Am găsit conacul de poveste, neștiut, din Bucureștiul magic
Am găsit conacul de poveste, neștiut, din Bucureștiul magic

Bucureștiul este orașul pe care ori îl iubești ori îl urăști, pentru că trebuie să ai răbdare să-i găsești farmecul și să-i descoperi locurile faine, pierdute prin puzderia de construcții haotice, care s-au ridicat în ultimii ani. Trebuie să-i vezi frumusețea, chiar și acolo unde este sufocat de clădiri de sticlă și beton, să găsești acea floare rară, care face diferența și care te face să spui: București, te iubesc! Vă propunem, astăzi, să fiți împreună cu noi, turiști în București. Vă arătăm un conac de poveste, mai puțin știut, plin de farmec românesc.

În graba noastră zilnică, în goana spre muncă, de multe ori, mergem pe același drum bătătorit și nici măcar nu mai ridicăm ochii din asfalt, pentru că știm deja cam ce am putea vedea. Aceleași clădiri mai noi sau mai vechi, gri sau colorate, birouri de sticlă și beton, oameni pe fugă, haos în trafic, claxoane și poluare. Însă atunci când vrei să găsești locuri faine, Bucureștiul ți se arată altfel. Așa am descoperit și noi, întâmplător, la doi pași, de muncă, aproape de Casa Presei, un loc de poveste, care spune… o poveste: Restaurantul Marele Paharnic @Casa Comana Boutique Hotel.

Încă de la intrare, îți atrage atenția arhitectura deosebită, pur românească. Nu este o clădire istorică, dar arată ca una. E o construcție nouă, care recreează, cu mult bun gust, farmecul conacelor de altădată. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, iar designul extrem de rafinat și mobila veche recondiționată te vor face să uiți repede de gri, de trafic, de tot. În acest ambient plăcut, am găsit unul dintre restaurantele noastre preferate, cu nume nobil: Marele Paharnic.

Gurmanzi din fire, recunoaștem, sincer, că am încercat destule restaurante în București până să găsim un loc unde să nu mănânci doar bine (adică mult), ci și bun. Este locul pe care l-am ales, fără vreo urmă de îndoială, ca să sărbătorim un an de calatorinbascheti.ro, alături de prieteni. Iar meniul a fost cam așa: pipote de curcan, în untură de gâscă, cu hummus de fasole, scoici Saint Jacques, lup de mare în stil portughez  și… ne oprim aici. Pe restul le puteți vedea în clipul de mai jos.

Și nu doar restaurantul merită încercat, ci și experiența unei nopți la conac. Fiecare cameră are o poveste și poartă un nume: Principele Carol al II-lea, regele Mihai, Regina Maria, Pârvu Cantacuzino, etc.

Mai mult, fiecare etaj e numit după familii de domni şi de domniţe din istoria Comanei. E un mix armonios între tradițional și luxos, spa-ul modern cu saună, cu jacuzzi, completând perfect tabloul fin, perfect pentru cei care vor să trăiască, pentru un weekend, viața boierilor de odinioară.

UNDE?

Restaurantul Marele Paharnic by Casa Comana Boutique Hotel, Bulevardul Expoziției nr. 5, aproape de Complexul Expozițional Romexpo. Arcul de Triumf din Bucureşti este la 2,2 km de Casa Comana Boutique Hotel, iar Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti se află la 2,9 km.

CÂT COSTĂ?

Vezi meniul aici!

Vezi oferta de cazare aici.

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict perceția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fii prieten cu noi pe Facebook