Calator in Bascheti

Obiective turistice din Craiova. Ce poți să vezi și să faci în Bănie
Obiective turistice din Craiova. Ce poți să vezi și să faci în Bănie

Un city break la Craiova? De ce nu? Bănia este o urbe cu o istorie fascinantă și un farmec aparte, este o destinație ideală pentru cei care vor să descopere cultura și tradițiile Olteniei. De la clădiri istorice impresionante la parcuri spectaculoase și muzee captivante, Craiova are multe de oferit turistului care ajunge aici. Dacă plănuiești o vizită la Craiova, îți spunem, mai jos, care sunt cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Ca să le ții minte, distribuie articolul, prin butonul de share de mai jos, pe paginile tale de socializare.

1.Parcul Nicolae Romanescu – este o oază de verdeață și liniște, unul dintre cele mai frumoase parcuri din România, un loc perfect pentru plimbări relaxante și activități în aer liber. Proiectat de arhitectul francez Édouard Redont, parcul Romanescu este cel mai mare parc urban din România și al treilea ca mărime din Europa, având peste 90 de hectare de spațiu verde. Include un lac pitoresc, un pod suspendat romantic și chiar un castel medieval în miniatură. Aici, poți vizita și Grădina Zoologică, una dintre cele mai vechi din țară.

Tot ce vrei să știi despre Parcul Romanescu, am scris aici!

2. Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul – Centrul vechi al Craiovei este locul perfect pentru a te bucura de atmosfera boemă a orașului, ale cărui clădiri istorice frumos restaurate, spun povești. Sunt cafenele cochete și restaurante cu preparate tradiționale oltenești. Piața Mihai Viteazul, dominată de statuia impunătoare a voievodului, este un loc de întâlnire preferat atât de localnici, cât și de turiști. Locurile prind culoare în perioada Crăciunului, când în Craiova are loc, poate, cel mai frumos târg de Crăciun din Europa.

 Vezi aici locuri de cazare în Craiova!

3. Muzeul de Artă – Pentru iubitorii de artă, Muzeul de Artă din Craiova este o adevărată comoară. Găzduit în elegantul palat Dinu Mihail, acest muzeu impresionează prin arhitectura sa neobarocă și prin colecțiile sale valoroase. Poți admira lucrări semnate de mari artiști români, inclusiv capodopere ale sculptorului Constantin Brâncuși.

4. Casa Băniei – Cea mai veche clădire civilă din Craiova, Casa Băniei, datează din secolul al XVII-lea. Astăzi, găzduiește secția de Etnografie a Muzeului Olteniei, locul unde poți descoperi tradițiile și meșteșugurile autentice ale zonei. A fost ridicată de Constantin Brâncoveanu, pe locul unei clădiri mai vechi, în 1699, pe locul fostelor case ale boierilor Craiovești, din secolul al XV-lea.

5. Parcul Tineretului și Water Park – Dacă vrei să te relaxezi sau să te distrezi, Parcul Tineretului este locul ideal. Aici găsești spații de agrement, terenuri de sport și faimosul Water Park, unde te poți bucura de piscine și tobogane acvatice, în zilele toride de vară.

 Vezi aici locuri de cazare în Craiova!

6. Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru – Reprezintă unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Craiova. Catedrala Sfântul Dumitru te va cuceri prin arhitectura sa impresionantă, dar și prin și picturile interioare realizate de artiști renumiți ai vremii.

7. Muzeul Olteniei – Muzeul Olteniei se află într-o clădire monument de arhitectură ridicată, în anul 1926, și conține numeroase colecții: de la arme medievale, costume de epocă până la artă medievală, arheologie: (ceramică, arme, un depozit din epoca bronzului descoperit la Ghidici), dar și numismatică, etnografie sau cărți vechi. Sunt și obiecte din perioada domniei lui Mihai Viteazul, atunci când orașul a cunoscut o creștere semnificativă.

 Vezi aici locuri de cazare în Craiova!

8. Casa Memorială Elena Farago – Aproape de centrul Craiovei, în aceeași curte cu Biblioteca Județeană, “Alexandru și Aristia Aman” , a locuit poeta Elena Farago. Astăzi, casa este transformat într-un muzeu memorial, cu expoziții diferite, cu sute de exponate: de la scrisori, documente originale, fotografii ale familiei până la obiecte personale, piese de mobilier și alte obiecte care au aparținut poetei.

9. Mănăstirea Coșuna – Este una dintre cele mai însemnate obiective turistice din Craiova și unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din zona Olteniei, cu o istorie fascinantă. De-a lungul timpului, a fost și fortăreaţă de apărare. De remarcat și arhitectura atipică, elementele tradiționale românești sunt îmbinate cu cele bizantine.

10. Palatul „Vorvoreanu” – se află în centrul Craiovei, la doar câțiva pași de centrul istoric al orașului. Este construit într-o combinație de stiluri arhitecturale: eclectic, cu influențe neogotice și renascentiste. Este ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea de Gogu Vorvoreanu, un boier influent de origine greacă, unul din cei mai bogați craioveni ai vremii. Imobilul a fost sediul și comandamentului german între 1916-1918, în perioada comunistă a fost naționalizat, ca, astăzi, să fie sediul Mitropoliei Olteniei.

11. Palatul Administrativ – Este una dintre cele mai emblematice clădiri ale Craiovei, fiind situată în zona centrală a orașului, în Piaţa Prefecturii, acum sediul Prefecturii și a Consiliului Județean Dolj. A fost construit, între anii 1912 și 1913, de renumitul architect al vremii, Petre Antonescu. Este o capodoperă a stilului neo românesc cu influențe bizantine și brâncovenești. A fost avariat în timpul Primului Război Mondial, dar restaurant, ulterior, păstrându-și aspectul original.

 Vezi aici locuri de cazare în Craiova!

12. Cofetăria Minerva – Situată în centrul orașului, pe Strada Mihail Kogălniceanu nr. 1, cofetăria se află într-o clădire istorică impresionantă, construită în stil maur între 1898 și 1903, după planurile arhitecților Thoma Dobrescu și D. Nedelcu. Înființată în 2015, Cofetăria Minerva se remarcă prin utilizarea exclusivă a ingredientelor 100% naturale. Program de funcționare: de luni până vineri, între orele 11:30 și 15:30, iar sâmbăta și duminica, între 09:00 și 18:00.

Unde te cazezi?  Vezi aici locuri de cazare în Craiova!

Călătorii inspirate vă dorim! 

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.

***Acest articol conține linkuri afiliate. Pentru o decizie care să se alinieze cu preferințele voastre, consultați toate review-urile din online.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *