Calator in Bascheti

Am găsit cea mai cool cazare din România. Super vacanță de Ziua Pământului
Am găsit cea mai cool cazare din România. Super vacanță de Ziua Pământului

Trăim vremuri cel puțin ciudate în care învățăm zi de zi cum să ne adaptăm la noua normalitate. Suntem călători în bascheți cu normă întreagă însă în această perioadă, am ales să călătorim mai puțin, dar responsabil, tocmai pentru a fi în siguranță. Alegem doar destinațiile izolate, din vârf de munte, unde putem fi siguri că suntem safe.

Pentru că astăzi, 22 aprilie, este Ziua Pământului, îți arătăm o destinație de poveste din România – Cabana Berg – și îți spunem cum poți să fii și tu un turist responsabil, prin gesturi aparent mici dar care, pe termen lung, chiar contează. Am fost provocați de Orange România să folosim pentru fotografiile de călătorie ,,Eco Filter’’, un filtru care reduce consumul de energie al utilizatorilor de Facebook și de Instagram, lansat chiar astăzi. Vă vom arăta câteva fotografii în oglindă, ca să vedeți că diferențele sunt aproape imperceptibile. Hai să începem aventura!



Unde? Someșu Rece, sat Păltinei, Cluj – la 30 de km de Cluj, la 328 de km de Timișoara, la 412 km de Iași, la 460 de km de București.

Am plecat dimineața devreme din București, la 6.30 să evităm aglomerația. Destinația: Someșu Rece, un sat tare frumos din județul Cluj. Aici se află Cabana Berg, poate cel mai instagramabil loc din România, pe care trebuie să-l pui și tu pe lista de travel de anul acesta. Vei vedea că nu vrei regreta! Dimpotrivă, îți vei dori să te întorci în acest mic colț de rai. Hai să începem și provocarea.

APROAPE NICIO DIFERENȚĂ, NU-I AȘA?

De ce Cabana Berg? Vă dăm argumentele pentru care noi am ales această destinație. Este, poate, cea mai spectaculoasă cazare a anului 2021. Este situată departe de lume și de agitația orașului, într-un loc neștiut, nou-nouț, care îți va oferi acea gură de aer proaspăt de care ai acum atâta nevoie. În plus, te va fascina arhitectura scandinavă, unică la noi în România, realizată din materiale eco, în totalitate din lemn, cu geamuri generoase și care te vor lasă să admiri în voie toată zona de poveste. Ce-ți poți dori mai mult decât o escapadă într-un loc sigur, acum când totul pare că s-a oprit în loc?

În interior, vei descoperi cu uimire un decor minimalist cu elemente simple și bine alese, special gândite să-ți ofere confortul de care ai nevoie. Locația este potrivită pentru călătorii care iubesc muntele, natura și viața simplă. Sunt 4 dormitoare cu paturi duble, un living room generos și o bucătărie complet echipată, iar cabana se închiriază în totalitate pentru minimum două nopți.

Acum, despre Orange Eco Filter

Așa-i că sunt greu de văzut diferențele? Pentru că nu prea sunt. Și vă explicăm și de ce. Nouă place să avem grijă și de natură și de tot ceea ce ne înconjoară. Cum facem foarte multe fotografii în călătoriile noastre special pentru social media, am folosit  Orange,,Eco Filter’’ pentru că reduce consumul de energie cu până la 20 la sută. Filtrul a fost verificat de Greenspector, o agenție independentă specializată în eficiența resurselor energetice și performanța resurselor digitale. El e disponibil gratuit, îl găsești în galeria de efecte.

APROAPE NICIO DIFERENȚĂ, NU-I AȘA?

Da, deși pare incredibil, chiar și o fotografie făcută cu telefonul poate genera emisii de CO2, iar fiecare postare presupune un anumit consum de energie. Vestea bună este că, dacă folosesti Orange ,,Eco Filter’’, numărul de pixeli al unui video sau al unei fotografii scade, fără a afecta calitatea conținutului. Acesta poate fi folosit atât pentru Facebook Stories, cât și pentru Instagram Stories, realizate live și este disponibil gratuit în galeria de efecte din stories.

CE FACEM NOI ȘI CE POȚI FACE ȘI TU PENTRU UN TURISM RESPONSABIL ȘI ECO

Există o mulțime de eco-gesturi, mici, dar eficiente, care ne pot ajuta să protejăm natura. Iată câteva dintre ele:

1. Reducem amprenta de CO2 cumpărând echipamente recondiționate, nu neapărat noi. Totodată suntem mai prietenoși cu mediul dacă reparăm un dispozitiv electronic, în loc să îl înlocuim cu unul nou de îndată ce s-a stricat.

2. Economisim energie dacă:
* Deconectăm de la priză device-urile (tableta, laptopul sau telefonul) după ce sunt încărcate și nu le lăsăm conectate la priză peste noapte. Acest lucru nu doar că te ajută să economisești energie, dar contribuie și la prelungirea duratei de viață a bateriei.
• Activăm conexiunile Wi-Fi și Bluetooth numai dacă este necesar. La fel și funcțiile de geolocalizare.
• Închidem aplicațiile atunci când nu le mai folosim. Dacă ele continuă să ruleze în fundal, consumă din energia dispozitivului.
• Reducem luminozitatea ecranului și folosim modul întunecat (dark mode) pentru aplicații.
• Alegem o conexiune fixă, ori Wi-Fi, în locul utilizării datelor mobile pentru activitățile online care necesită viteze mari (precum video).
• Dezactivăm redarea automată a videoclipurilor și a imaginilor HD pe rețelele sociale.
• Închidem ferestrele inactive din browserul de Internet.

Fă acest pas mic, pentru că schimbarea începe chiar cu tine! Inovațiile din tehnologie sunt aici sa ne ușureze viața, dar și să ne responsabilizeze.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *