Turnul Primăriei – locul cu cea mai frumoasă priveliște din Oradea
Turnul Primăriei – locul cu cea mai frumoasă priveliște din Oradea

A venit, în sfârșit, vara și deja ne gândim la vacanță. Probabil și voi, ca noi, vă faceți planuri pentru a profita cât mai mult de această perioadă. Vă recomandăm să faceți un city break la Oradea, să ieșiți din tipare și să încercați o altfel de vacanță: una activă și în același timp, relaxantă. Ce poate fi mai frumos decât să te plimbi pe străduțe, să descoperi orașul la pas, să-i iei pulsul sau să te urci în Turnul Primăriei, la apus, să vezi cum coboară razele soarelui peste urbe? Noi ne gândim deja să ne întoarcem la Oradea, nu mai știm a câta oară, pentru că Oradea este pentru noi… acasă. (P)

ORADEA – ORAȘUL DE POVESTE DE PE MALUL CRIȘULUI REPEDE

Un sejur la Oradea vă va uimi și vă va oferi amintiri de neuitat, pentru că acest oraș chiar are ce să arate turistului însetat de cunoaștere și de frumos. De la fabuloasa Casă Darvas-La Roche, unde poți cunoaște un crâmpei din ,,La Belle Epoque’’ sau priveliști de poveste din Turnul Primăriei.

Despre acest lucru, vrem să-ți vorbim acum. Dacă vrei să vezi orașul de sus, du-te în Turnul Primăriei, aflat chiar în centrul orașului și urcă pentriu a te bucura de cea mai frumoasă vedere panoramică asupra orașului! Îți spunem noi că nu vei regreta. Tip: să urci pentru a face cele mai frumoase fotografii cu Oradea învăluită în culorile calde ale soarelui. Noi am urcat și nu ne-am mai fi dat duși atât de frumos este.

Turnul Primăriei – cel mai frumos punct de belvedere din Oradea

Unde? Strada Tudor Vladimirescu, nr.2

Turnul Primăriei are o înălțime de 50 de metri, a fost construit, între anii 1902-1903, de arhitectul Rimanoczy Kalman Jr., în stil neoclasic, cu fațada spre Crișul Repede. A fost reabilitat și repus în circuitul turistic, anul trecut, de către Oradea Heritage în colaborare cu Primăria Oradea și este un obiectiv de neratat atunci când ajungi aici. Intrarea costă 10 lei și te poți bucura de imaginea celui mai fain oraș din România.

Sunt 250 de scări foarte ușor de urcat și vei avea câte ceva de văzut și de fotografiat la fiecare etapă pe care o vei parcurge. Sunt patru nivele: la nivelul întâi, se află mecanismul ceasului, construit în anul 1904, care, la ore fixe, cântă ,,Marșul lui Iancu’’, la nivelul al doilea, la 33,85 de metri înălțime, ieși deja pe esplanadă și poți face cele mai frumoase instantanee, la nivelul al treilea, la 40 de metri înălțime, sunt amplasate trei ciocane uriașe care bat de trei ori la fiecare sfert de oră, iar, la nivelul al patrulea, orașul ți se dezvăluie fără secrete printr-un telescop: poți admira Oradea gratis, fără să coste vreun leu.

Ai curiozitatea să vezi câți kilometri sunt de la Oradea până în marile capitale ale lumii de pe toate continentele. Este un monument fantastic, gândit și realizat pentru confortul turistului, la fel ca în marile orașe ale lumii. Am mai văzut astfel de gravuri cu distanțele în Seul, în Coreea de Sud, și în Taipei, Taiwan, ceea ce demonstrează încă o dată, dacă mai trebuie să spunem, că Oradea are aerul occidental pe care ni-l dorim pentru toată România. Noi nu vrem să-ți spunem mai multe, ci lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Și încă ceva: când coborâți, nu uitați să vizitați și magazinul de suveniruri de la parter, unde veți găsi amintiri de luat acasă tare faine: de la magneți diverși cu principalele obiective turistice din Oradea până la cărți în miniatură ori albume superbe cu clădirile reprezentative din oraș.
Este un loc pe care copiii îl vor iubi, așa că veniți aici alături de cei mici.

Program de vizitare:

Marţi – Duminică – 10.00 – 18.00.

CE MAI POȚI FACE LA ORADEA?

CASA DARVAS LA-ROCHE
SINAGOGA NEOLOGĂ SION
SINAGOGA AACHVAS REIN CU MUZEUL ISTORIEI EVREILOR
MUZEUL FRANCMASONERIEI

AFLĂ MAI MULTE DESPRE ORADEA AICI!

VEZI TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE UN CITY BREAK LA ORADEA AICI! TOP 5 OBIECTIVE TURISTICE DE POVESTE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE RATEZI LA ORADEA

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *