Cine suntem

Cine suntem

Laura Vereha și Sebastian Secan, doi jurnaliști de televiziune – împreună suntem Călător în Bascheți. Noi suntem cei care îți dăm ponturi despre cât te costă, cum ajungi, cât e de departe, ce autobuz trebuie să iei din aeroport, cât de periculos e și ce ai de văzut.

Cam tot ce trebuie să știi înainte de a-ți planifica o vacanță. O facem în felul nostru. Nu îți vindem nimic, ci îți spunem povești, așa cum le-am trăit.

LAURA VEREHA

Să tot fie de 20 de ani de când descopăr lumea și încă mai am multe de văzut și de învățat. Sunt din Bucovina, adoptată azi de București. Îmi împart timpul între muncă și avioane. Vreau să înțeleg lumea dincolo de viața de zi cu zi.

Cum să te cunoști mai bine altfel decât printr-o călătorie? A călători nu este despre a vedea doar locuri, ci a te descoperi pe tine, să-ți umpli sufletul de amintiri faine, pe care nimeni nu ți le va lua vreodată. Am fost din Mauritius până în Brazilia și Vietnam, din Singapore până în Capul Verde. Nu știu ce fac azi, nu știu ce fac mâine, dar știu ce am făcut în fiecare secundă în Japonia. Asta vreau să împart cu tine și să te inspir să-ți urmezi visurile.

SEBASTIAN SECAN

Sunt ardelean din Carei, mutat la București. Nu stau locului o clipă, vreau să plec oricând și oriunde. Azi mă întorc dintr-o deplasare din Apuseni, iar, mâine, îmi rezerv un bilet pentru două zile în Italia. Mă întorc și o iau de la capăt: azi în vârf de munte, mâine pe o plajă din Tel Aviv.  Pentru mine, călătoriile sunt o provocare. Dacă în viața de zi cu zi, ești previzibil și repetitiv: știi de azi cam ce te așteaptă mâine, parcurgi cu ochii închiși drumul până la muncă, cunoști deja discuțiile dimineața la birou, atunci când pleci departe, înveți multe de la oamenii pe care-i cunoști pe drum și de la locurile pe care le vezi.

Și da, viața mea este pe drumuri și o iubesc. Iubesc să văd locuri în care nimeni nu a mai ajuns. Iubesc să vorbesc cu oamenii și să le aflu poveștile. Călătoresc mult și cu bani puțini. Asta vreau să te învăț și pe tine: cum să îți găsești biletul de avion cu 90 de lei și cazare cu 50 lei.

Unde am ajuns?

46 DE ȚĂRI

Europa: 24

Asia: 12

Africa: 4

America de Nord: 1

Orientul Mijlociu: 4

America de Sud: 1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook