Calator in Bascheti

Vacanță de vis, la castel! Descoperă cazarea inedită de pe Domeniile Regale Peleș
Vacanță de vis, la castel! Descoperă cazarea inedită de pe Domeniile Regale Peleș

Cum ar fi să petreceți câteva nopți de poveste chiar pe Domeniul Regal Peleș, unde să simțiți aerul aristocrat și unde să vă răsfățați așa cum se cuvine? Noi am fost cazați la Hotel Bastion, o clădire cu încărcătură istorică, fix la doi pași de Castelul Peleș și vă vom povesti chiar acum experiența uimitoare pe care am avut-o. 

Unde? Hotel Bastion, Sinaia – la 140 km de București.

Mergem, acum, la Sinaia să vă arătăm un loc mai puțin știut, care merită văzut vara aceasta. Să începem, mai întâi, incursiunea noastră în istorie cu: ,,a fost odată… pe vremea regelui Carol I’’. Complexul turistic Bastion este situat pe drumul ce urcă spre Castelul Peleș, iar, aici, în vremurile regalității, au fost grajdurile regale, care adăposteau caii, caleștile și vizitii.

Clădirea este la fel de veche ca și celebrul Castel Peleș, a cărui piatră de temelie a fost pusă în august 1875 și inaugurat în anul 1883. Regele Carol I a gândit construcția acestui castel ca fiind legătură simbolică între familia regală şi poporul român.

În vremea comuniștilor, grajdurile au devenit „Casa Ceramicii”, aici fiind expuse, până în 1970, obiectele de artă din ceramică luate din palatul regal. Apoi, în anii care au urmat, locul s-a degradat. În anul 2005, clădirea a fost renovată de un investitor privat, care a transformat-o în hotel de trei stele, cu sală de conferinte și un restaurant, care păstrează atmosfera de epocă. Sunt 12 camere confortabile, mobilate simplu, aristocrat, dar cu toate accesoriile vieții mondene.

Ei, acum, imaginați-vă pentru o clipă cum ar fi să vă treziți dimineața în acest loc de vis, aproape de Castelul Peleș? Este minunat, vă spunem, sincer, să știi că stai, pentru câteva zile, într-o clădire cu o asemenea încărcătură istorică.

Pe noi ne-a uimit tocmai felul simplu în care sunt decorate camerele, care amintesc, cumva, de Regina Maria, recunoscută pentru modestia ei. Ai, practic, tot ce-ți trebuie ca să ai o vacanță cu iz aristocrat. În plus, fiind la doi pași de Castelul Peleș, îți poți lua răgazul să-l descoperi pe îndelete și să-i afli poveștile de altădată. A fost o experiență unică, pe care am repeta-o oricând.

CE POȚI FACE LA SINAIA?

Castelul Peleș;

Castelul Pelișor;

Mănăstirea Sinaia;

Cazinoul din Sinaia;

Castelul Știrbey;

Parcul Dimitrie Ghica;

Casa Memorială George Enescu;

Telegondola Sinaia.

 

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *