Borovets, paradisul alb și mai puțin știut, aproape de București
Borovets, paradisul alb și mai puțin știut, aproape de București

Să ajungi la Borovets, perla albă a Bulgariei, cum i se mai spune, poate fi în sezonul de vârf de iarnă, chiar mai ușor decât un drum din București până în Poiana Brașov sau Păltiniș. Primul resort de schi și snowboard al Bulgariei este locul perfect pentru cei care caută o destinație cu servicii de calitate, pe care ți lei vei permite fără să spargi o bancă sau să câștigi la loto. Stațiunea Borovets e un loc de poveste, pe care vi-l arată una dintre cititoarele Călător în Bascheți, prietena noastră, Teodora Șuth. Mai multe fotografii din călătoriile ei găsiți AICI!

Borovets este fostul domeniul de vânătoare al familiei regale din Bulgaria. Azi e un resort cochet, cu servicii nemțești, mai ieftin decât cele mai populare stațiuni de ski din România. Veți găsi aici mai multe pârtii, întinse pe nu mai puțin de 58 de kilometri, cu punctul de altitudine maximă la 2550 de metri (Markudzhik ). Gândite pentru diferite niveluri de experiență, pârtiile au un numitor comun: peisajul de poveste. Fotografiile vorbesc de la sine!

CÂT COSTĂ O VACANȚĂ ÎN BOROVETS, BULGARIA?

De îndată ce ajungi în stațiune, rămâi surprins ce găsești aici și cât de bine pus la punct este fiecare detaliu. Sunt indicatoare te ghidează spre fiecare hotel în parte. Restaurantele, magazinele și minimarketurile sunt la tot pasul. Dar ce contează cel mai mult pentru un turist pasionat de sporturile de iarnă este pârtia care e: “no comment!” În plin sezon, în vacanța de iarnă, nu stai la cozi interminabile, cu excepția bazei unde se așteaptă cel mult 20 de minute.

Raportul preț calitate e unul cât se poate de bun. Spre exemplu, un skipass pentru o zi costă 60 de BGN, adică undeva la 150 de lei.

UNDE SĂ TE CAZEZI ÎN BOROVETS, BULGARIA?

Noi am fost cazati la Hotelul Edelweis, de 3 stele, care se afla la 800 m distanță de pârtie, dar aveam asigurat transferul spre centrul stațiunii. Vezi cum arată hotelul AICI!
Pentru un sejur de 4 nopti, 5 zile, o cameră pentru 2 persoane, în perioada 28 decembrie – 1 ianuarie, am plătit 1.400 de lei, cu mic dejun inclus. Acum însă prețurile sunt mai mici. Noi am mâncat la restaurantul hotelului Yanakiev. Vezi mai multe fotografii cu restaurantul AICI!

Prețurile sunt peste medie, dar a meritat, pentru că view-ul e unul de o frumusețe ireală. Și a mai fost un detaliu care ne-a adus un zâmbet pe fețe: la intrare, am fost descălțați de clăpari și am primit papuci de casă.

CUM AJUNGI DIN ROMÂNIA, LA BOROVETS, BULGARIA?

Distanța dintre București și Borovets: 450 km

Distanța dintre Timișoara și Borovets: 585 km

Distanța dintre Cluj și Borovets: 700 km

Distanța dintre Iași și Borovets: 844 km

Drumul până în stațiunea Borovets chiar ne-a surprins. De ce? Pentru că este foarte liber și nu se stă cu orele bară la bară. Se merge până în Sofia, iar de acolo mai sunt doar 70 de km până la baza muntelui Rila.

Mai multe idei de cazare în Borovets găsiți AICI.

***Aceasta este un guest post. Ai și tu o poveste de călătorie? Trimite-ne informații despre destinația pe care ai vizitat-o și mai multe fotografii. Cele mai inspirate povești vor fi publicate pe blogul nostru. Adresa: contact@calatorinbascheti.ro

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook