Calator in Bascheti

Top 10 cele mai frumoase plaje din Sardinia, unde trebuie să ajungi vara aceasta
Top 10 cele mai frumoase plaje din Sardinia, unde trebuie să ajungi vara aceasta

Dacă visezi la plaje ireal de frumoase la fel care cele din Maldive și nu vrei să zbori atât de mult, Sardinia este locul perfect pentru o vară de poveste. Insula Italiei este considerată locul din Europa cu cele mai frumoase plaje. Și pe bună dreptate. Când vezi ești culoarea ireală a apei și nisipul alb, ai senzația că te afli într-un loc exotic, îndepărtat, nicidecum în Italia.

Ne-au plăcut străduțele înguste, cu aer medieval, din sate, mâncarea tare bună, dar mai ales superbele-i plaje de unde nu am mai fi vrut să plecăm. Este greu să spui care plajă este cea mai frumoasă, noi am făcut un top al celor pe care le-am văzut noi și care ne-au plăcut de pe Coasta de Smarald, minunea albastră a Mediteranei.

Unde? Sardinia, Italia, Coasta de Smarald

1.Plaja Cala Brandinchi – este, poate, una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, nu doar din Sardinia. A fost ani la rând considerată cea mai frumoasă plajă a Italiei. Este numită, pe bună dreptate, ,,Micul Tahiti’’, pentru culoarea apei de un turcoaz ireal și pentru nisipul alb și fin. Este situată la 7 kilometri distanță de orașul San Teodoro și are o lungime de 700 de metri. În timpul verii, este locul preferat al turiștilor și este foarte aglomerată, așa că vă sfătuim să veniți aici în lunile mai sau septembrie. Este amenajată cu sezlonguri, are loc de parcare și sunt baruri pe plajă.

2. Plaja Lu Impostu – Aproape de Cala Brandinchi, se afla plaja Lu Impostu și lacul Cantranzolu. Are doar un kilometru lungime și merită să ajungeți aici, pentru că este un loc mai liniștit și la fel de frumos ca și celebra plajă Cala Brandinchi.

3. Plaja del Principe – este una dintre cele mai fotografiate plaje ale Sardiniei, aflată în apropierea satului Cala di Volpe. Ca să ajungi aici trebuie să cobori cam un kilometru pe o potecă abruptă, idilică, pe un drum de pământ, dar merită tot efortul pentru că jos vei fi răsplătit cu un peisaj cum numai în Seychelles poți vedea. Este un mic golf cu apă turcoaz, mărginit de stânci uriașe de granit. Este plaja preferată a prințului Karim Aga Khan, cel care, în anii 1960, a dezvoltat Coasta de Smarald.

4. Plaja La Cinta – este aflată lângă orașul San Teodoro și este una dintre cele mai lungi plaje din zonă. Are în jur de trei kilometri și jumătate. De aici, priveliștea spre insula Tavolara este de poveste. Are nisip fin și intrarea în apă este lină, fiind potrivită pentru familiile cu copii.

VEZI AICI LOCURI DE CAZARE DE VIS ÎN SARDINIA

5. Plaja Porto Taverna – este una dintre cele mai faimoase plaje din nord estul Sardiniei, aflată la 20 de minute de mers cu mașina de Olbia, mai puțin aglomerată în sezon, dar la fel de frumoasă. Peisajul te va uimi. Este ca o ilustrată exotică numai bună de pus pe desktop. Are toate facilitățile: poți închiria umbrele și sezlonguri și ai multe restaurante și baruri în apropiere. Aici, poți face scuba, snorkeling, paddle. Este potrivită pentru familiile cu copii mici, pentru că intrarea în apă este foarte lină.

6. Plaja Porto Istana – cu ape limpezi și stânci impunătoare, cu vegetație luxuriantă, plaja Porto Istana se află la 8 kilometri distanță de Olbia, într-un mic golf, aproape de zona marina protejată Tavolara, în satul cu același nume. Merită să ajungeți aici pentru varietatea și frumusețea peisajului, având vedere spre insulele Tavolara, Cavalli și Piana. Este plaja ideală pentru familii sau cupluri pentru că sunt multe activități de făcut aici: de la excursii cu barca, scufundări până la drumeții pe dealurile din jur.

7. Plaja Capriccioli – este una dintre cele mai frumoase plaje ale Sardiniei, situată la doi kilometri distanță de celebrul oraș Porto Cervo. Peisajul de poveste de aici nu vă va dezamăgi. Înconjurată de stânci, cu ape limpezi și valuri mici, plaja atrage ca un magnet turiștii care vin aici pentru snorkeling. În lunile iunie-septembrie este foarte aglomerat.

VEZI AICI LOCURI DE CAZARE DE VIS ÎN SARDINIA

8. Plaja Liscia Ruja – situată între satele Portisco și Cala di Volpe, plaja Liscia Ruja oferă o priveliște de vis spre insulele Mortorio și Soffi. Este considerată una dintre cele mai bune și mai mari plaje ale Sardiniei, unde turistul poate găsi toate facilitățile de care are nevoie: de la loc de parcare, restaurant, baruri până la servicii de închirieri umbrele și sezlonguri. Și, da, este și cea mai aglomerată.

9. Plaja Isuledda – ca toate plajele Sardiniei, nu cred că trebuie să vă mai spunem că și plaja Isuledda are nisip fin și ape turcoaz. Se află la 10 minute de mers cu mașina de San Teodoro. Este un loc mai sălbatic, mai liniștit, fără prea multe facilități. Există aici doar un bar de unde îți poți închiria sezlonguri. Parcarea este gratuită.

10. Plaja Capo Coda Cavallo – zona Capo Coda Cavallo este simbolul Sardiniei, este o arie protejată, unde plaja cu același nume are o priveliștea incredibil de frumoasă spre insulele Tavolara și Molara.

Când să mergi în Sardinia?

Sezonul turistic în Sardinia începe din luna iunie și poate ține chiar și până în octombrie. Noi am fost în mai, tocmai ca să evităm aglomerația și am avut surpriza să găsim plajele aproape goale.

Cum este vremea în Sardinia?

Sardinia are un climat mediteranean. Cea mai caldă lună din Sardinia este iulie când temperaturile ajung la 32 de grade Celsius, iar apa mării are 23 de grade.

Cum ajungi în Sardinia?

Sunt zboruri low cost, direct din București spre Olbia și Alghero. Dacă vreți să vizitați Costa Smeralda, vă recomandăm să optați pentru un zbor spre Olbia.

VEZI AICI LOCURI DE CAZARE DE VIS ÎN SARDINIA

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. 
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *