Calator in Bascheti

Locul de poveste, din inima munților, unde trebuie să ajungi cu cei mici
Locul de poveste, din inima munților, unde trebuie să ajungi cu cei mici

Aer curat, verde crud, natură cât cuprinde, peisaje de poveste și locul unde poți admira cerbi în mediul lor natural. Bine ai venit la Dârmoxa, cătunul neștiut din inima Bucovinei, care îți va umple sufletul de frumos! Este un colț de rai, făcut cu multă trudă de familia Păcuraru, cei care au pus acest tărâm fermecat pe harta locurilor de neratat din România. 

Crescătoria de cerbi de la Dârmoxa, un colț de rai, unic în România

Unde? Dârmoxa, comuna Broșteni, județul Suceava.

Ne doream, de mai mult timp, să ajungem la Dârmoxa, la ferma de cerbi, pentru că tot am fost în Bucovina, dar niciodată nu am găsit destul timp să urcăm sus, în munte, în pădurile Bucovi­nei. Până în această toamnă, când am zis să explorăm împrejurimile orașului Broșteni, cu peisajele-i ireal de frumoase, care îți taie respirația.

Am urcat din Broșteni, pe un drum forestier, la 1250 de metri, în Munții Bistriței, ca să vedem ce minunății a creat aici, în sălbăticie, Mircea Păcuraru, un om strașnic al muntelui, cu mare dragoste de pământul natal și de animale. Pasionat de cerbi și de căprioare, bucovineanul s-a gândit să îi crească în curtea sa imensă. Vezi aici locuri de cazare în Vatra Dornei. 

Acum ceva ani, a cumpărat de la o crescătorie autorizată din Sibiu, patru pui de căprioare și cerbi, care, între timp, au cres­cut și s-au în­mul­țit. Animalele sunt în­re­gis­trate la primărie, conform legii și cresc liber, pe zecile de hectare cu pășune și pădure. Pot pleca oricând, ne-a zis Mircea Păcuraru, dar preferă să stea aproape de gospodărie, pentru că s-au obișnuit să aibă hrană și să fie la adăpost de urși sau lupi. Omul le consideră ca pe copiii lui, fiecare are și un nume, și vin numaidecât atunci când îl văd în curte sau când le strigă.

Cerbii și căprioarele de la Dârmoxa sunt blânzi, dacă stai în liniște, aproape de ele, vin spre tine, îți mănâncă din palmă și poți chiar să-i mângâi. Vezi aici locuri de cazare în Vatra Dornei. 

Dacă tot ai ajuns aici, să nu ratezi priveliștea de 360 de grade, asupra munților din zonă, pe care o ai dintr-un foișor de lemn, ridicat pe culmea dealului. Există și cazare, pentru cei care vor să stea mai multe zile aici. Când am ajuns noi, se construiau mai multe spații de cazare din lemn, pe dealurile din apropiere.

Dacă aerul curat de munte îți face poftă de mâncare, încearcă prânzul delicios, de la restaurantul cu bucate tradiționale din incintă.

Cum ajungi? De la Vatra Dornei, mergi spre Broșteni, iar de aici urmezi drumul, cum te duce navigația spre Dârmoxa. O mare porțiune este drum forestier, care îți va punepuțin mașina la încercare. Se poate ajunge, ușor, cu mașina mică, doar vara.

Unde te cazezi? Te poți caza la Vatra Dornei, îți recomandăm hotelul Kaban, din centru, sau chiar la Broșteni. Vezi aici locuri de cazare în Vatra Dornei. 

Ce poți face în zonă?

Despre obiectivele turistice din zonă, am scris aici! 

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

***Acest articol conține linkuri afiliate. Pentru o decizie care să se alinieze cu preferințele voastre, consultați toate review-urile din online.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *