Calator in Bascheti

Am găsit cea mai frumoasă cazare din Apuseni, la un preț bun: 142 de lei/noapte/pers.
Am găsit cea mai frumoasă cazare din Apuseni, la un preț bun: 142 de lei/noapte/pers.

Așa cum v-am obișnuit, vrem vă arătăm locuri și cazări spectaculoase din România. Aceasta pe care v-o prezentăm, acum, ne-a uimit până și pe noi: ,,Hilltop Munteni’’, o locație premium, la un preț decent, deschisă la finalul anului trecut. Haideți să o descoperim! (P)

Hilltop Munteni – colțul de rai, neștiut, de văzut vara aceasta

Cabană cu jacuzzi în Bihor

Unde? Sat Bulz, comuna Munteni, județul Bihor, la 100 de kilometri distanță de Cluj și la 75 de kilometri de Oradea.

Am ajuns, recent, într-un loc mai puțin știut, nou nouț, în Apusenii Bihorului. Este o cabană deschisă în luna decembrie, situată în cătunul Bulz, din comuna Munteni: ,,Hilltop’’. Este un loc retras, izolat, cu o priveliște de vis din orice cameră te-ai afla.

Ceea ce ne-a uimit este designul interior care este dus la un alt nivel: semineu suspendat, o punte de lemn care face legătura între camere, decorațiunile interioare de top, jacuzzi-ul panoramic, încălzit și iarna, toate îți dau un sentiment de relaxare și de bine. Sunt trei camere generoase, cu baie proprie, și două mansarde, iar capacitatea totală este de 12 persoane. Atenție: cabana doar se închiriază integral.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare

Proiectul ,,Hilltop Munteni’’ a fost gândit de arhitecții care au construit și Cabana Berg din Cluj. Stilul în care este construită locația este, de fapt, o reinterpretare a caselor moțești din zonă și se încadrează perfect în arhitectura satului. De afară, de la depărtare, nici nu-ți dai seama că nu ar fi o casă de-a locului.

Designul interior, în stil american, a fost realizat de proprietara cabanei, Tunde Bonaciu. La nivel de dotări interioare, locația ne-a surprins, pentru că este peste tot ce am văzut noi până acum: ai la dispoziție de la aparat de cafea, plită electrică până la uscător de păr și cosmetice. Locația îți dă un aer simplu, primitor, fiind amenajată în culori calde, cu tonuri de bej, gri și alb, cu mult lemn și fier.

Vezi aici cât costă o noapte de cazare

Bine de știut:

• Ultimii cinci kilometri nu sunt asfaltați. Din satul Bulz, ai un urcuș de șapte kilometri. Cel mai apropiat supermarket este la șapte kilometri distanță.
• Cabana este childfriendly, locația este amenajată,  la subsol, cu o masă de ping pong, sală cu videoproiector și jocuri de societate, Netflix.
• La cerere, puteți opta pentru live cooking sau delivery cu Chef Alexandru Hora, finalist Masterchef sau live cooking sau pizza delivery cu Pizza Lab by Sam.
• În exterior, cabana nu este încă finalizată, proprietarii, Tunde și Teo, ne-au spus că până la vară totul va fi gata, inclusiv amenajările peisagistice.

Cât costă?

Cabana ,,HillTop Munteni” se închiriază integral, cu 1700 de lei pe noapte, cu jacuzzi inclus și are o capacitate de 12 persoane. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă 142 de lei pe noapte de persoană, la ocuparea la capacitate maximă.

Se închiriază minimum 2 nopți. Atenție: rezervă direct la proprietari, pentru că prețul pe site-urile de profil este mult mai mare, fiind incluse și taxe suplimentare.

Pont: În timpul săptămânii, e chiar mai ieftin.

Ce am fi vrut să fie diferit?

Wifi-ul nu este atât de puternic și nici semnalul la telefon.

Cum ajungi?

Am ajuns în Bihor, după un traseu de 7 zile prin România – Peștera, Moieciu, Sibiu, Rimetea, Apuseni – în care am vrut să explorăm locuri noi și să găsim cazări mai puțin știute. Am pornit din București spre satul Peștera iar, în drum, ne-am oprit să alimentăm la OMV, pe Valea Prahovei, și să ne spălăm mașina gratis, pentru că, după atâtea drumuri în țară, am strâns destule puncte în aplicația OMV My Station.

Pont: Orice achiziție de la OMV, până pe data de 15 martie, îți aduce puncte duble în aplicația OMV My Station. De exemplu, dacă alimentezi, la fiecare litru de MaxxMotion Diesel primești nu 5, ci 10 puncte pe care le poți transforma în produse sau servicii. Poți primi cupoane cu gratuitate sau reducere la sandwich, cafea sau spălătorie. La două plinuri, poți să-ți speli mașina gratuit.

Aplicația o puteți descărca gratuit și de pe iOS sau Android și ai  beneficii multiple. Detalii AICI! 

Ce poți face în zonă. Obiective turistice din Munteni, Bihor

Drumeții montane;
Peștera Urșilor, Peștera Ghețarul Focul Viu, Peștera cu Cristale, Peștera Vadul Crișului;
Barajul Drăgan Floroiu;
Peștera cu apă;
Lacul Leșu.

Călătorii inspirate să aveți! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *