Valea Verde, resortul de lux din casa bunicii, de unde nu ai mai vrea să pleci
Valea Verde, resortul de lux din casa bunicii, de unde nu ai mai vrea să pleci

E o lume simplă, dar cu mult rafinament, departe de haosul orașului, care vă va purta în autenticitatea satului românesc din inima Transilvaniei.

Valea Verde. Cund, un sat, până mai ieri necunoscut, din Mureș. Aici, soții Jonas și Ulrike Schäfer, doi nemți îndrăgostiți de România, au făcut, poate, cel mai spectaculos resort tradițional din țară.

Cund te va cuceri de cum pui piciorul în sat. Este un amestec de tradiție autentică românească, săsească și ungurească. Și are acea veșnicie, vorba poetului, cum numai la sat o poți simți. Dar nu a fost întotdeauna așa. Înainte că Jonas să reînvie locul, Cund era un sat părăsit, la propriu. Aproape că nu era casă care să mai fie locuită, după ce sașii au lăsat totul în urmă și au emigrat în Germania. Însă Jonas, fost proprietar al unei cunoscute case de discuri din Hamburg, a ales liniștea, în locul celebrității. A văzut, aici, potențialul, pe care cei ai locului l-au trecut cu vederea, și s-a pus pe treaba.

Jonas a cumpărat mai multe case din sat, le-a recondiționat și s-a apucat de turism. Face un altfel de turism – de calitate, rafinat, pentru oamenii care vor să simtă “luxul” simplu al vieții de la țară, în armonie cu natura.

CE NE-A PLĂCUT LA CUND?

Am fost oaspeți la Cund, până acum, de trei ori și, de fiecare dată, Jonas ne-a surprins prin ospitalitate și prin gustul irepetabil al preparatelor fine, simple, făcute numai cu produse din zonă. A știut să folosească roadele pământului românesc ca nimeni altul, dar și să le ofere acel rafinament, pe care nu îl găsești în prea multe locuri în țară. Trufele sunt aici specialitatea casei și asta pentru că aceste comori rare și extrem de scumpe se găsesc chiar în pădurile din zonă.

De fapt, așa și-a pus pe picioare afacerea. Îi aduce pe turiști în zona să caute, cu ajutorul unor câini de rasă, special antrenați, prețioasele ciuperci, care, în străinătate, se vând cu sute de euro kilogramul. Locul a ajuns acum vizitat de turiști din toată lumea, în țară, primind în ultimii ani premii pentru servicii turistice premium.

UNDE TE CAZEZI?

Valea Verde înseamnă, de fapt, un complex de case și apartamente, foste ferme ale sașilor, răsfirate în sat. Au un farmec aparte. Vă puteți caza în apartamente, spațioase, cu sobe cu lemn sau puteți închiria o casă întreagă. Din fosta sură, Jonas a făcut un restaurant de prima clasă.

CUM AJUNGI?

Cund se află chiar în inima Transilvaniei, la 31 de kilometri de Târgu Mureș și la 23 de kilometri de Sighișoara. Atenție, fiți pregătiți să va deconectați de la cele „lumești”, pentru că, în sat, veți găsi puține locuri cu semnal la telefon.

CÂT COSTĂ?

67 de euro pe noapte de persoană, conform booking.com

CE POȚI FACE ÎN ZONĂ?

–          Vânătoare de trufe, serviciu de care puteți avea parte la cerere. Mai multe aici!

–          Pe 21 Aprilie, la Valea Verde va fi un brunch, în care veți avea posibilitatea să gustați 7 feluri de mâncare locală și un meniu vegan pentru cei care postesc.

–          Plimbare cu trăsura

–          La 18 km de Valea Verde, puteți descoperi savoarea vinurilor transilvănene la Vinăria Villa Vinea.

 

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook