Maldive – raiul îndrăgostiților, unde trebuie să ajungi o dată-n viață
Maldive – raiul îndrăgostiților, unde trebuie să ajungi o dată-n viață

Insulele Maldive au fost pentru mine un vis, cumva, îndepărtat, greu de atins. Mă tot uitam pe fotografiile de pe Internet și îmi doream tare mult ca, într-o bună zi, viața să mă ducă acolo, în acel paradis idilic din mijlocul Oceanului Indian.  Nu prea știam cum și cu ce bani, dar e gratis să visezi cu ochii deschiși, nu? Până într-o zi, când în deplasare fiind, în mașină, cu ochii pe telefon am văzut o ofertă de zbor bună la preț. Și am zis: acesta e momentul meu exotic, evadarea perfectă din viața agitată și mereu pe fugă. Uneori, trebuie să mai iei o pauză și să fugi departe, să faci o nebunie fără să te gândești prea mult.

Maldivele cu cele peste 1200 de insule are cele mai frumoase plaje din lume și cele mai luxoase hoteluri și, da, trebuie, văzute o dată-n viață. (Mai multe fotografii din Maldive, găsiți pe contul de instagram al prietenei noastre, Izabela Uratoriu)

Cazarea mi-am rezervat-o singură, cu mult efort, de pe site-urile de profil, după ce am studiat cu atenție ce taxe plătești în plus la resort. Am ales o insulă privată din Atolul Raa, puțin mai departe de insulele din jurul capitalei Male. Se ajunge doar cu hidroavionul, pentru că am vrut să am și această experiență. În plus, am rezervat un pachet all inclusive, ca să am în preț inclusă și băutura, care este foarte scumpă, pentru că, atenție, este țară musulmană, iar alcoolul este permis numai în insulele turistice și prețurile sunt foarte mari.

Oferte de cazare găsești AICI.

Și iata-mă în Male, în Capitala Maldivelor, de unde am luat hidroavionul spre Atolul Raa. Călătoria de aproape o oră m-a lăsat mută de uimire și nu mi-a venit să cred cum se văd insulițele acestea idilice de sus. Rămâi cu gură căscată și îți tot repeți că nu poate fi adevărat. E ca o pictură  perfectă a naturii, cu mult turcoaz și verde, într-un ocean albastru.

Când m-am trezit pe pontonul insuliței, care nu avea mai mult de un kilometru lungime, mi-am zis: „Doamne, la ce văd în fața ochilor, banii nu mai contează. Merită fiecare bănuț!”. Am avut senzația că am aterizat direct în Rai și, în primele minute, nu am știut cum să reacționez. Se auzeau păsările cerului, era miros de mare și valurile line se loveau încet de țărm . Și da, nu știi ce să faci. Ce să vezi mai întâi sau ce să fotografiezi.

Și în zilele care au trecut tot m-am întrebat de ce nu am luat în calcul Maldivele, atunci când îmi imaginam cum ar arata cel mai frumos loc de pe pământ? Mă simțeam căzută dintr-o ilustrată exotică: ireal, să știu că sunt doar pe un petec de pământ în mijlocul Oceanului Indian, cu plaje cu nisip alb, cu ape calde și palmieri desenați pe cer. Aerul miroase înțepător, tropical, iar liliecii îți completează tabloul de poveste.

Imaginaţi-vă cum este să vă treziți în sunetul valurilor, care se sparg de țărm, pentru că stai fix pe malul oceanului, să privești soarele cum apune sau să vezi stelele pe cer și să ți se pară prea multe, așa cum numai în copilărie le vedeai. Așa e în Maldive! Locul nimerit să-ți stai tu cu tine și să te relaxezi, fără să te gândești la nimic.

Și nu te plictisești deloc, cum ați putea crede, chiar dacă ești doar pe un pătrățel de pământ. Am fost la pescuit de ton, am făcut snorkelling, e fabulos să vezi peștii multicolori care înoată lângă tine, am văzut delfinii, am dormit pe plajă, am stat desculț 7 zile din 7. Și este atât de liniște. Am gustat din bucătăria maldiviană – un amestec de mâncare indiană, sri lankeză și arabă.

Vă recomand ca măcar o dată-n viață să pășiți în Maldive. Nu vă va dezamăgi. E acel colț de lume, irepetabil, care vă va rămâne în minte pentru totdeauna. Iar eu mi-am promis că voi reveni.

CÂT COSTĂ?

Despre costuri și tot ce trebuie să știi despre Maldive, v-am povestit, pas cu pas, aici. 

 

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook