Îți propunem, astăzi, un loc atipic, uimitor, pe care trebuie să-l vezi dacă ai în plan să explorezi România: Salina Turda, una dintre cele mai impresionante atracții turistice subterane din lume, care îți oferă experiențe inedite.
Salina Turda – minunea subterană, din inima Transilvaniei
Unde? La 30 de kilometri de Cluj-Napoca.
Salina Turda este locul pe care trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață. Locația a fost reamenajată, în anul 1992, și cuprinde Muzeul Mineritului și un parc de distracții, aflat la 42 de metri adâncime. Fosta mină de sare, cu o istorie de peste 2.000 de ani, îți oferă ocazia de a explora galeriile subterane spectaculoase, un lac sărat, unde se poate face plimbări cu barca și chiar un parc de distracții subteran.
De știut: Este atât de multă sare în din Salina Turda încât ar putea asigura necesarul pentru toată Planeta, timp de 60 de ani. Vezi aici unde te cazezi în zonă.
Ce poți să vizitezi: Mina Ghizela, Sala de Apel, Mina Terezia, Mina Rudolf, Sala Puțului de Extracție, Sala Crivacului, Mina Iosif sau Sala Ecourilor, Galeria Franz Iosef.
Beneficii pentru sănătate
Salina Turda are un microclimat, care ajută în diferite afecțiuni interne, dar și profilactic, pentru că temperatura constantă a aerului, între 11-12 grade Celsius, permite aclimatizarea organismului.
Are efecte benefice asupra căilor respiratorii, pentru că, în subteran, nu există niciun alergen sau germen, în mediul salin. Poate ameliora afecțiuni, precum:
– rinita alergică, rinosinuzita cronică;
– hipertrofie amigdaliană, polipi;
– infecții respiratorii (angine, faringite, traheo-bronșite, pneumonii);
– astm bronşic;
– bronşita cronică alergică sau obstructivă;
– afecţiuni cutanate: eczeme, dermatite atopice.
Program de vizitare:
Salina Turda este deschisă zilnic, de luni până duminică: 9:00 – 17:00. Ultima intrare este permisă la ora 16:00, pentru a asigura suficient timp pentru explorare.
Vă sfătuim să vă planificați vizita, în prima parte a zilei, pentru a evita aglomerația, mai ales, în timpul sezonului de vârf sau în weekenduri. Cel mai bine este să ajungi aici dimineața, în cursul săptămânii, altfel vei sta la cozi imense la lifturile de acces. Vezi aici unde te cazezi în zonă.
Cât costă: Adulți: 50 de lei în timpul săptămânii, 60 de lei în weekend, elevi, studenți (cu legitimație valabilă): 35 de lei, pensionari: 40 de lei, copiii sub 3 ani au gratuitate.
În interior ai posibilitatea de a face diferite activități de recreere, cum ar fi plimbările cu barca pe lacul subteran, roata panoramică sau mini-golf, pentru care se plătesc tarife suplimentare. Vezi aici unde te cazezi în zonă.
Bine de știut:
Să ai îmbrăcăminte mai groasă și încălțăminte confortabilă, dat fiind că salina are temperaturi mai scăzute și zone alunecoase.
Călătorii inspirate vă dorim!
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE prin butonul de share Facebook de mai jos.
***Acest articol conține linkuri afiliate. Pentru o decizie care să se alinieze cu preferințele voastre, consultați toate review-urile din online.