Calator in Bascheti

Am găsit cea mai frumoasă pensiune cu piscină și băi termale
Am găsit cea mai frumoasă pensiune cu piscină și băi termale

Vrei o vară de poveste? Să stai la soare și de ce nu să încerci și miracolele apelor termale? Ține minte acest articol. Am găsit un asemenea loc la Jibou, orașul pe care nouă ne place să-l numim comoara ascunsă din natură, căci așa este aici: o urbe curată, verde, cu o Grădină Botanică ireal de frumoasă și cu Grădina Zmeilor – un loc de poveste, cu peisaje naturale uimitoare – dar, mai ales, cazări tare faine, cu prețuri decente, pentru toate buzunarele și mâncare tare bună. Jiboul este un loc potrivit să veniți cu copiii, pentru că au multe activități interesante de făcut.

PENSIUNEA NEȘTIUTĂ CU PISCINĂ DE VIS ȘI CU BĂI TERMALE

Unde? La 2 kilometri de Jibou, județul Sălaj, la 25 de kilometri de Zalău.

Dacă vreți să vă faceți o vacanță la Jibou, vă recomandăm câteva locuri frumoase, unde vă puteți caza ca să profitați din plin de vară, de soare și de aer curat, dar, mai ales, de liniște.
Pensiunea Eden se află la ieșirea din oraș, în mijlocul naturii, cu multă verdeață și spațiu generos pentru copii. Punctul de atracție al locului este piscina generoasă, deschisă în timpul sezonului estival.

Tot aici puteți avea parte și de tratamente cu ape termale minerale sărate, cu proprietăți curative asemănătoare cu cele din Băile Herculane.
Sunt amenajate 11 cabine, cu 21 de căzi, unde curge prețioasa apă sărată. Apele de aici s-au dovedit a fi benefice pentru boli gastro-intestinale, pentru boli de piele și afecțiuni ginecologice sau ale ficatului. Sunt vechile băi ale orașului deschise în anii ‘60 și renovate cu mult efort, în 2000, de un antreprenor local.

Locația are spații de cazare mobilitate cu gust, la hotelul de trei stele, sau la căsuțele din incinta complexului. Pont: prețurile sunt foarte bune aici, iar la piscină se acceptă turiști din exterior, contra unei sume modice, în jur de 60 de lei pe zi. Și dacă tot sunteți aici să încercați și mâncarea, este foarte bună.

VEZI CÂT COSTĂ AICI

CABANA CASA ALEX – O OAZĂ DE LINIȘTE ÎN MIJLOCUL ORAȘULUI

O altă cazare de poveste, unde am stat pentru câteva zile, este cabana Casa Alex, recent deschisă. Sunt 4 camere duble, mari, mobilate tare frumos și 3 băi. Aveți și facilități premium: ciubăr, piscină, saună, o curte generoasă, loc de grătar, iar locația se află chiar în apropierea Grădinii Botanice din Jibou. Ce poate fi mai frumos decât să stai în ciubăr în serile de vară, după o zi de leneveală la piscină? Am încercat și noi ciubărul și ne-a plăcut tare mult senzația pe care o ai atunci când te relaxezi în apa fierbinte.

Aveți la dispoziție și un living generos, o bucătărie complet utilată, unde vă puteți pregăti de mâncare.
Cabana se închiriază în totalitate, cu 1000 de lei în timpul săptămânii, și 1800 de lei în weekend, pentru minimum 2 nopți.

VEZI MAI MULTE AICI.

CE POȚI FACE LA JIBOU?

GRĂDINA BOTANICĂ ,,VASILE FATI’’

Dacă ajungi la Jibou, să nu ratezi Grădina Botanică ,,Vasile Fati”, una dintre cele mai frumoase și mai mari grădini botanice din România. Este o explozie de culoare și de frumusețe. Intrarea costă 10 lei.

GRĂDINA ZMEILOR

Grădina Zmeilor este un loc superb de văzut o dată-n viață, cu peisaje de poveste, cu stânci imense, care te duc cu gândul la celebra Meteoră a Greciei. Locul se află în satul Gălgău Almașului, aflat la câteva minute de Jibou, este bine amenajat și puteți veni și cu cei mici.

VÂRFUL PISCUI

Nu ratați o drumeție spre Vârful Piscuiul Ronei, cel care domină orașul de la înălțimea de 438 de metri. În vârf, se află o cruce înaltă de 7 metri care poate fi observată cu ochiul liber din oraș.

CALCARELE DE LA RONA

Aproape de Jibou, pe malul Someșului, puteți vizita și pereții de calcar de la Rona, declarați rezervație naturală. Sunt, de fapt, depozite lacustre formate din calcare albe-cenușii și bej-ruginii care formează un peisaj interesant și ciudat.

CANOE PE SOMEȘ

Încercați la o tură de canoe pe Someș prin Rezervația Natura 2000, safari, tir cu arcul și pușcă pneumatică, drumeții și vizite la obiectivele importante din Sălaj. Pe toate le găsiți la băieții de la Someș Canoe. Traseul include instructaj, echipament adecvat, o gustare, iar, la final, primești o atestare de inițiere în canoe.

GASTRONOMIE LOCALĂ

Încercați mâncarea locală la ,,Curtea Veche’’, restaurant amenajat în stil medieval, aflat în centrul orașului, unde, neapărat, să comandați plăcintă sălăjeană cu cartofi sau pită picurată. Pentru o cafea bună vă recomandăm ,,The Pub’’, iar la ,,Casa Alex’’ plăcinta irlandeză și coastele sunt specialitățile casei. Dacă vrei un burger, încearcă-l pe cel de la ,,DacBarbar’’ și nu vei regreta.

MEȘTEȘUGURI LOCALE
La Jibou, tradițiile încă sunt vii. În satul Var, mai există meștesugari care împletesc coșuri sau diferite alte forme din nuiele pe care îi poți vedea aproape la fiecare casă. Petru Teglaș este unul dintre păstrătorii meșteșugului care este bucuros să arate și celor tineri migăloasa artă a împletitului.

Vezi mai multe imagini superbe din Jibou AICI.

ALTE OBIECTIVE TURISTICE DE NERATAT LA JIBOU
• Castelul Wesselényi (1796);
• Castelul Béldy (1903);
• Primăria (1907);
• Biserica Reformată (secolul al XIII-lea);
• Biserica Catolică (secolul al XIII-lea);

• Cripta Wesselényi (secolul al XVIII-lea);
• Muzeul orășenesc din Casa de Cultură, unde puteți vedea o colecție inedită de obiecte străvechi, tradiționale, dar și din perioada comunismului.


***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *