Borovets, paradisul alb și mai puțin știut, aproape de București
Borovets, paradisul alb și mai puțin știut, aproape de București

Să ajungi la Borovets, perla albă a Bulgariei, cum i se mai spune, poate fi în sezonul de vârf de iarnă, chiar mai ușor decât un drum din București până în Poiana Brașov sau Păltiniș. Primul resort de schi și snowboard al Bulgariei este locul perfect pentru cei care caută o destinație cu servicii de calitate, pe care ți le vei permite fără să spargi o bancă sau să câștigi la loto. Stațiunea Borovets este un loc de poveste, pe care vi-l arată una dintre cititoarele Călător în Bascheți, prietena noastră, Teodora Șuth. Mai multe fotografii din călătoriile ei găsiți AICI!

IMPORTANT DE ȘTIUT: INFO COVID

***Începând cu data de 4 ianuarie, anul acesta, nu există interdicție pentru români la intrarea pe teritoriul Bulgariei și nici obligativitatea carantinei de 10 zile. Mai mult, dacă vreți să mergeți în Bulgaria nu trebuie să prezentați un test COVID negativ, conform MAE.

*** Bulgaria a ieșit de pe lista galbenă, la ultima actualizare făcută duminică, 3 ianuarie.

*** La Borovets, din cei 58 de kilometri de pârtie sunt deschiși 20, iar stratul de zăpadă are 15 centimetri.

BOROVETS – PARADISUL ALB AL BULGARIEI

Borovets este fostul domeniul de vânătoare al familiei regale din Bulgaria. Azi, este un resort elegant, cu servicii nemțești, mai ieftin decât cele mai populare stațiuni de schi din România. Veți găsi aici mai multe pârtii, întinse pe nu mai puțin de 58 de kilometri, cu punctul de altitudine maximă la 2550 de metri (Markudzhik ). Gândite pentru diferite niveluri de experiență, pârtiile au un numitor comun: peisajul de poveste. Sus, de pe pârtie, zona se vede foarte frumos și ai senzația că ești deasupra norilor. Fotografiile vorbesc de la sine!

CÂT COSTĂ O VACANȚĂ ÎN BOROVETS, BULGARIA?

De îndată ce ajungi în stațiune, rămâi surprins ce găsești aici și cât de bine pus la punct este fiecare detaliu. Sunt indicatoare te ghidează spre fiecare hotel în parte. Restaurantele, magazinele și minimarketurile sunt la tot pasul. Dar ce contează cel mai mult pentru un turist pasionat de sporturile de iarnă este pârtia care este impecabilă. În plin sezon, în vacanța de iarnă, nu stai la cozi interminabile, cu excepția bazei unde se așteaptă cel mult 20 de minute.

Raportul preț calitate e unul cât se poate de bun. Spre exemplu, un ski pass pentru o zi costă 60 de BGN, adică, undeva, la 150 de lei.

UNDE SĂ TE CAZEZI ÎN BOROVETS, BULGARIA?

Cazarea a fost la Hotelul Edelweis, de 3 stele, care se afla la 800 m distanță de pârtie, cu transferul asigurat spre centrul stațiunii. Vezi cum arată hotelul AICI!

Un sejur de 4 nopti, 5 zile, o cameră pentru 2 persoane, costă în jur de 1.000 de lei, cu mic dejun inclus. Acum, după sărăbători, prețurile, cu siguranță, au mai scăzut. Și dacă tot sunteți în zonă, vă recomandăm să încercați restaurantul hotelului Yanakiev. Vezi mai multe fotografii cu restaurantul AICI!

Prețurile la acest restaurant sunt peste medie, dar merită tot efortul pentru deliciul culinar din farfurie. Și a mai fost un detaliu care ne-a adus un zâmbet pe feță: la intrare, am fost descălțați de clăpari și am primit papuci de casă, iar priveliștea din interior este chiar de pus în ramă.

Vezi mai multe opțiuni de cazare în Borovets AICI!

CUM AJUNGI DIN ROMÂNIA, LA BOROVETS, BULGARIA?

Distanța dintre București și Borovets: 450 km

Distanța dintre Timișoara și Borovets: 585 km

Distanța dintre Cluj și Borovets: 700 km

Distanța dintre Iași și Borovets: 844 km

Drumul până în stațiunea Borovets chiar ne-a surprins. De ce? Pentru că este foarte liber și nu se stă cu orele bară la bară. Se merge până în Sofia, iar de acolo mai sunt doar 70 de km până la baza muntelui Rila.

Mai multe idei de cazare în Borovets găsiți AICI.

Detalii despre starea pârtiilor din Bulgaria vezi AICI!

***Aceasta este un guest post. Ai și tu o poveste de călătorie? Trimite-ne informații despre destinația pe care ai vizitat-o și mai multe fotografii. Cele mai inspirate povești vor fi publicate pe blogul nostru. Adresa: contact@calatorinbascheti.ro.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *