Top 10 pensiuni child friendly, de poveste, unde cei mici se vor simți ca în rai
Top 10 pensiuni child friendly, de poveste, unde cei mici se vor simți ca în rai

Vacanța celor mici bate la ușă și te gândești deja cum să le ocupi timpul sau unde ai putea evada câteva zile, ca să nu se plictisească. Pentru voi și pentru ei, am găsit câteva locuri superbe, child friendly, din România de poveste. Sunt pensiuni în mijlocul naturii, unde există toleranță din partea proprietarilor pentru energia celor mici, dar și activități suficiente, ca să își ocupe eficient timpul.

1.CONACUL ARCHIA
Pensiune child friendly aproape de Timișoara
Archia, Hunedoara: la 399 de km de Bucureşti, la 170 km de Cluj, la 155 de km de Timişoara

Începem topul nostru cu un loc superb, unde tu și micuțul tău veți putea descoperi viața pe modul “slow”. La 5 kilometri de Deva, Conacul Archia reînvie un parfum din epoca demult apusă a marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zona liniștită, și este catalogat drept hotel de 4 stele.

Are un manej de cai blânzi, special antrenați să fie prietenoși cu copiii. Pe noi ne-a uimit designul camerelor, decorate tematic: noi am fost cazați în Camera Englezească, dar și Camera de Vânătoare, Camera Maci sau Camera Cai vor face, cu siguranță, deliciul celor mici.

CÂT COSTĂ?
Află aici.

2. AMFITEATRUL TRANSILVANIA
Cazare child friendly la Moieciu

Cheia, Moieciu, Brașov – la 197 de km de București, la 308 km de Cluj, la 421 de km de Timișoara

Înainte să ajungem aici, am citit pe site-ul pensiunii descrierea pe care proprietarii au făcut-o raiului lor: ”e locul unde se contopesc armonios munții cu pădurile și izvoarele, omul cu cărările și gândurile sale”. Deloc exagerat, am spune. Aici, timpul chiar a stat în loc, iar graba a fost înlocuită cu liniștea.

Este genul de pensiune, unde vei simți că te vei întoarce, undeva, în copilărie, acolo unde grijile nu își aveau locul. Asta e lecția de viață pe care cei mici o vor învăța: că poți fi fericit și în natură, fără tablete sau telefoane smart. Din camerele pensiunii, view-ul e unul ireal și vă va rămâne mult timp întipărit în minte.

3. HADAR CHALET

Pensiune child friendly aproape de București
Gura Siriului, Buzău: la 317 km de Iași, la 195 km de București, la 334 km de Cluj

Fie că este soare sau nu, piticii vor avea, întotdeauna, ceva de făcut la superba cabană Hadar Chalet, una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut în România. Când vremea este bună, micuții pot alerga în parcul proprietății, se pot bucura de terenul de sport și de locul de joacă sau pot face drumeții în pădure, împreună cu un ghid specializat.

Atunci când vremea nu e prietenoasă, sala de jocuri special construită pentru ei va fi locul lor preferat: ping-pong, biliard și o mare selecție de jocuri de societate, dar și Wii. Meniul restaurantului este fix, dar pentru copii proprietarii pun la dispoziție un mini meniu a la carte cu preparate din ingrediente de cea mai bună calitate, fără aditivi alimentari.

4. ȚARA FAGILOR
Cazare child friendly în Bucovina, cazare child friendly aproape de Iași
Dragomirna, Suceava: la 312 km de Cluj, la 165 km de Iși, la 460 km de București

Mergem, acum, în dulcea Bucovină, ca să vă arătăm o pensiune de o frumusețe ireală. Veți fi cazați într-o casă țărănească, acoperită cu șindrilă, unde cei mici vor descoperi pentru câteva zile viață de la țară, autentică și liniștită.

Pensiunea este construită și gândită astfel încât cei mici să fie safe, dar și să nu se plictisească. Locul este amenajat cu porți de siguranță pentru copiii mai mici, spații de joacă atât în exterior, cât și în interiorul pensiunii, unde se vor putea bucura de jocuri, puzzle-uri sau vor putea asculta muzică pentru copii.

CÂT COSTĂ?
Află aici.

5. POTCOAVA MOUNTAIN HIDEAWAY

Pensiune child friendly aproape de București

Runcu, Dâmbovița – la 122 de km de București

Liniște totală, departe de aglomerația orașului, cu o priveliște superbă spre munți, într-o atmosferă tradițională, autentică. Înconjurată de natura sălbatică, fără tehnologie în cameră (fără TV), așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, Potcoava Mountain Hideaway, poate cea mai frumoasă pensiune tip fermă din România.

La aproximativ două ore de București, Potcoava e locul perfect pentru o primă lecție de călărie. Cei mici vor fi mai mult decât încântați: pot călări, pot participa la workshop-uri de olărit și se pot bucura din plin de natură, de poveste.


6. GRĂDINA ASCUNSĂ
Pensiune child friendly aproape de Bucureşti

Burghea de Jos, Argeș: la 171 km de București, la 363 km de Cluj, la 394 km de Iași

Rămânem aproape de București și mergem în Argeș ca să descoperim Grădina Ascunsă, o pensiune cu raport preț-calitate excelent.

E, de departe, una dintre pensiunile cele mai potrivite pentru părinți și copii, în care noi am ajuns.
Cei mici se vor putea bucura de compania animalelor din gospodărie, printre care și un ponei și un cățel extrem de prietenos. Și mai e ceva: priveliștea din cameră sau de pe terasă este uimitoare. Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

CÂT COSTĂ?
Află aici.

7. MADARASI GYOPAR PANZIO

Pensiune child friendly la munte
Izvoare, Harghita: la 261 km de Iași, la 315 km de București, la 213 km de Iași

Madarasi Gyopar e încă o propunere de pensiune child friendly cu un raport preț calitate excelent. Pensiunea este situată în apropierea pârtiei și e potrivită pentru copiii de toate vârstele. Cei mici vor avea aici spațiu suficient de joacă, în natură, într-un peisaj de vis. Interiorul cabanei are un design modern, dar cu foarte mult bun gust, amenajat și el cu zone de joacă pentru cei mici.

CÂT COSTĂ?
235 lei pe noapte, camera dublă, potrivit Booking.com.

8. BIO HAUS CIORAN

Pensiune child friendly la ferma bio
Nucet, Sibiu: la 20 de km de Sibiu

Emil e fost ofiţer MAPN, iar soţia lui, Mioara, au creat la Nucet, un cătun din Sibiu, unde mai trăiesc doar 30 de oameni, un colț de rai pentru copiii mari și mici, așa cum le place lor să spună: o pensiune, dar și o fermă certificată ecologic, unde cei doi procesează fructe şi legume bio.

Astfel, cei mici nu doar că au parte de mese sănătoase, dar pot şi să participe la hrănitul animalelor, la culesul și pregătirea produselor din grădină și din livadă sau pot să ia parte la drumeții, plimbări călare sau plimbări cu căruța. De reţinut faptul că pensiunea nu este doar child friendly, ci şi pet friendly.

CÂT COSTĂ?
Prețul cazării într-o cameră dublă este de 160 de lei pe noapte. Copiii până la vârsta de 7 ani au gratuitate la cazare.

9. FERMA PENTELEU

Pensiune child friendly la munte, aproape de Bucureşti
Varlaam, Buzău – la 163 de kilometri de Bucureșți și la 73 de kilometri de Buzău

Ferma de sub Penteleu se află la poalele munților Penteleu, în satul Varlaam, într-o zonă izolată, fără semnal la telefon, în cătunul Gura Milii. Va fi exact vacanța perfectă, fără stres, fără emailuri de la muncă și fără zgomotul orașului. Tot ce-ți trebuie pentru ați limpezi mintea.

Locul este “child friendly”, creat, parcă, special pentru cei mici. Aici, copiii pot să vadă cum e viața la țară, într-o fermă adevărată: cu oi, capre, vaci, iepuri, gâște, rațe și găini. Este aer curat, cazarea este de poveste, iar hrana curată, organică. Copiii pot să participe la ateliere diverse: de la tâmplărie, fierărie până la muls și cules de legume. Să luați în calcul faptul că accesul în fermă se face doar pe bază de rezervare.

CÂT COSTĂ?
Prețurile pornesc de la 200 de lei pentru noaptea de cazare.

10. CAMPING FAIN

Cazare child friendly în mijlocul naturii
Lunca Bradului, Mureș – la 47 de km de Reghin, la 394 de km de București.

Încheiem topul nostru cu singurul camping din România, unde te poti caza la cort şi iarna. Pentru părinții cu spirit fain, așa cum este şi motto-ul campingului, recomandăm Campingul Fain sau, cu alte cuvinte, Vama Veche (de altădată) din inima Munţilor Gurghiului.

Pozele alese nu pot surprinde, în mod realist, atmosfera hippie, dar mai ales child friendly pe care o are acest loc. Jumătate dintre clienții campingului sunt familii tinere cu copii și asta și datorită deschiderii pe care o au gazdele de la Fain.


Fiecare colț are un loc de joacă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Vă puteți juca împreună, în mijlocul naturii, șotron, X și O. Ad-hoc, gazdele organizează ateliere pentru micuți, funcție de abilitățile acestora.De reținut:
***Recomandările Călător în Bascheți sunt niște review-uri și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.
***Unele dintre locațiile recomandate ar putea sa perceapa taxe pentru pat suplimentar.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook