Am găsit piscina naturală de o frumusețe ireală, cu apă bună de baie și iarna
Am găsit piscina naturală de o frumusețe ireală, cu apă bună de baie și iarna

Cum ar fi să simţim, din nou, zilele blânde cu soare mult, cu valuri turcoaz şi leneveală pe şezlong? Vă propunem, astăzi, să vizităm împreună un loc tare fain, aproape de Atena, unde apa e mereu caldă, chiar şi iarna. Ştim că Atena înseamnă, mai întâi de toate, Acropole, Parthenon și Plaka, dar în jurul capitalei Greciei există şi locuri mai puţin ştiute, numai bune de relaxare.

(Sursa foto: Vouliagmeni Lake FB)

Lacul Vouliagmeni sau comoara ascunsă a rivierei Ateniene

Am fost acum ceva vreme în Grecia, pentru câteva zile de relaxare. Pe lângă obiectivele „must see” din Atena, am dat o fugă şi la Vouliagmeni, la doar 25 de kilometri de oraş. Şi bine am făcut. Am fost uimiţi să descoperim un colţ de rai, o minune a naturii care merită savurată pe îndelete: Lacul Vouliagmeni.

Lacul Vouliagmeni sau lacul scufundat este un golfuleţ liniştit, cu apă turcoaz-verzui, ascuns între stânci imense şi pini. E o adevărată piscină naturală, cu apă caldă, în orice anotimp. Temperatura apei este constantă are între 22 și 29 grade, pe tot parcursul anului, și are proprietăți terapeutice. Fix ce-ți trebuie ca să-ți transformi iarna-n vară autentică. Acum, depinde și de vremea de afară ca apa să fie tocmai bună de baie.

Lacul este împrospătat mereu de apa sărată a mării, dar și de o rețea de tuneluri subterane, cu izvoare termale. Să nu vă sperie dacă atunci când faceți baie simțiți că vă gâdilă ceva. Sunt peștișorii Garra Rufa – peștii spa – care, dacă îți răcorești picioarele în apă, vin să-ți facă un masaj demn de cel mai exclusivist spa. În zonă, poți face plajă, sunt umbrele și sezlonguri, dar și un restaurant cu mâncare tare bună.

Lacul Vouliagmeni poate fi escapada perfectă pentru o excursie de o zi din Atena. Zona este protejată, fiind inclusă pe lista oficială a spa-urilor naturale din Grecia. Laguna s-a format acum 2000 de ani, după ce tavanul peșterii s-a prăbușit în urma unui cutremur.

BINE DE ȘTIUT:

Lacul Vouliagmeni este situat la doar 25 kilometri de Atena. Poți ajunge aici şi cu mijloacele de transport în comun din Atena, dar și cu metroul până la staţia Elliniko, apoi autobuzul 122. Locul poate fi vizitat zilnic între orele 8:00 – 19:00. Taxa de intrare este 15 euro.

UNDE VĂ CAZAŢI?

Dacă vreţi să rămâneţi peste noapte, în zonă, vă puteţi caza la Vouliagmeni Styling Homes. Este o locaţie elegantă, aproape atât de centrul oraşului, cât şi de plajă. Mai multe locuri de cazare în zonă, vedeți  aici.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook