Cazare în Bucovina. Cabane de poveste în Bucovina
Cazare în Bucovina. Cabane de poveste în Bucovina

Cum ar fi să mergeți într-un colț de rai, izolat în munți, să stați liniștiți și să admirați natura, departe de lume și de timpurile ciudate pe care le trăim? Vă invităm, în această seară, să descoperim împreună locul unde zumzetul orașului nu mai ajunge, unde nu vei auzi decât foșnetul brazilor alintați de vânt și unde vei avea răgazul să te gândești la ale tale și să-ți mai tragi sufletul. Vă invităm, în inima Bucovinei, în Munții Călimani, la ,,Haita Land”, un complex de cabane premium.

Unde? Gura Haitii, comuna Șaru Dornei, Suceava – la 27 de km de Vatra Dornei.

Suntem în Țara Dornelor, bucata acea de Românie, încă autentică, încă tradițională și curată, pe care, dacă o vizitezi, îți va împrumuta și tie un pic din seninătatea și din bunătatea oamenilor. Aici vei simți, cu adevărat, ce înseamnă să fii rupt de lume și să lași, jos, în vale, ale tale necazuri. Pornim spre Haita Land, din Gura Haitii, un sătuc izolat, aflat aproape de Parcul Național din Munții Călimani. E cam asa: ,,pe un picior de plai, pe o gură de rai’’.

Veți descoperi, într-o zonă sălbatică, trei cabane uimitoare – ,,Pridvor’’, ,,Sihastru’’ și ,,Cuib’’ – cu arhitectură modernă și simplă, minimalistă, cu un interior plăcut, care îi va oferi turistului intimitatea de care are atâta nevoie. Atuul acestor locații este peisajul de poveste, pe care îl poți admira în voie prin ferestrele mari. Nu veți avea niciun vecin în jur, pentru că cabanele sunt situate la distanță una față de cealaltă, cu grădini imense și poteci idilice. Bonus este cerul înstelat, de la un capăt la altul, cum numai în natură îl poți vedea. Este locația ideală doar pentru iubitorii de munte, de aer curat și de liniște.

,,Pridvor’’, prima casă din complexul ,,Haita Land’’, îți va da sentimentul că ai aterizat într-un mic colț de rai și îți va oferi, în interior, tot confortul de care ai nevoie. Ești, de fapt, înconjurat de munți, dar vei avea tot confortul din oraș. Căsuța poate primi între 4 și 6 persoane, având un dormitor mezanin și living.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

,,Sihastru’’ este o căsuță mai mică, situată mai sus, spre vârf, locul ideal pentru a te liniști și a sta alături de o persoană dragă. Capacitatea căsutei este de 2-3 persoane.

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

Ajungem și la ,,Cuib’’, spre vale, de fapt, locul de unde a pornit tot proiectul. Este o fostă casă bătrânească, veche de o sută de ani, renovată cu atenție la detalii și păstrând elementele vechi, care a fost transformată într-un duplex modern, cu accente tradiționale. Sunt două apartamente care pot fi închiriate separat sau împreună. ,,Cuibul’’ poate primi până la opt persoane.

Pentru rezervări, vezi AICI!

Proiectul inedit ,,Haita Land’’ a luat naștere în 2018 și a fost visul unor mai mulți tineri: de la arhitecți, medici, ingineri, it-iști până la juriști și manageri, care s-au asociat și s-au gândit să aducă un suflu nou în peisajul turistic românesc: locații exclusiviste în sălbăticia Bucovinei. Pasionați de munte și de traseele montane, au nimerit din greșeală în zonă și le-a plăcut tare mult cum arăta locul și au decis să cumpere terenul. (foto: FB, Haita Land).

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *