Descoperă Egiptul: paradisul exotic, aproape de România, fără prea multe restricții
Descoperă Egiptul: paradisul exotic, aproape de România, fără prea multe restricții

Ce senzații faine ne-a oferit Egiptul și ce surpriză frumoasă a fost pentru noi, mai ales că a fost prima noastră călătorie în afara țării, după un an și jumătate! Am plecat în Egipt fără prea mari așteptări, pentru că nu bănuiam ce poate să ne ofere o astfel de destinație. Însă, o dată ajunși în țara piramidelor, am descoperit că locul are un vibe bun, sunt plaje faine, oameni calzi și mâncare tradițională delicioasă. Nu sunt prea multe restricții (mască în spațiile publice închise), intri cu test PCR și un formular, în plus, românii pot intra fără viză. Așa că dacă aveți chef de o vacanță relaxantă, Egiptul este doar la 3 ore de zbor de România.

Sharm El Sheikh – șarm și relaxare la malul Mării Roșii

Unde? Egipt, Sharm El Sheikh, sudul Peninsulei Sinai

Noi am fost în Sharm El Sheikh, o stațiune cochetă, aflată pe malul Mării Roșii. Am rămas impresionați de felul în care arată orașul și resorturile. Este foarte curat, sunt peisaje de poveste: de la plaje idilice cu nisip alb până la priveliști instagramabile cu stânci care răsar din mare. Să vă povestim și despre mâncare. Am gustat mai multe feluri de mâncare tradițională și chiar este wow: harissa, falafel, hummus cu lipie caldă, fructe de mare, vinete cu tahini. A fost pentru noi vacanța relaxantă, la care nici nu îndrăzneam să visăm în această perioadă dificilă. Mare, soare din plin, plajă, aer exotic, ce poți să-ți dorești mai mult?

Și un amănunt deloc de neglijat: te simți în siguranță, pentru că, după incidentul aviatic din 2015, egiptenii au luat măsuri de securitate drastice. Au făcut un zid de 30 de kilometri în jurul orașului, care începe de la aeroport, cu doar 4 puncte de acces, bine păzite și ești controlat temeinic atât la intrare, dar, mai ales, la ieșirea din țară.

Ce trebuie să știi înainte de a pleca în Egipt?

-În Egipt, se intră cu test PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte.

– Trebuie să completezi un formular de localizare, cu datele tale și la ce hotel vei sta în Egipt, formular pe care îl veți primi de la agenția de turism. Am mers cu Christian Tour. Pentru mai multe oferte, vezi AICI.

– Toate actele să le printați în mai multe exemplare, nu sunt acceptate electronic.

– Asigurarea storno în caz de Covid este opțională, dar, pentru siguranță, vă recomandăm să o aveți. Noi ne-am făcut asigurare la Eurolife. Vezi AICI cum poți să-ți faci asigurare.

– La graniță, se intră foarte ușor, dacă aveți în regulă toate actele de mai sus.

– Până pe 30 aprilie, românii sunt scutiți de viza de intrare în Egipt.

-La ieșirea din Egipt, bagajele trebuie puse în folie, ca măsură de siguranță pentru zbor. Costă 5 dolari pentru un bagaj.

Bine de știut!

-Apa de la robinet nu este potabilă, poate fi folosită doar pentru igiena corporală.

– Lira egipteană: 1 dolar = 16 lire, 1 euro = 18 lire. De preferat să luați dolari. Banii îi puteți schimba la hotel, la bancomate. Cursul este același peste tot. Negociați totul chiar și în supermarketurile din hotel, dar, mai ales, în bazar sau la magazinele stradale.

– Cartela pentru Internet să o cumpărați din aeroport, costă în jur de 35 de dolari sau mai puțin, în funcție de câți giga de net doriți. În Egipt, Internetul nu funcționează prea bine pentru voce, puteți încerca să sunați acasă cu apel video de pe WhatsApp, Instagram sau Facebook.

– Optați pentru all inclusive sau ultra all inclusive, dacă vreți să aveți incluse în meniu și băuturile alcoolice. La all inclusive, băuturile alcoolice se vor servi doar la prânz și la cină, iar la ultra all inclusive le veți avea la dispoziție pe tot parcursul zilei.

Unde te cazezi?

Oriunde v-ați caza, resorturile vă vor uimi. Sunt bine întreținute, cu grădini exotice, cu palmieri și flori și piscine superbe. Dar ceea ce trebuie să știți este că, în Egipt, nu toate hotelurile de 5 stele… au 5 stele. Vă recomandăm să optați pentru hotelurile de 5 stele, lanțuri internaționale: Steigenberger Alcazar, Royal Monte Carlo, Savoy, Rixos, Le Baron, etc, ca să vă bucurați de tot confortul și de servicii premium.

Vezi mai multe hoteluri din Sharm el Sheikh AICI!

Cât costă?

Pachetele de 7 nopți pornesc de la 337 de euro, cu zbor și cazare incluse. Vezi mai multe opțiuni de cazare AICI!

Ce poți să faci în Sharm el Sheikh?

-Excursie pe Marea Roșie pentru scufundări și diving, în Parcul Național Ras Mohamed. Te vor uimi culoarea turcoaz a apei, peștii colorați și Laguna Albă – un petec de plajă, aflat în mijlocul mării. Costă 45 de dolari de persoană și să aveți pasaportul cu voi.

Urcare pe muntele Sinai sau Muntele lui Moise, la Mănăstirea Sfânta Ecaterina – Se pleacă după amiaza ca să prindeți răsăritul de soare pe munte, la 2848 de metri altitudine. Veți urca 700 de trepte, ca să ajungeți sus, iar peisajul de sus, cu siguranță, vă va impresiona. Costă 50 de dolari de persoană.

Safari cu buggy și cămile – costă 60 de dolari de persoană.

Safari cu cină beduină – costă 70 de dolari de persoană.

Insula Tiran – unde veți putea face si diving sau snorkeling – costă 25 de dolari de persoană.

Înot cu delfinii, la delfinariu – costă 80 de dolari de persoană.

Cairo – vizită la Piramide. Este o excursie de 2 zile, în care veți vizita Muzeul de Egiptologie, Piramidele și Sfinxul. Veți fi cazați la un hotel de 3 stele, pe malul Nilului. Puteți ajunge cu autocarul, în 7 ore, din Sharm el Sheikh (175 de dolari de persoană) sau cu avionul (280 de dolari de persoană). (foto: Sorin Vodă).

Când să mergi în Egipt?

Vremea, în această perioadă, este perfectă pentru plajă, excursii, diving sau snorkeling. Te poți duce în Egipt maximum până în lunile iunie-iulie, ca să nu fie prea cald.

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *