este de 424 de metri și a fost finalizat în 1987. Lacul de acumulare se întinde pe o suprafață de 292 de hectare și are 112 milioane mc de apă.

În zonă, sunt mai multe stațiuni turistice de renume: Stâna de Vale, Valea Iadului, Valea Drăganului – care aveau nevoie ca să fie scoase la lumină de un drum de acces pentru turiști, în plus, drumul conectează trei județe: Cluj, Bihor și Sălaj.

Drumul Apusenilor în cifre: 9 kilometri de trotuare, 80 de podețe și poduri modernizate, 7 stații de autobuz, 5 zone de parcare, 10,6 kilometri de parapeți metalici și 50 de intersecții reamenajate.

Vezi aici cazări de poveste în zonă!

Nu vrem să scriem prea multe, lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Obiective turistice din zonă:

Barajul Drăgan;

Cetatea Bologa și Castrul Resculum;

Cascada Moara Dracului;

Casa Memorială Octavian Goga din Ciucea;

Trasee și drumeții montane spre Munții Vlădeasa;

Plimbare cu barca.

Vezi aici cazări de poveste în zonă!

Unde te cazezi?

Te poți caza la Apuseni Wild, un hotel cu piscină exterioară încălzită, construită sub o stâncă, aflată în comuna Remeti din județul Bihor.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI! 

Vezi alte drumuri de poveste AICI! 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *