Maldive – raiul îndrăgostiților, unde trebuie să ajungi o dată-n viață
Maldive – raiul îndrăgostiților, unde trebuie să ajungi o dată-n viață

Cu siguranță, avem cu toții un mare dor de ducă, după toată această perioadă ciudată, și, dacă chiar îți dorești, nu este imposibil să călătorești. Sunt țări exotice în care se poate ajunge – Insulele Maldive, Zanzibar, Egipt și Mexic (Riviera Maya). Unele dintre aceste destinații cer test COVID, altele nu, cum ar fi Zanzibarul, dar, pentru siguranță, ar fi bine să-l faceți cu 72 de ore înainte de plecare. Despre Insulele Maldive, vă voi povesti, astăzi, pentru că este locul care m-a fascinat și m-a cucerit definitiv, prin frumusețea peisajului. Vă spun, mai jos, ce experiențe am avut și care sunt condițiile de călătorie în Maldive, în contextul actual.

Insulele Maldive au fost pentru mine un vis, cumva, îndepărtat, greu de atins. Mă tot uitam pe fotografiile de pe Internet și îmi doream tare mult ca, într-o bună zi, să ajung în acel paradis idilic din mijlocul Oceanului Indian. Norocul meu a fost să văd pe Internet o ofertă de zbor – 500 de euro, bilet de avion dus-întors, cu Qatar Airways. Și am zis: acesta e momentul meu exotic, evadarea perfectă din viața agitată. Uneori, trebuie să mai iei o pauză și să fugi departe, să faci o nebunie, fără să te gândești prea mult. (foto resort: Adaaran Select Meedhuparu).

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

ESENȚIAL DE ȘTIUT: INFO COVID

***La intrarea în Maldive, trebuie să prezentați un test de tip molecular (RT-PCR), în limba engleză, efectuat cu cel mult 96 de ore înaintea îmbarcării.

***Înainte de a intra în Maldive (cel mult 24 de ore), trebuie să completați online o declarație de sănătate pe care o găsiți AICI!

***Nu este nevoie de viză, o veți primi pe aeroport, la sosire (visa on arrival), cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale. Valabilitatea pașaportului trebuie să depășească 30 de zile de la data intrării în Maldive.

*** La sosire, toți turiștii vor face un control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19.

***Ar fi bine să instalați aplicația de depistare a contactelor „TraceEkee”. (sursa MAE).

*** Asigurarea de calătorie este esențială. (foto jos și main resort:  Veligandu Island)

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

Maldivele, cu cele peste 1200 de insule, are cele mai frumoase plaje din lume și cele mai luxoase hoteluri și, da, trebuie, văzute o dată-n viață. (foto jos: Resort Kuramathi).

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

Trebuie să vă decideți ce tip de experiență vă doriți în Maldive, evident că bugetul dictează: în insulele-resort de cinci stele,  scumpe, sau, ceva mai rezonabil, la 4 stele, ori mai ieftin, la localnici, pe insulele tradiționale. Informați-vă bine încă de acasă, ce condiții oferă fiecare cazare, comparați prețuri, citiți multe review-uri, chiar dacă rezervați prin agenție. Nu vă lăsați duși de val de fotografiile idilice și alegeți ce credeți că vi se potrivește și cântăriți bine dacă merită efortul financiar. (foto jos: resort Constance Haveli).

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

Insulele de localnici nu sunt chiar atât prietenoase cu turiștii: e interzis să faci plajă în costum de baie, trebuie să vă acoperiți umerii și picioarele, nu există pic de alcool și nu toate au plaje curate. Ce-i drept, pensiunile din insulele cu localnici sunt mai ieftine: în jur de 50 – 100 de euro pe noapte și vă oferă experiența autentică a vieții în Maldive. (foto jos: Resort Gangehi Island).

VEZI CÂT COSTĂ AICI!

Insulele-resort sunt un fel de stat paralel, cu propriile reguli. Până și ceasul se dă cu o oră înainte față de restul țării, pentru ca turistul să se adapteze mai ușor. Și, da, e paradisul acela din ilustrate. Atenție însă! E scump! Dacă vă faceți singuri vacanța, trebuie să știți că pe lângă prețul de pe booking, sunt taxe în plus: 6 la sută pentru noaptea de cazare, 12 la sută taxa de insulă, etc. Fiți atenți, atunci când vă luați cazarea! Citiți bine regulile și taxele de la hoteluri. Optați pentru all inclusive. Va fi, cu siguranță, mai ieftin. Altfel, la orice pas, veți scoate bani din buzunar, și pentru un pahar cu apă.

Alte cazări de poveste găsești AICI.

Cazarea mi-am rezervat-o singură, de pe site-urile de profil, după ce am studiat cu atenție ce taxe plătești în plus la resort. Am ales o insulă privată din Atolul Raa, puțin mai departe de insulele din jurul capitalei Male. Se ajunge doar cu hidroavionul, pentru că am vrut să am și această experiență. Am rezervat un pachet all inclusive, ca să am în preț inclusă și băutura, care este foarte scumpă, pentru că, atenție, este țară musulmană, iar alcoolul este permis numai în insulele turistice, iar prețurile sunt foarte mari.

Oferte de cazare găsești AICI.

(foto: Izabela Uratoriu).

Și, iata-mă, în aeroportul din Hulhumale, de unde am luat hidroavionul spre Atolul Raa. Călătoria de aproape o oră m-a lăsat mută de uimire și nu mi-a venit să cred cum se văd insulițele acestea idilice de sus. Rămâi cu gură căscată și îți tot repeți că nu poate fi adevărat. E ca o pictură  perfectă a naturii, cu mult turcoaz și verde, într-un ocean albastru.

Când m-am trezit pe pontonul insuliței, care nu avea mai mult de un kilometru lungime, mi-am zis: „Doamne, la ce văd în fața ochilor, banii nu mai contează. Merită fiecare bănuț!”. Am avut senzația că am aterizat direct în Rai și, în primele minute, nu am știut cum să reacționez. Se auzeau păsările cerului, era miros de mare și valurile line se loveau încet de țărm . Și da, nu știi ce să faci. Ce să vezi mai întâi sau ce să fotografiezi.

Și în zilele care au trecut tot m-am întrebat de ce nu am luat în calcul Maldivele, atunci când îmi imaginam cum ar arăta cel mai frumos loc de pe pământ? Mă simțeam ca și cum aș fi aterizat într-o ilustrată exotică: ireal să știu că sunt doar pe un petec de pământ în mijlocul Oceanului Indian, cu plaje cu nisip alb, cu ape calde și palmieri desenați pe cer. Aerul miroase înțepător, tropical, iar țipătul papagalilor colorați, îți completează tabloul de poveste.

Imaginaţi-vă cum este să vă treziți în sunetul valurilor, care se sparg de țărm, pentru că stai fix pe malul oceanului, să privești soarele cum apune sau să vezi stelele pe cer și să ți se pară prea multe, așa cum numai în copilărie le vedeai. Așa e în Maldive! Locul nimerit să-ți stai tu cu tine și să te relaxezi, fără să te gândești la nimic.

Și nu te plictisești deloc, cum ați putea crede, chiar dacă ești doar pe un pătrățel de pământ. Am fost la pescuit de ton, am făcut snorkelling, e fabulos să vezi peștii multicolori care înoată lângă tine, am văzut delfinii, am dormit pe plajă, am stat desculț 7 zile din 7. Și este atât de liniște. Am gustat din bucătăria maldiviană – un amestec de mâncare indiană, sri lankeză și arabă.

Vă recomand ca măcar o dată-n viață să pășiți în Maldive. Nu vă va dezamăgi. E acel colț de lume, irepetabil, care vă va rămâne în minte pentru totdeauna. Iar eu mi-am promis că voi reveni.

CÂT COSTĂ?

Despre costuri și tot ce trebuie să știi despre Maldive, v-am povestit, pas cu pas, aici. 

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *