Calator in Bascheti

Cine suntem

Cine suntem

Suntem Laura Vereha și Sebastian Secan, foști jurnaliști de televiziune și inițiatorii proiectului Călător în Bascheți, unul dintre cele mai apreciate bloguri de călătorii din România, cu peste 1.500.000 de urmăritori, în total, pe Social Media, Instagram, Tik Tok și Facebook. Suntem Creatori Europeni de Top, nominalizați de Tik Tok și ambasadori Google România, în 2021. 

În 2022, am câștigat Silver Award la PR Awards, cea mai prestigioasă competiție de PR din România, pentru campania ,,România Vie”, o campanie independentă, făcută din fonduri propriii. Susținem și promovăm turismul românesc, dar și destinații spectaculoase, pentru toate buzunarele, din străinătate.

Lansat în noiembrie 2018,  calatorinbascheti.ro a devenit unul dintre cele mai cunoscute și mai influente bloguri de travel din România. Prin postările noastre pe blog, Instagram, Facebook și Tik Tok ne propunem să arătăm publicului România neștiută, uimitoare, cu locuri despre care n-ai bănui că sunt la noi în țară, precum și destinații de vis din străinătate. Împreună, am ajuns în 59 de țări.

Cu peste 836.000 de urmăritori pe Tik Tok, 440.000 pe Instagram, 371.000 de urmăritori pe Facebook și 1.026.000 recordul de vizitatori unici pe lună pe site, Călător în Bascheți este una dintre cele mai apreciate platforme din România, pe contentul de travel, care vizează destinațiile din țară. Dincolo de cifre, promovăm valorile în care credem: turismul responsabil, durabil, călătoriile sustenabile, cât mai aproape de natură. 

LAURA VEREHA

Sunt din Bucovina, din Vatra Dornei. Am peste 17 ani de experiență în presa scrisă și în televiziune. Sunt om de litere și jurnalist premiat de Asociația Profesioniștilor din Televiziune (APTR), în 2010, pentru cel mai bun reportaj de știri.

Am călătorit în țări de pe cinci continente din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia și Africa. Am vizitat de la metropolele-emblemă ale lumii – din Sao Paulo, Hong Kong, Mexico City, Singapore sau Tokyo – până la insulele exotice – Seychelles, Mauritius, Capul Verde sau Maldive. Acasă pentru mine este și va rămâne mereu România. Călătoriile din străinătate m-au inspirat și mai mult să-mi descopăr țara.

SEBASTIAN SECAN

Sunt jurnalist din Carei, cu 15 ani de experiență în presă. În 2008, am fost membru al juriului la Selecția Națională Eurovision, iar, în 2014, am obținut premiul special pentru eco-atitudine cu reportajul „Mocănița” al Asociației Profesioniștilor din Televiziune (APTR). Călătoriile în țară pentru a realiza reportaje în colțuri izolate și greu de ajuns sunt cele care m-au inspirat să scriu, astăzi, pe blog, despre România mai puțin știută.

Pentru mine, călătoriile sunt o provocare, atât cele din România, cât și cele din străinătate. Am călătorit în România peste 200.000 de kilometri și am ajuns în cele mai izolate locuri.

UNDE AM AJUNS?

59 DE ȚĂRI

Europa: Italia, Franța, Bulgaria, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Grecia, Polonia, Ungaria, Olanda, Turcia, Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Cehia, Croația, Moldova, Gibraltar, Serbia, Islanda.

Asia: Japonia, Thailanda, Coreea de Sud, Singapore, Taiwan, China, Vietnam, Indonezia, Malaezia, Hong Kong, Macau; Filipine;

Africa:  Capul Verde, Seychelles, Maldive, Tunisia, Mauritius, Egipt, Kenya;

America de Nord: Mexic;

America Centrală și Caraibe: Panama; Trinidad Tobago, Guadelupa, Martinica, St. Lucia, St. Marteen, Barbados, St. Kitts& Nevis, Grenada, Antigua. 

Orientul Mijlociu: Qatar, Dubai, Abu Dhabi, Israel.

America de Sud: Brazilia.

CĂLĂTOR ÎN BASCHEȚI ÎN CIFRE:

Peste 13 milioane de utilizatori unici de la lansare

848.000 de urmăritori pe Tik Tok;

548.000 de urmăritori pe Instagram;

390.000 de urmăritori pe Facebook;

56.800 de urmăritori pe grupul de Facebook – ,,Vacanțe de vis în România și în străinătate”;

Peste un milion de interacțiuni și distribuiri în social media;

1 milion de interacțiuni și distribuiri în Social Media –  Top 10 pensiuni cu piscine din România – cel mai citit articol călătorinbascheti.ro;

De 40 de ori în topul celor mai viralizate articole în top Zelist.ro.

Motto-ul nostru este: „lumea e mare, iar timpul trece repede.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *