Calator in Bascheti

Lacul de smarald, ireal de frumos, de neratat toamna aceasta
Lacul de smarald, ireal de frumos, de neratat toamna aceasta

Vrei să faci o incursiune în natură și nu știi unde? Îți dăm o idee pentru toamna aceasta: Lacul Scropoasa, un loc desprins parcă din cărțile de povești. Hai să-l descoperim! 

Lacul Scropoasa – minunea cu apă turcoaz, din inima munților

Unde? Lacul Scropoasa, comuna Moroeni, județul Dâmbovița, în Munții Bucegi, la 1197 de metri altitudine.

Între satele Scropoasa și Dobrești, în Munții Bucegi, pe valea râului Ialomița, se află un baraj artificial, construit în anul 1929, care te va uimi prin frumusețea peisajelor: Lacul Scropoasa, întins pe o suprafață de 2,5 kilometri. Căderea de apă are 304 metri și o adâncime de 15 metri. Aici, s-a construit prima hidrocentrală din România, în 1936, care a fost închisă după ce a fost dat în folosință Barajul Bicaz.

Chiar dacă nu este un lac natural, locul are o frumusețe aparte. În zilele senine, cu mult soare, apa lacului devine turcoaz închis și îți dă senzația că te afli într-un loc exotic.

Și dacă tot ai ajuns aici, cel mai bun loc ca să faci fotografii sau să admiri peisajul este de pe un podeț, aflat în partea stângă a parcării. Trebuie să mergi cam 7-8 minute până la pod. Îți recomandăm să vii în timpul săptămânii, pentru că altfel, în weekend, este aglomerat și nu vei reuși să te bucuri de loc așa cum se cuvine.

Lacul se continuă, spre final, cu Cheile Orzei, cele mai înguste chei din România. În zonă, sunt două tunele care făceau accesul spre chei, care acum sunt închise și este interzis accesul turiștilor. Tot în zonă, se află și Cascada 7 Izvoare, un loc superb, despre care se spune că ar avea cea mai pură apă din lume.

Cum ajungi?

Mergând pe DN1, dinspre București, se virează la stânga pe DN 71 la intrare în Sinaia. Apoi DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului și stânga spre platoul Padina, unde drumul se bifurcă spre urmând Moroeni pe DJ 714 și spre Camping Zănoaga.  Sunt două trasee: prin Cheile Zănoagei și pe șoseaua spre Moroeni, ca să ajungeți la lac. La jumătatea drumului, trebuie să lăsați mașina și să mergeți pe jos câțiva kilometri.

Dacă urmezi traseul spre Camping Zănoaga, îți poți lăsa mașina aici și apoi să începi drumeția pe traseul marcat cu cruce albastră. La un moment dat, traseul se bifurcă: spre Cascada 7 Izvoare și spre Lacul Scropoasa. Se poate ajunge și prin Cheile Zănoagei, însă traseul este destul de dificil, doar pentru cei aventuroși, și nu este recomandat în zilele cu ploi puternice.

Unde te cazezi? O cazare superbă există și în Platoul Padina, la MountHoff Retreat.

Vezi cât costă o noapte de cazare aici!

Obiective turistice din zona Lacului Scropoasa

Cheile Orzei;
Cascada 7 Izvoare;
Lacul Bolboci;
Cheile Zănoagei;

Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată! Susținem și promovăm turismul responsabil, durabil, călătoriile sustenabile, cât mai aproape de natură.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *