Avem pentru tine un articol special pentru cei care iubesc adrenalina și caută experiențe inedite, la noi, acasă. Hai să descoperim împreună ce poți face dacă vrei să petreci clipe de neuitat în mijlocul naturii, în România!
1. La hamace între stânci. La Baia de Fier, în Gorj, poți avea parte de un sentiment unic: să fii suspendat, într-un hamac, la 200 de metri deasupra șoselei. De fapt, este un traseu de via ferata, cu intrare de la Peștera Muierilor, la capătul căruia vei avea parte de această experiență aparte.
Este visul devenit realitate al lui Gabriel Dan Chiriac, antrenor de alpinism, recordmen european la parașutism. Împreună cu echipa lui de la White Wolf Club, a avut ideea aparent ,,nebună”, dar cu un rezultat fabulos, de a agăța de cabluri, între stânci, câteva hamace, într-una dintre cele mai pitorești locuri din România. Așa a apărut proiectul ”La hamace între stânci”, prin care Gabi și echipa lui și-au dorit să-i atragă pe tineri să facă mișcare și sporturi montane.
E singurul loc din lume unde iubitorii de senzații tari și de relaxare la înălțime se pot bucura de experiență pe tot parcursul anului, chiar și iarna. 10 – 12 persoane simultan pot participa la această activitate, în condiții de siguranță.
Unde te cazezi?
Există mai multe pensiuni în zonă, dar noi am înnoptat la Pensiunea Tobo, o oază de liniște, care se află la doar 700 de metri de atelierul de hamace. Cât costă vezi AICI!
2. Tiroliana Cheile Turzii, Cluj.
O altă experiență superbă de încercat: tiroliana de la Cheile Turzii, care are o lungime de 600 de metri, cu o diferență de nivel de 100 metri și atinge o viteză de 80-100 de kilometri la oră. Greutatea pasagerului nu trebuie să depășească 120 de kilograme. Tot de aici poți încerca o tură cu parașuta sau parapanta. Dincolo de adrenalină, vei avea parte și de o priveliște superbă spre Cheile Turzii.
Cât costă și program? Luni – Duminică, între orele 10:30 – 19:00. Preț: 35 lei copiii (până la 14 ani) și 50 lei adulții.
Unde te cazezi? Vă recomandăm un loc superb, aflat în apropierea tirolienei: Viila Cheia.
Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!
Pont: dacă ajungi aici, vizitează și Salina Turda și satul Rimetea.
3. Alpine Coaster – Toplița, Harghita.
Vă invităm, la Toplița, locul de poveste din natură, unde vei avea parte de aer curat, peisaje numai bune de pus în ramă, mâncare bună și oameni tare frumoși! Și peste toate, distracție și adrenalină cât cuprinde, pentru că, aici, se află celebra pistă de bob, care a pus Toplița pe harta turistică a țării. Traseul are peste 1900 de metri lungime și a fost deschis, în anul 2021, fiind cea mai modernă și mai lungă din țară.
Bobul atinge o viteză maximă de 45 de kilometri la oră și te va purta în pădure, printre brazi. Te va fascina, cu siguranță, priveliștea de poveste pe care o ai la fiecare metru parcurs din traseu. Oriunde ai privi, se văd munții, cu ale lor creste semețe, care creează un decor de basm.
Instalația este concepută ca să asigure siguranța totală a celor care vor să încerce această aventură: frânează singură, dacă prindeți viteză prea mare, iar, în față, este o altă sanie.
Cât costă? O tură cu bobul costă 30 de lei.
Unde te cazezi la Toplița?
- Sunt multe pensiuni tare frumoase în zonă și aveți de unde alege. Noi vă recomandăm locurile testate de noi.
- Casa Cifu, o cabană superbă, aflată în mijlocul pădurii, cu o capacitate de 8 persoane care se închiriază integral. Aveți ciubăr și vă puteți relaxa în liniștea naturii. De aici, puteți ajunge rapid la pârtie. Vezi mai multe AICI!
- Vă puteți caza și la ProSilva House, la Viila Munte Călimani sau la Terra Resort. Pentru disponibilitate și rezervări, vezi aici!
4. Banatul Montan
Unde? Banatul Montan cuprinde trei județe: Caraș Severin, Timiș și Hunedoara.
Banatul Montan este zona spectaculoasă a României, din sud-vestul țării, pe care trebuie să o includeți pe lista voastră de călătorii. E o destinație fabuloasă, poate subestimată. Iar dacă ajungi aici, nu rata câteva ore de rafting pe Cheile Nerei. Noi am fost anul trecut și ne-a plăcut mult de tot. Cheile Nerei sunt cele mai lungi din țară: 28 de kilometri de chei cu pereți abrupți, care se înalță până la 200 metri, lacuri, peșteri și cascade impresionante.
Cât costă? Cele 6-7 ore de rafting, cu echipament inclus, costă în jur de 250 de lei de persoană. Punct de plecare: Podul Bei.
Unde te cazezi? Noi am stat la Rocker’s Inn, un loc boem, cu tematică muzicală și mâncare tare bună.
Alte cazări de poveste, în zonă, vezi AICI!
5. Nu i-am uitat nici pe cei cărora le plac drumețiile. Una dintre recomandările noastre este Vârful Vlădeasa din Apuseni. Are 1836 metri altitudine, iar priveliștea de sus este de pus în ramă.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.