Top 10 pensiuni child friendly, de poveste, unde cei mici se vor simți ca în rai
Top 10 pensiuni child friendly, de poveste, unde cei mici se vor simți ca în rai

Vacanța celor mici bate la ușă și te gândești deja cum să le ocupi timpul sau unde ai putea evada câteva zile, ca să nu se plictisească. Pentru voi și pentru ei, am găsit câteva locuri superbe, child friendly, din România de poveste. Sunt pensiuni în mijlocul naturii, unde există toleranță din partea proprietarilor pentru energia celor mici, dar și activități suficiente, ca să își ocupe eficient timpul.

1.CONACUL ARCHIA

Pensiune child friendly aproape de Timișoara

Unde? Archia, Hunedoara: la 399 de km de Bucureşti, la 170 km de Cluj, la 155 de km de Timişoara.

Începem topul nostru cu un loc superb, unde tu și micuțul tău veți putea descoperi viața pe modul “slow”. La 5 kilometri de Deva, Conacul Archia reînvie un parfum din epoca demult apusă a marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zona liniștită, și este catalogat drept hotel de 4 stele.

Are un manej de cai blânzi, special antrenați să fie prietenoși cu copiii. Pe noi ne-a uimit designul camerelor, decorate tematic: noi am fost cazați în Camera Englezească, dar și Camera de Vânătoare, Camera Maci sau Camera Cai vor face, cu siguranță, deliciul celor mici.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

2. CASA GLOD

Pensiune child friendly în Apuseni

Unde? Glod este la 411 km de București, la 47 km de Păltiniș și la 50 km de Cetatea Alba Iulia.

Vrei să fugi departe împreună cu cei mici și să-ți dai un reset de la lumea agitată, de la orașul care te obosește? Cum ar fi să nu-ți mai sune alarma la ceas dimineața, să nu mai pleci la muncă și, măcar pentru câteva zile, să uiți de deadline-uri și de taskuri presante? Vă poftim, la Glod, în inima Munților Apuseni, unde copiii se vor simți ca-n vacanță la bunici. Este aer curat, peisaj de poveste, animăluțe și loc de alergat cât cuprinde. Sunt trei case vechi de peste 100 de ani, aduse bucată cu bucată din Maramureșul autentic, în care vă veți simți ca-n copilărie la bunici.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

3. HADAR CHALET

Pensiune child friendly aproape de București

Unde? Gura Siriului, Buzău: la 317 km de Iași, la 195 km de București, la 334 km de Cluj.

Fie că este soare sau nu, piticii vor avea, întotdeauna, ceva de făcut la superba cabană Hadar Chalet, una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut în România. Când vremea este bună, micuții pot alerga în parcul proprietății, se pot bucura de terenul de sport și de locul de joacă sau pot face drumeții în pădure, împreună cu un ghid specializat.

Atunci când vremea nu e prietenoasă, sala de jocuri special construită pentru ei va fi locul lor preferat: ping-pong, biliard și o mare selecție de jocuri de societate, dar și Wii. Meniul restaurantului este fix, dar pentru copii proprietarii pun la dispoziție un mini meniu a la carte cu preparate din ingrediente de cea mai bună calitate, fără aditivi alimentari.

4. ȚARA FAGILOR

Cazare child friendly în Bucovina, cazare child friendly aproape de Iași

Unde? Dragomirna, Suceava: la 312 km de Cluj, la 165 km de Iși, la 460 km de București.

Mergem, acum, în dulcea Bucovină, ca să vă arătăm o pensiune de o frumusețe ireală. Veți fi cazați într-o casă țărănească, acoperită cu șindrilă, unde cei mici vor descoperi pentru câteva zile viață de la țară, autentică și liniștită.

Pensiunea este construită și gândită astfel încât cei mici să fie safe, dar și să nu se plictisească. Locul este amenajat cu porți de siguranță pentru copiii mai mici, spații de joacă atât în exterior, cât și în interiorul pensiunii, unde se vor putea bucura de jocuri, puzzle-uri sau vor putea asculta muzică pentru copii.

CÂT COSTĂ?

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

5. POTCOAVA MOUNTAIN HIDEAWAY

Pensiune child friendly aproape de București

Unde? Runcu, Dâmbovița – la 122 de km de București.

Liniște totală, departe de aglomerația orașului, cu o priveliște superbă spre munți, într-o atmosferă tradițională, autentică. Înconjurată de natura sălbatică, fără tehnologie în cameră (fără TV), așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, Potcoava Mountain Hideaway, poate cea mai frumoasă pensiune tip fermă din România.

La aproximativ două ore de București, Potcoava e locul perfect pentru o primă lecție de călărie. Cei mici vor fi mai mult decât încântați: pot călări, pot participa la workshop-uri de olărit și se pot bucura din plin de natură, de poveste.


Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

6. GRĂDINA ASCUNSĂ

Pensiune child friendly aproape de Bucureşti

Unde? Burghea de Jos, Argeș: la 171 km de București, la 363 km de Cluj, la 394 km de Iași.

Rămânem aproape de București și mergem în Argeș ca să descoperim Grădina Ascunsă, o pensiune cu raport preț-calitate excelent.

E, de departe, una dintre pensiunile cele mai potrivite pentru părinți și copii, în care noi am ajuns.
Cei mici se vor putea bucura de compania animalelor din gospodărie, printre care și un ponei și un cățel extrem de prietenos. Și mai e ceva: priveliștea din cameră sau de pe terasă este uimitoare. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

7. MADARASI GYOPAR PANZIO

Pensiune child friendly la munte

Unde? Izvoare, Harghita: la 261 km de Iași, la 315 km de București, la 213 km de Iași.

Madarasi Gyopar e încă o propunere de pensiune child friendly cu un raport preț calitate excelent. Pensiunea este situată în apropierea pârtiei și e potrivită pentru copiii de toate vârstele. Cei mici vor avea aici spațiu suficient de joacă, în natură, într-un peisaj de vis. Interiorul cabanei are un design modern, dar cu foarte mult bun gust, amenajat și el cu zone de joacă pentru cei mici.

Pentru disponibilitate și prețuri vezi AICI!

8. BIO HAUS CIORAN

Pensiune child friendly la ferma bio

Unde? Nucet, Sibiu: la 20 de km de Sibiu.

Emil e fost ofiţer MAPN, iar soţia lui, Mioara, au creat la Nucet, un cătun din Sibiu, unde mai trăiesc doar 30 de oameni, un colț de rai pentru copiii mari și mici, așa cum le place lor să spună: o pensiune, dar și o fermă certificată ecologic, unde cei doi procesează fructe şi legume bio.

Astfel, cei mici nu doar că au parte de mese sănătoase, dar pot şi să participe la hrănitul animalelor, la culesul și pregătirea produselor din grădină și din livadă sau pot să ia parte la drumeții, plimbări călare sau plimbări cu căruța. De reţinut faptul că pensiunea nu este doar child friendly, ci şi pet friendly.

9. FERMA PENTELEU

Pensiune child friendly la munte, aproape de Bucureşti.

Unde? Varlaam, Buzău – la 163 de kilometri de Bucureșți și la 73 de kilometri de Buzău.

Ferma de sub Penteleu se află la poalele munților Penteleu, în satul Varlaam, într-o zonă izolată, fără semnal la telefon, în cătunul Gura Milii. Va fi exact vacanța perfectă, fără stres, fără emailuri de la muncă și fără zgomotul orașului. Tot ce-ți trebuie pentru ați limpezi mintea.

Locul este “child friendly”, creat, parcă, special pentru cei mici. Aici, copiii pot să vadă cum e viața la țară, într-o fermă adevărată: cu oi, capre, vaci, iepuri, gâște, rațe și găini. Este aer curat, cazarea este de poveste, iar hrana curată, organică. Copiii pot să participe la ateliere diverse: de la tâmplărie, fierărie până la muls și cules de legume. Să luați în calcul faptul că accesul în fermă se face doar pe bază de rezervare.

10. CAMPING FAIN

Cazare child friendly în mijlocul naturii

Unde? Lunca Bradului, Mureș – la 47 de km de Reghin, la 394 de km de București.

Încheiem topul nostru cu singurul camping din România, unde te poti caza la cort şi iarna. Pentru părinții cu spirit fain, așa cum este şi motto-ul campingului, recomandăm Campingul Fain sau, cu alte cuvinte, Vama Veche (de altădată) din inima Munţilor Gurghiului.

Pozele alese nu pot surprinde, în mod realist, atmosfera hippie, dar mai ales child friendly pe care o are acest loc. Jumătate dintre clienții campingului sunt familii tinere cu copii și asta și datorită deschiderii pe care o au gazdele de la Fain.

Fiecare colț are un loc de joacă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Vă puteți juca împreună, în mijlocul naturii, șotron, X și O. Ad-hoc, gazdele organizează ateliere pentru micuți, funcție de abilitățile acestora.De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *