Avem multe drumuri frumoase în România, care ne poartă prin munți, ca să ne dezvăluie adevărata frumusețe a acestei țări. Despre unul dintre ele, vă vom povesti acum. Trece chiar prin inima Bucovinei, într-un decor de basm, cu creste semețe, sate idilice și verdele crud al pădurilor.
Pasul Mestecăniș, Transfăgărășanul Bucovinei
Unde? Pasul Mestecăniș, Județul Suceava, în sud-estul Obcinei Mestecăniș, între Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, DN17, șosea europeană: E58, E81.
Călătorim spre frumoasa Bucovină, ca să vă povestim despre un drum de poveste, ireal de frumos, cu peisaje numai bune de pus în ramă, considerate unele dintre cele mai frumoase din nordul țării: Pasul Mestecăniș. Drumul care taie muntele, prin zeci de serpentine, îl poți parcurge între localitățile Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc. Mai exact, este trecătoarea aflată la 1086 de metri altitudine, care face legătura dintre Depresiunea Dornelor și Depresiunea Câmpulung.
Vezi locuri de poveste unde să te cazezi în Bucovina, AICI!
Este un spectacol al naturii, la fiecare kilometru parcurs. Te poți opri, pe traseu, ca să admiri priveliștea spre Munții Giumalău sau spre Valea Bistriței, în câteva refugii sigure, aflate pe marginea drumului sau în parcarea unui restaurant, pe care îl vei întâlni, sus, pe culme.
Foto by Visual DDM. Vezi mai multe fotografii superbe, aici!
Pasul Mestecăniș este un obiectiv turistic în sine, iar dacă ajungi în Bucovina, trebuie să parcurgi acest drum ca să vezi spectacolul uimitor la naturii. Drumul începe de la ieșirea din comuna Pojorâta și continuă șerpuit deasupra satelor Valea Putnei și Mestecăniș. Vara, este o încântare și o relaxare să te plimbi aici, în schimb, iarna, atunci când ninge puternic și se face polei, pasul este mai greu de traversat. Aproape de șosea, se află calea ferată cu Tunelul Mestecăniș, cel mai lung tunel feroviar din România, cu 1647 metri lungime, construit în 1902.
Vezi locuri de poveste unde să te cazezi în Bucovina, AICI!
Din păcate, locul a devenit cunoscut, în anii din urmă, nu pentru frumusețea lui, ci din cauza faptului că, aici, în vârf de munte, a fost construită o groapă de gunoi ecologică, cu bani europeni. După numeroase sesizări și procese, nici până acum nu s-a decis dacă depozitul de deșeuri va fi închis sau nu. Momentan, nu este funcțional.
Protejează natura, ai grijă de ea și las-o curată! Susținem și promovăm turismul responsabil, durabil, călătoriile sustenabile, cât mai aproape de natură.
Unde te cazezi?
Te poți caza atât în Vatra Dornei, cât și în Câmpulung Moldovenesc.
Vezi locuri de poveste unde să te cazezi în Bucovina, AICI!
Ce mai poți face în Bucovina?
• Mănăstirile pictate din Bucovina;
• Parcul de aventură Ariniș, Gura Humorului;
• Mocănița Huțulca de la Moldovița;
• Mega tiroliana de la Palma;
• Muzeul Ouălor Încondeiate ,,Lucia Condrea”;
• Ceramica de la Marginea;
• Salina Cacica;
• Muzeul Etnografic Marginea;
• Muzeul Oului din Vama;
• Cetatea de Scaun a Sucevei.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.