Calator in Bascheti

12 lucruri uimitoare, pe care să le vezi, într-un weekend la Brașov
12 lucruri uimitoare, pe care să le vezi, într-un weekend la Brașov

Județul Brașov și orașul Brașov se numără printre cele mai frumoase locuri din România, pentru că aici turistul are ce vedea și are ce face. Aflat în inima țării, în Transilvania, Brașovul îți oferă relaxare, peisaje de poveste, castele medievale, și mâncare tare bună.

1.Piața Sfatului

O călătorie la Brașov poate începe în Piața Sfatului, cu Casa Sfatului, ridicată începând cu anul 1420. Și tot aici puteți admira Biserica Neagră, cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din sud-estul Europei, simbolul orașului, ridicat în 1337. Poartă această denumire, deoarece, în anul 1689, în urma unui incendiu, o mare parte din biserică a luat foc.

2. Strada Sforii

Strada Sforii este cunoscută drept cea mai îngustă stradă din Europa și are o vechime de câteva secole. Are o lungime de doar 80 de metri și o lățime între 111 cm și 135 cm. Strada Sforii făcea legătura între strada Poarta Șchei și Cerbului, iar pe aici treceau pompierii pentru a ajunge mai repede la incendiile din Șchei.

VEZI AICI UNDE TE POȚI CAZA ÎN BRAȘOV

3. Casa Negustorilor

Având o arhitectură uimitoare, Casa Negustorilor datează de la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind locul unde negustorii își vindeau mărfurile. În anii din urmă, Casa Negustorilor a fost complex turistic, iar, acum, este vizitată, anual, de mii de turiști.

4. Prima școală românească

În interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului, găsești prima școală românească, unde, în 1530, pentru prima dată, s-au predat lecții în limba română.

VEZI AICI LOCURI DE CAZARE ÎN BRAȘOV!

5. Masivul Tâmpa

Dacă vreți un loc cu priveliște de unde să faceți fotografii, urcă pe Tâmpa este locul potrivit unde poți admira orașul de sus. Este arie protejată și se întinde pe mai bine de 150 de hectare. Zăbovește în drumul tău și la Bastionul Cojocarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Vânătorilor sau Bastionul Graft.

6. Castelul Bran

Castelul Bran se află la 30 de kilometri de orașul Brașov și este locul de neratat dacă ajungi în județul Brașov. Departe de legenda Contelui Dracula, trebuie să știți că frumosul castel a fost ridicat, de fapt, de regele Ludovic I al Ungariei. În anul 1948, castelul a fost naționalizat, dar în 2006 a revenit familiei de Habsburg.

7. Cetatea Rupea

Cetatea Rupea a fost construită în vârful unui deal, în secolul al XIV-lea, ca loc de refugiu. Pe vremea dacilor, locul se numea Rumidava, iar după cucerirea romană, aceasta a devenit Rupes (stâncă).

8. Cetatea Râșnov

Este una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania, numită și Cetatea Țărănească, și datează din secolul al XIII-lea. A fost ridicată din lemn, de cavalerii teutoni în 1335, și reconstruită în secolul al XV-lea în totalitate din piatră.

9. Poiana Brașov

Cine nu a auzit de Poiana Brașov, poate, cea mai faimoasă stațiune montană de la noi, aflată în apropierea orașului Brașov? Aici vă veți putea bucura de cel mai mare domeniu schiabil din țară, lungimea pârtiilor fiind de 25 km.

10. Masivul Postăvarul

Din Poiana Brașov, poți urca cu telecabina către Masivul Postăvarul, unde priveliștea de sus asupra munților, de la 1799 de metri altitudine, îți va tăia respirația.

11. Rezervația de Urși de la Zărnești

Și dacă tot sunteți în Brașov, trebuie să dați o fugă până la Zărnești, ca să vedeți cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. Vei putea admira animalele în mediul lor și te vei putea bucura și de un peisaj de poveste.

VEZI AICI UNDE TE POȚI CAZA ÎN BRAȘOV

12. Templul Ursitelor – locul unde dorințele se împlinesc

Templul Ursitelor de la Șinca Veche este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Brașov. Legenda spune că este locul unde dorințele devin realitate, pentru că energia de aici este curată. Biserica se află la 45 de kilometri de Brașov.

VEZI AICI UNDE TE POȚI CAZA ÎN BRAȘOV

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *