Cine suntem

Cine suntem

Suntem Laura Vereha și Sebastian Secan, jurnaliști de televiziune și inițiatorii proiectului Călător în Bascheți, unul dintre cele mai citite bloguri de travel din România.

Lansat în noiembrie 2018,  calatorinbascheti.ro a devenit foarte repede unul dintre cele mai cunoscute și influente bloguri de travel din România. Blogul își propune să arate publicului România neștiută, uimitoare, de poveste, cu locuri despre care n-ai bănui că sunt la noi în țară, precum și destinații de poveste din străinătate. Împreună, am ajuns în 44 de țări.

Cu peste 210.000 de fani pe Facebook și 1.026.000 recordul de vizitatori unici pe lună, calatorinbascheti.ro este site-ul cel mai citit din România, pe contentul de travel, care vizează destinațiile din țară. Articolele calatorinbascheti.ro sunt constant în topul Zelist.ro, site-ul care monitorizează articolele virale din blogosferă.

LAURA VEREHA

Sunt din Bucovina, din Vatra Dornei, adoptată azi de București. Am peste 17 ani de experiență în presa scrisă și în televiziune. Sunt om de litere și jurnalist premiat de Asociația Profesioniștilor din Televiziune (APTR), în 2010, pentru cel mai bun reportaj de știri. Pe lângă televiziune, cea mai mare pasiune rămân călătoriile. Îmi împart timpul între deplasări, reportaje și avioane.

Am călătorit în țări de pe cinci continente din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia și Africa. Am vizitat de la metropolele-emblemă ale lumii – din Sao Paulo, Hong Kong, Mexico City, Singapore sau Tokyo – până la idilicele insule exotice – Seychelles, Mauritius, Capul Verde sau Maldive. Acasă pentru mine este și va rămâne mereu România. Toate călătoriile mele din străinătate m-au inspirat și mai mult să-mi descopăr țara.

SEBASTIAN SECAN

Sunt jurnalist ardelean din Carei, cu 15 ani de experiență în presă, mutat la București. În 2008, am fost membru al juriului la Selecția Națională Eurovision, iar, în 2014, am obținut premiul special pentru eco-atitudine cu reportajul „Mocănița” al Asociației Profesioniștilor din Televiziune (APTR). Călătoriile în țară pentru a realiza reportaje în colțuri izolate și greu de ajuns sunt cele care m-au inspirat să scriu, astăzi, pe blog, despre România mai puțin știută.

Pentru mine, călătoriile sunt o provocare, atât cele din România, cât și cele de afară. Astăzi, mă întorc dintr-o deplasare din Apuseni, iar, mâine, îmi rezerv un bilet într-un colț de lume. Am călătorit în România peste 200.000 de kilometri și am ajuns în cele mai izolate locuri.

UNDE AM AJUNS?

44 DE ȚĂRI

Europa: Italia, Franța, Bulgaria, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Grecia, Polonia, Ungaria, Olanda, Turcia, Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Cehia, Croația, Moldova, Gibraltar, Serbia.

Asia: Japonia, Thailanda, Coreea de Sud, Singapore, Taiwan, China, Vietnam, Indonezia, Malaezia, Hong Kong, Macau.

Africa:  Capul Verde, Seychelles, Maldive, Tunisia, Mauritius.

America de Nord: Mexic

Orientul Mijlociu: Qatar, Dubai, Israel.

America de Sud: Brazilia

CĂLĂTOR ÎN BASCHEȚI ÎN CIFRE:

Peste 5 milioane de utilizatori unici de la lansare

210.000  de urmăritori pe Facebook

27.400 de urmăritori pe Instagram

15.300 de urmăritori pe grupul de Facebook – “Vacanțe de vis în România”

Peste un milion de interacțiuni și distribuiri în social media

1 milion de interacțiuni și distribuiri în Social Media –  Top 10 pensiuni cu piscine din România – cel mai citit articol călătorinbascheti.ro.

De 25 de ori în topul celor mai viralizate articole în top Zelist.ro.

Motto-ul nostru este: “lumea e mare, iar timpul trece repede.”

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook