Calator in Bascheti

Tot ce vrei să știi despre Gran Canaria – cât costă, unde te cazezi, ce ai de făcut
Tot ce vrei să știi despre Gran Canaria – cât costă, unde te cazezi, ce ai de făcut

Gran Canaria este insula de poveste din arhipelagul Canarelor de pus, neapărat, pe lista de călătorii anul acesta. De ce? Vă dăm motive mai jos: este plină de viață, natura aici s-a întrecut pe sine: de la dunele Maspalomas aflate pe malul Oceanului Atlantic, la satele pline de farmec din munți până plajele nesfârșite cu nisip alb sau vibranta capitală Las Palmas, mâncarea delicioasă și am mai putea continua, toate acestea îți vor face o vacanță de neuitat. Este un loc potrivit pentru toți turiștii, fie că sunt familii cu copii, cupluri sau călători singuri.

Gran Canaria – minunea din Atlantic 

Gran Canaria are un aer aparte față de celelalte insule din Canare, fiind considerată rezervație mondială a biosferei. Este natură pură și frumusețe. Am fost și în Tenerife și în La Gomera, dar, cumva, insula aceasta ni s-a lipit de suflet pentru aici chiar te simți în vacanță.

Atmosfera este relaxantă, sunt zeci de kilometri de plaje superbe, restaurante, baruri, prețuri decente și ai multe de lucruri de văzut și de făcut. În plus, vremea este bună pe tot parcursul anului, bine, exceptând zilele cu calima, vântul cu nisip adus din Sahara, pentru că insula se află la aceeași latitudine ca Deșertul Sahara. Așa că nu vei da greș dacă vii în luna decembrie sau în luna mai. Este soare și vreme de plajă.

10 obiective turistice din Gran Canaria de neratat

1.Dunele Maspalomas – În sudul insulei, vei descoperi o minunăție a naturii: Dunele Maspalomas, hectare de nisip fin ca și cum te-ai afla în Deșertul Sahara, dar situate pe malul Atlanticului. Este una dintre cele mai vizitate zone de plajă ale Europei, care te va uimi prin frumusețe și grandoare. Plajele de aici – Maspalomas, Playa del Ingles și Meloneras – sunt locul potrivit pentru relaxare.

Sunt zone pentru nudiști, suferi, zone cu șezlonguri și ai și baruri mici pe plajă. Din Las Palmas, ajungi aici cu autobuzul numărul 30 până la stația Faro de Maspalomas, călătoria durează cam 45 de minute și costă în jur de 6 euro de persoană. Intrarea spre dune, se face prin hotelul Riu sau poți coborîi cu două stații mai repede să intri prin Playa del Ingles.

2. Las Palmas – capitala Gran Canariei este vibrantă și nu trebuie să o ratezi dacă te cazezi în sudul insulei. Are o zonă de plajă superbă: Las Canteras, întinsă pe mai bine de trei kilometri, iar pe promenadă sunt terase, restaurante, magazine, hoteluri și apartamente de închiriat.

3. Puerto de Mogan – este un sătuc situat la malul mării, pitoresc și colorat, cu canale înguste care se varsă în mare. I se mai spune și Veneția de Gran Canare. Este locul perfect să ajungi la apus de soare și să stai pe plajă să vezi cum întunericul aduce pe cer milioanele de stele, care se văd clar.

4. Teror Old Town – un alt loc de neratat este centrul vechi din Teror, un sat situat în mijlocul Gran Canariei, cu o biserică care datează din secolul al 18-lea, cu străzi pietruite și de mare importanță pentru insulari. Aici este locul Fecioarei Pinilor, patroana spirituală a insulei.

5. Valea Guayadeque – se află în munți, între satele Ingenio și Aguimes, în partea de est a insulei. Este locul unde s-au stabilit aborigenii acum 5000 de ani, în peșterile naturale din zonă. Și astăzi, localnicii încă mai locuiesc, în peșteri, în locuințe moderne, cu internet și satelit.

Le poți vizita casele, sunt amabili și te lasă să le vezi. Până aici, faci cam 45 de minute din capitala Las Palmas și noi vă recomandăm să luați o excursie de o zi care costă în jur de 45 de euro de persoană, pentru a vedea toate obiectivele principale din Gran Canaria.

6. Roque Nublo – este emblema Gran Canariei, stânci monolitice vulcanice, aflate la 1800 de metri altitudine.

7. Puerto de las Nieves – este un mic sat de pescari, idilic și tare frumos, cu mici cafenele, răsfirate pe coastă, pe o stâncă.

8. Satul Fataga – aflat în sudul insulei, Fataga este un loc liniștit, situat într-o vale, departe de tumultul marilor stațiuni din jur. Are farmec și personalitate, cu căsuțele lui de piatră și străduțele-i înguste.

9. Satul Tejeda – este considerat unul dintre cele mai frumoase sate ale Spaniei, faimos pentru copacii de migdal, din care se fac dulciurile bienmesabe.

10. Caldera de Bandama – este un con vulcanic, unde merită să ajungeți într-o excursie de o zi. Sunt trasee de hiking foarte frumoase, care te vor purta aproape de căldarea vulcanului.

Unde te cazezi?

Noi căutam pe AirBnb sau pe Booking cazări cât mai bune la preț și să fie localizate aproape de obiectivele turistice. Prețurile sunt foarte bune la cazări în extra sezon. Cu 250 – 300 de lei pe noapte poți găsi un apartament decent pe malul mării. Ne-am cazat în Las Palmas, pentru că, în sudul insulei, prețurile la cazări sunt mult mai mari, iar de aici poți ajunge, în sud, cam într-o oră, cu excursii de o zi ca să vezi insula.

Vezi aici cât costă și unde te poți caza în Gran Canaria

Cum ajungi și cât costă?

Sunt zboruri directe din București, cu Wizz Air, dar puteți face și escală la Madrid sau Barcelona și să combinați zborurile cu companii low cost locale spre Las Palmas, ca biletul de avion să fie cât mai ieftin. Sunt multe companii aeriene spaniole care au zboruri zilnice spre Gran Canaria la preț foarte bun: Iberia, Air Europa, etc. Biletele de avion variază între 200 de euro  și 400 de euro de persoană, dus-întors, în funcție de perioada aleasă, dar și de bagaj.

Cele mai bune plaje din Gran Canaria

Playa del Amadores – este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Gran Canaria, aflată în zona Puerto Rico, la 20 de minute de mers pe jos, în sud vestul insulei. Are ape cristaline și valuri mici, potrivită pentru familiile cu copii. Este premiată Blue Flag.

Playa Anfi del Mar – este plaja situată în sud estul insulei, tot în zona Mogan și este, la fel, o plajă potrivită pentru cei care călătoresc însoțiți de copii.

Playa Maspalomas – este plaja iconică a insulei, aflată în sud, cu ecosisteme diferite, situată în Rezervația Naturală a Dunelor Maspalomas, unde trebuie, neapărat, să ajungeți. Aici, se află și celebrul far din Maspalomas, construit în 1960, înalt de 55 de metri, care ghida, în trecut, vasele care navigau dinspre Europa spre America.

Playa del Ingles – este cea mai populară plajă a insilei, locul unde aleg să se cazeze mulți turiști, aflată chiar lângă Maspalomas. Este, de fapt, o fâșie neîntreruptă de nisip care face legătura spre dunele Maspalomas și spre plaja Maspalomas.

Playa Canteras – este o plajă superbă pe care nu trebuie să o ratați. Este considerată una dintre cele mai bune plaje urbane din Europa. Se află chiar în capitala insulei, în Las Palmas, și este cea mai mare din Gran Canaria: are în jur de trei kilometri lungime.

Playa Puerto Rico – plaja cu un aer exotic, datorită numeroșilor palmieri care o mărginesc, musai de văzut.

Playa Meloneras – Aflată și ea aproape de dunele Maspalomas, plaja Meloneras este un loc mai restras, numai bun de relaxare pentru cupluri sau pentru familiile cu copii. A primit și ea distincția Blue Flag.

Playa San Agustin – este un loc liniștit din sudul insulei, o plajă cu nisip alb și ape calme. De aici, poți ajunge foarte ușor pe promenadă, pe Playa del Ingles.

Unde mânânci și cât costă?

Sunt taverne cu prețuri bune, dar și restaurante de top, atât în Las Palmas, cât și în zona turistică din sudul insulei. Prețuri: un tapas: 2,5 euro, o paella pentru 2 persoane: 12 euro, o bere la restaurant 2 euro, o bere în supermarket 0,5 euro.

Cu ce te deplasezi în Gran Canaria?

Nu ai nevoie de mașină de închiriat pentru că insula are un sistem de transport public – cu autobuze- bine pus la punct și ieftin. De exemplu, un bilet pentru o călătorie în Las Palmas costă 1,40 euro. De la aeroport, taxiul pentru a ajunge în Las Palmas sau în sudul insulei costă în jur de 35- 40 de euro.

Vremea în Gran Canaria. Când să mergi în Gran Canaria

Temperatura medie anuală în Gran Canaria este de 24,3 grade Celsius. Este printre cele mai stabile temperaturi din toată Europa, cu soare tot timpul anului. Fenomenul calima – nisipul adus de vânt din Sahara – are loc în unele zile din lunile februarie și martie, dar dacă te cazezi în vestul insulei, nu vei avea probleme cu ,,ceața” de nisip.

Ianuarie – 21 de grade Celsius
Februarie – 21,3 grade Celsius
Martie – 22,3 grade Celsius
Aprilie – 22,9 grade Celsius
Mai – 23,9 grade Celsius
Iunie – 25,6 grade Celsius
Iulie – 27,1 grade Celsius
August – 27,6 grade Celsius
Septembrie – 27,1 grade Celsius
Octombrie – 26,4 grade Celsius
Noiembrie – 24,3 grade Celsius
Decembrie – 22,4 grade Celsius

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv prestatorilor de servicii turistice.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *