Calator in Bascheti

Top 10 căsuțe în copac din România, cu o priveliște de pus în ramă
Top 10 căsuțe în copac din România, cu o priveliște de pus în ramă

Cauți o vacanță unică, diferită de tot ce ai încercat până acum la vreo pensiune sau hotel? Vă propunem, astăzi, o călătorie inedită, prin România mai puțin știută, și vă arătăm 10 dintre cele mai spectaculoase căsuțe din copac, unde vă puteți caza. Mai puțin cunoscute la noi, toate sunt adevărate bijuterii arhitecturale, au un design interior de cinci stele și oferă o experiență în mijlocul naturii incredibilă, care confirmă încă o dată faptul că pomul e cel mai bun prieten al omului în aventura vieții.

1. TRANSYLVANIA LOG CABINS

Peșteana, Hunedoara – la 40 de km de Castelul Corvinilor, la 70 de km de Sarmizegetusa.

Ea este un fost top-model internațional, el, un globtrotter, care a văzut aproape toată lumea – dar liniștea și-au găsit-o în România, într-un sat de poveste din Hunedoara. La Peșteana, la doar 14 kilometri de Hațeg, și-au clădit, întocmai pe gusturile lor, un colț de rai autentic, hippie, dar, în același timp, modern și cool. ”Transylvania Log – the hidden village retreat” este locul unde îți vei încărca bateriile și de unde te vei întoarce alt om. Foto main: dreamersway.ro

„Transylvania Log” nu este doar un ”complex” de case tradiționale recondiționate. Ce este diferit aici e acel spirit tineresc, vibe-ul, firescul și energia pe care ți-o dă fiecare colțișor. Vedeta retreat-ului e căsuța din copac, de pe terasa căreia vei avea un view excelent asupra zonei și te vei simți, cu adevărat, parte din natură.

E genul de căsuță perfectă, unde trebuie să dormi măcar o dată în viață. Acum, retreat-ul are o singură casă în copac, dar Rareș și Gabriela construiesc, în acest moment, încă una care va fi disponibilă spre închiriere, cel mai probabil, în luna iunie. Mai multe fotografii găsiți pe contul complexului de Instagram.

2. COMPLEX HARMONIE

Predeal, Brașov

Privite de jos, căsuțele din copac, din apropierea Cabanei Trei Brazi par desprinse dintr-o altă lume – una sălbatică, autentică și, poate, ușor rudimentară. Asta, până când ajungi, acolo, sus.

Șeminee vechi recondiționate, mobilier vintage , ciubăre tradiționale, blănuri și lumânări, toate te vor face să te relaxezi și să iti incarci bateriile pentru câteva zile.

Panorama către Munții Bucegi, Munții Piatra Craiului și Pârâul Rece îți va rămâne mult timp în minte. Complexul este compus din 5 vile ecologice din buștean, 3 Case în Copac și Observator, având fiecare un design unic. De reținut: este o casuță în copac, în mijlocul naturii și e potrivită exclusiv pentru cei care sunt adepții cazărilor rustice.

3. VADUL LUPILOR

Moisei, Maramureș

Mergem, acum, în Maramureșul tradițional, într-unul dintre cele mai frumoase sate din zonă: Moisei. Chiar în Parcul Național Munții Maramureșului, te poți caza într-o căsuță în copac, ruptă de lume, unde vei fi doar tu și natura.

În interior, camerele sunt amenajate clasic, tradițional, dar ceea ce impresionează cel mai mult la această casă este amplasamentul – la marginea unui mic lac, dar și a unui râu, care trece la doar câțiva metri distanță.

Este locul perfect și pentru copii și asta pentru că aici, se pot bucura de un spațiu enorm în care pot explora natura.

CÂT COSTĂ?

Află aici.

4. TREE COTTAGE

Păulești, Hunedoara, 20 km de Arieșeni și la 47 km de Deva. Din Brad, se poate lua autobuzul până în sat.

Călătorim, acum, spre inima Transilvaniei, în Hunedoara, unde găsim în liniștea satului Păulești o căsuță idilică, locul nimerit să fugi de lume.

„Tree Cottage” este proiectul de suflet ale lui Codrin, un fost corporatist, care a renunțat la job, ca să facă un altfel de turism: în natură, cu respect pentru natură.

” Tree Cottage” este potrivită pentru temerarii care vor să trăiască un weekend la înălțime, în liniștea pădurii, fără vecini, fără haosul orașului, lângă un foc de tabară și sub un cer înstelat. Sună bine, nu?

5. PORUMBACU TREE HOUSE

Porumbacu de Sus, Sibiu

În satul Castelului de lut ”Valea Zânelor”, am descoperit încă o minune turistică a lumii și nu e nicio exagerare. E un loc de basm, în care musai trebuie să rămâneți măcar o dată în viață. Casa din copac din Porumbacu de Sus este parte integrantă a unui complex autentic, care, pe mine, personal, m-a uimit.

O veche șură tradițională a fost transformată într-o pensiune superbă, în care poți experimenta viața simplă de la țară, exact așa cum era, acum, 100 de ani.

Căsuța din copac este, de departe, ”must have-ul” complexului. Ceea ce simți atunci când ești sus, dar, mai ales, ceea ce vezi de acolo, cu o panoramă incredibilă asupra munților e ceva unic, greu de descris în cuvinte. Încercați, cu toată încrederea!

CÂT COSTĂ?

Află aici.

6. RAPSODIA

Suceava

Mergem la Suceava, unde găsim un colț de rai, la câteva minute de centrul orașului, lângă Cetatea lui Ștefan. Este locul nimerit pentru câteva zile de relaxare. Locația este excelentă pentru a sta în natură, dar și pentru descoperi, pe lângă mănâstirile Bucovinei, și alte atracții din zonă: Casa Memorială Ciprian Porumbescu, lacul lui Eminescu și Muzeul Satului.

Sunt două căsuțe în copac, decorate atent, unde, cu siguranță, veți regăsi ceva din atmosfera copilăriei.

CÂT COSTĂ?

Află aici.

7. CĂSUȚA DIN COPAC

Pensiunea Poiana este situată în satul Poiana Negri, la 15 kilometri distanță de orașul Vatra Dornei și la 190 kilometri distanță de Cluj Napoca.

În frumosul sat bucovinean Poiana Negri, din munții Bucovinei, am fost cazați pentru o noapte într-o căsuță idilică, rustică, dar cu toate facilitățile unei camere de pensiune. Ne-au plăcut mult peisajul și zona, renumită pentru apele minerale.

Aici, am regăsit viața frumoasă și simplă de la țară, cu acea înserare de poveste când aerul se umple de fum de sobă și de lemn de brad și, dacă mai dormi și într-o căsuță de lemn, experiența rămâne de neuitat.

8. EDENLAND PARK

Edenland Park este în Balotești, Ilfov. Puteți ajunge si microbuzul de la Piata Presei Libere, până la Măgura și, apoi, autobuzul 449.

Dacă sunteți din Capitală sau din împrejurimi și visați la o evadare în natură, sub clar de lună, Edeland Park este locul potrivit, situat fix la o aruncătură de băț de București. Sunt patru căsuțe în copaci, suspendate la doi metri înălțime, și una la nivelul solului, cu nume haioase: Șoimu’, Ariciu’, Melcu’, Cloșca cu pui și Căsuța din Povești.

Dotările sunt la fel ca la hotel: încălzire, baie cu duș, numai că… va lipsi televizorul. Dar nouă nu ne-a lipsit deloc. Am avut timp să stăm la o poveste cu prietenii sub cerul înstelat. Ce-ți poți dori mai mult?

9. PENSIUNEA SEKY

Săliștea de Sus, Maramureș – la 115 km de Baia Mare și la 56 km de Sighetul Marmației.

Complexul turistic Seky este preferatul meu în Maramureș. Am ajuns aici, prima dată, acum 5 ani, dar mă întorc chiar și atunci când sunt în trecere, pentru că aici se gătește ca la mama acasă. Căsuța în copac este construită sus, pe munte și are o priveliște grozavă.

Din înălțimi, se văd munții Maramureșului și tot satul. Locul este, de fapt, un ansamblu de case vechi, recondiționate. De exemplu, căsuța din poveste are peste 200 de ani și a fost readusă la viață și dotată cu utilități moderne.

Locul este ca un sat de vacanță, plin de verdeață, cu toate facilitățile: un restaurant tradițional românesc, terasă, saună, jacuzzi. Locația este „child friendly”. Are chiar și un mini zoo cu ponei, lebede, păuni, chiar și lame.

10. Cubul din Oglindă

Cabană în Bucovina

Unde? Todireni, Comuna Șaru Dornei, Vatra Dornei, județul Suceava, la 8 kilometri de Vatra Dornei.

Mergem într-o călătorie aparte, într-un loc de vis din mândra Bucovină. Aproape de Vatra Dornei, în satul Todireni, din comuna Saru Dornei, am descoperit, recent, o minunăție de cazare, unică în România. Se numește Cubul din Oglindă și aparține de locația Chalet Green Velvet.

Este un cub realizat din oglinzi imense, suspendat la doi metri deasupra pământului, ascuns între brazi. E ireal de frumos. Interiorul este luxos, nu-ți va lipsi nimic din confortul și din răsfățul de acasă. Ai parte de condiții premium, ca la un hotel de cinci stele, cu toate că te afli în mijlocul naturii.

Ai chicinetă complet dotată și utilată, living, baie și un dormitor la etaj. Cubul din Oglindă este locația potrivită pentru două sau maximum patru persoane.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *