Calator in Bascheti

Insula neștiută, cu ape turcoaz, ca-n Maldive, la o oră și jumătate de zbor de România
Insula neștiută, cu ape turcoaz, ca-n Maldive, la o oră și jumătate de zbor de România

Dacă vrei să faci baie în ape limpezi, turcoaz și vrei să vizitezi o insulă de vis, nu trebuie să zbori chiar până în Maldive. Insula Suluada, numită de turci, Insula Cascadelor, se află pe coasta Antalyei și este locul unde trebuie să ajungi ca să vezi ce minunății a desenat aici natura. Este deschisă turiștilor doar patru ani.

Insula Suluada – Maldivele Turciei, paradisul tropical al Mării Mediterane

Unde? Adrasan, în partea de vest a golfului Antalyei, la 7 kilometri de Capul Gelidonya, la 95 de kilometri de Antalya.

Da, au și turcii o insula ca-n Maldive, cu ape limpezi și turcoaz, aflate în partea de vest a Antaliei, lângă Adrasan. Dacă ajungi aici vei fi uimit cât de frumos este peisajul și, crede-ne pe cuvânt, că nu vei avea nevoie de niciun filtru ca să faci fotografii aici. Este natură pură. Suluada este o creație a naturii, incredibil de frumoasă, pe care trebuie să o admiri pe îndelete.

Suluada este situată la aproximativ 2 kilometri de țărm, are 1200 de metri lungime și înseamnă insula cu apă, nume dat de numeroasele izvoare cu apă proaspătă de pe insulă. Apa limpede și turcoaz din jurul ei este formată de niște microorganisme, numite ,,foraminifera’’.

Cazări de vis în Antalya, vezi AICI!

Sunt două plaje unde vă puteți relaxa pe Insula Suluada – Golful American și în Golful Kargıcak -ambele cu pietricele mici, albe, prima plajă, cea din partea de vest a insulei este mai mare, dar mai vântoasă, iar cea de-a doua, din nord, este ferită de curenții de aer. Dacă ai noroc, poți vedea în zonă chiar și delfini sau focile Mediteranei.

Suluada este o insulă pe care o puteți vizita timp de câteva ore, nu are locuri de cazare și nici electricitate. Este un tărâm încă virgin, care trebuie protejat, unde natura s-a întrecut pe sine. În lunile de vară, aici este foarte aglomerat, și ar fi de preferat ca numărul bărcilor care acostează la mal să fie limitat, tocmai ca să păstreze autenticitatea locului.

Cazări de vis în Antalya, vezi AICI!

În timpurile din urmă, Suluada era numită ,,Krambusa” și era o importantă sursă de apă pentru navigatorii vremii care credeau că apele insulei au proprietăți tămăduitoare, că sunt bune pentru a scăpa de pietrele la rinichi.
Pe insulă sunt și numeroase peșteri, mai greu accesibile, dar le poți vizita cu barca sau dacă te încumeți să înoți spre cavernele albastre.

Cum ajungi în Insula Suluada?

Din regiunea Antalyei, din toate stațiunile, sunt excursii de o zi spre insulă, cu prânzul inclus pe vas. Costă 45 de euro de persoană și vei petrece trei ore în Golful American și în Golful Kargıcak. Transferul cu autocarul din Antalya spre portul Adrasan, de unde te îmbarci, durează în jur de trei ore.

Pont 1: să vă luați încălțăminte pentru apă, locul este pietros.

Unde te cazezi? 

Mai multe hoteluri superbe din Antalya, vezi AICI!

Cum ajungi din România în Insula Suluada?

Aproape din toate marile orașe ale României sunt zboruri charter spre Antalya, iar zborul durează, în medie, cam o oră și jumătate. De aici, îți poți lua excursii spre Lacul Salda, Pamukkale și Insula Suluada.

Despre Salda și Pamukkale, am scris AICI! 

Noi am ales să luăm o excursie din Antalya. Costă 45 de euro de persoană, este o excursie de o zi, destul de solicitantă, pentru că vei face cam 200 de kilometri dus-întors. În tur, ai inclus prânzul pe vas, foarte gustos, pește sau pui, la alegere, și cafea sau ceai turcesc. Se face și o oprire într-un sat de munte, aproape de Kemer, unde poți gusta celebrele plăcinte turcești cu cartofi sau cu brânză.

Când trebuie să vizitezi Suluada?

Este bine să vii aici în luna mai sau septembrie, când nu este atât de aglomerat. Vara, temperaturile sunt destul de ridicate, în jur de 40 de grade, iar afluxul de turiști, în zonă, mult prea mare ca să poți să te bucuri de loc.

Alte obiective turistice din Antalya, vezi AICI!

Cât costă o vacanță în Turcia și unde te cazezi?

Cea mai ieftină vacanță de 7 nopți începe de la  519 euro de persoană/ zbor/ transfer/ mese incluse. Noi am ales să stăm în două hoteluri premium: Rixos Downtown Antalya și Rixos Premium Belek.

Prețurile în extra sezon sunt foarte bune. De exemplu, la Rixos Downton Antalya: 1240 de euro/pers/7nopți/ all inclusive/cu zbor charter din București.

Vezi cât costă aici o vacanță la Rixos Downtown Antalya 

La Rixos Premium Belek: 1909 euro de pers, tot până la început de iunie și 1789 de euro de pers, la final de octombrie/7 nopți/ all inclusive/ zbor charter.

Vezi cât costă aici o vacanță la Rixos Premium Belek 

Mai multe hoteluri superbe din Antalya, vezi AICI!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *