Calator in Bascheti

Am găsit piscina infinită, de poveste, din inima munților. Cu apă caldă și în sezonul rece
Am găsit piscina infinită, de poveste, din inima munților. Cu apă caldă și în sezonul rece

Și ce dacă toamna bate la ușă? Noi vrem să vă aducem vara înapoi. Și asta pentru că, vă arătăm, în premieră, un loc ireal de frumos, unde vă puteți bucura de peisaje de vis, dar și de relaxare, în piscina exterioară, chiar și atunci când gradele din termometre vor scădea. Și nu orice fel de piscină, ci una suspendată la câțiva metri față de pământ, exact ca în Bali sau Maldive.

Unde?

Mărgău, Cluj: la 68 de km de Cluj-Napoca, la 446 km de Iași, la 255 km de Timișoara, la 462 km de București.

Pensiune cu piscină exterioară încălzită iarna

Putem spune că piscina de tip ,,infinity”, de la pensiunea ,,Mărgău Apuseni” este cea mai instagramabilă destinație de vacanță, în această toamnă, în România. Inaugurată, acum două săptămâni, este una dintre cele mai spectaculoase piscine de munte, pe care le-am văzut noi vreodată. Prin modul în care a fost suspendată, un lucru deloc ușor de executat din punct de vedere arhitectural, piscina este o premieră absolută la noi. Printr-un sistem special de încălzire, nici el ușor de implementat, vă veți putea bucura de piscină chiar și iarna.

Suspendată la patru metri de pământ, piscina are o lungime de șapte metri și îți lasă impresia că se unește cu muntele. Nu mai are rost să vă spunem că priveliștea spre munți este una uimitoare, iar, dacă ajungeți aici, imaginea ei vă va rămâne mult timp întipărită în minte. Este proiectul ambițios al lui Octavian Ciurtin, un tânăr de doar 29 de ani, absolvent de Silvicultură, care, în schimb, a ales să investească în turism. Și nu în orice fel de turism, ci în unul de calitate, exact așa cum a văzut în vacanțele lui, prin cele mai exotice țări ale lumii.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI

Așa a apărut și proiectul ”Mărgău Apuseni”, pensiunea de care aparține cea mai nouă piscină de tip infinity din România. Cu bani europeni, Octavian și-a clădit, la Mărgău, propriul paradis, așa cum și l-a imaginat. A investit 140.000 de euro (70.000 de euro bani europeni, restul bani proprii) ca sa pună pe picioare una dintre cele mai spectaculoase pensiuni de la noi.

Mărgău este, poate, cel mai frumos sat din Cluj și unul dintre cele mai pitorești de la noi, așa că experiența de aici va fi una de neuitat. Este locul unic în lume, unde oamenii încă mai vorbesc propria limbă. Pentru ca nimeni să nu îi înțeleagă, oamenii au inventat, în urmă cu zeci de ani, un limbaj codificat, care s-a transmis din generație în generație: gumuțeasca.

Cât costă?

Pensiunea are 3 camere duble, 2 triple, o bucătărie, 3 băi, o terasă, un foișor, un living cu șemineu și poate primi 12 persoane. Se închiriază integral. Înălțimea față de pământ a piscinei l-a determinat pe proprietar ca, din motive de securitate, din această toamnă, pensiunea să fie doar ”adults only”.

Vezi disponibilitatea și cât costă (prețul afișat e pentru întreaga pensiune): AICI!

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.

***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *