Descoperă pensiunea neștiută, din inima Moldovei, care te va cuceri pe loc
Descoperă pensiunea neștiută, din inima Moldovei, care te va cuceri pe loc

Dacă plănuiți o vacanță sau chiar o escapadă de câteva zile prin România, vă recomandăm un loc tare frumos, unde, cu siguranță, vă veți relaxa și vă veți bucura de peisajele de poveste. Lacul Izvorul Muntelui sau, mai simplu, Bicaz, așa cum mai este cunoscut, poate fi gura de oxigen de care aveți nevoie ca să mai ieșiți din tumultul orașelor. Sunt multe locuri de cazare în zonă, iar noi vă vom recomanda o pensiune făcută cu suflet și cu pasiune, unde vă veți simți ca-n copilărie, la bunici.

Unde?  Lacul Bicaz, la 4 km de orașul Bicaz și la 35 km de Piatra Neamț.

Pe lângă Lacul Bicaz, am trecut de multe ori, dar ne opream doar să facem câteva fotografii și cam atât. Am găsit și răgazul să stăm în zonă și să o descoperim pe îndelete, pentru că chiar este un colț de rai și merită să vă faceți o vacanță aici.

Este aer curat, liniște, oameni buni de pus la rană, iar zona vă oferă multe posibilități de relaxare. Faceți o plimbare prin satele din zonă să vedeți ce spectaculos este peisajul, care pe noi ne-a fermecat. Este ireal de frumos să vezi crestele impunătoare ale Muntelui Ceahlău în zilele senine cum se oglindesc în apa lacului și, mai ales, apusurile de soare care colorează cerul în culori vii. Și este tare relaxant să stai într-un hamac, la o pensiune, și să nu faci nimic, doar să admiri peisajul și să te bucuri de natură, de lac și imaginea pe care o zugrăvește Ceahlăul pe cer.

Locul are și o legendă interesantă. La “Coada Lacului”, în Poiana Largului, locul unde se întâlnesc drumurile care vin dinspre Moldova și Transilvania, este o stâncă în lac despre care se spune că ar fi ajuns aici după un pariu dintre diavol și Dumnezeu. Diavolul s-a lăudat că, până în zori, va fura o stâncă sacra de pe vârful Muntelui Ceahlău și va stăpâni lumea. A luat stânca, dar când se îndrepta spre Bistrița, a auzit cântecul cocoșilor și a scăpat-o în apă. Se spune că stânca s-ar muta noaptea, pentru că diavolul nu a renunțat să încerce să o ia. Legenda mai spune că atunci când dracul vine la stâncă, toate focurile se sting și toate animalele tac.

DE ȘTIUT:

Lacul Bicaz de pe râul Bistrița este cel mai mare lac artificial, amenajat pe râurile interioare din România, cu un perimetru de 71 kilometri și o înălțime de 127 metri. Cota maximă a barajului este de 516 metri, iar cea minimă 434 metri. Barajul a fost construit între 1950 și 1960, de către deținuți politic, iar 22 de sate, cu peste 18.000 de locuitori, au fost strămutate, cu tot cu cimitire. Trei sate – Răpciunița, Cârnu și Reteș – fost înghițite de ape, iar biserica de la Hangu a fost dinamitată. Atunci când lacul mai scade, se văd ruinele fostei biserici. Din anii 2000, Lacul Bicaz este declarat rezervație naturală acvatică.

Unde te cazezi?

Noi am stat la Pensiunea Ioana din satul Ruginești, comuna Hangu. Este un loc de cazare, unde vei fi răsfățat pentru că, pe lângă ospitalitatea gazdelor, mâncarea ne-a plăcut tare mult. Este făcută din produse naturale din zonă. Vă recomandăm să încercați coastele și, neapărat, ardei copți cu brânză. Camerele sunt generoase, iar curtea este amenajată tare inspirat, cu o mică cabană, cu o terasă rustică și mai multe hamace. De aici vei avea o priveliște tare frumoasă spre Muntele Ceahlău.

PENTRU PREȚURI ȘI DISPONIBILITATE VEZI AICI

Cât costă?

PENTRU PREȚURI ȘI DISPONIBILITATE VEZI AICI

Pensiunea Ioana este locul unde vei putea face fotografii de poveste, la apus sau răsărit.

Obiective turistice la Bicaz

• Masivul Ceahlău;
• Cheile Bicazului;
• Piatra Teiului, Pădurea Secu;
• Stațiunea Durău, Mănăstirea Durău, Palatul Cnejilor;
• Platoul Comarnicului;
• Mănăstirea Bihalnița și Schitul Pahomie cel Mare din Hangu;
• Mănăstirea Petru Vodă, Biserica de lemn din Galu, Biserica de lemn Trei Ierarhi din Poiana Largului.

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *