Calator in Bascheti

Pare Austria? E chiar la noi! Descoperă cabana de poveste, unde te vei simți ca în rai
Pare Austria? E chiar la noi! Descoperă cabana de poveste, unde te vei simți ca în rai

Mergem, astăzi, într-o călătorie de poveste, în dulcea Bucovină, la Vatra Dornei – un tărâm al tradițiilor, al oamenilor blânzi și săritori, al bucatelor gustoase și al peisajelor de poveste. Ce poți să vrei mai mult de la o vacanță? Bucovina îți poate oferi relaxarea de care ai nevoie, mai ales, în acest an atât de agitat. Aici, am descoperit un boutique hotel, ireal de frumos, care dacă nu am fi știut că este la noi, în România, am fi spus, cu mâna pe inimă, că se află, undeva, prin Austria sau Elveția. Atât de cochet și de fain este. Unde mai pui că vei avea parte de servicii premium. Haideți cu noi să îl vedem!

Unde? Vatra Dornei, la 112 km de Suceava, la 89 de km de Bistrița Năsăud, 450 de km de București.

Ați fost la Vatra Dornei? Dacă nu treceți, musai, pe listă, micuțul oraș din inima Bucovinei, așezat pe malurile râurilor Dorna și Bistrița Aurie, unde vă veți bucura, din plin, de ospitalitatea bucovineană. În centrul orașului, am descoperit un loc tare frumos, care rivalizează până și cu cele mai luxoase cabane din Alpii elvețieni: “Kaban Boutique Hotel”, locația potrivită de unde să începi să explorezi Țara Dornelor, care are atât de multe să ofere turistului dornic de aventură sau care vrea să petreacă timp în natură. Kaban se află doar la 12 minute de mers pe jos de principala atracție a zonei: Telescaunul Dealul Negru.

Dacă în exterior, te va uimi arhitectura specifică hotelurilor tiroleze și multitudinea de mușcate viu colorate, marca neîntregistrată a Bucovinei, cu siguranță, interiorul te va cuceri și te va face să spui: “wow, există așa ceva la noi?”. Odată ce vei păși înăuntru, vei uita cu totul de lumea de afară, de zgomot, griji sau de stres. Toate camerele și apartamentele au un design personalizat, cu elemente decorative tradiționale, dar și moderne. Predomină lemnul și piatra, puse în evidență prin culori calde. Este un boutique hotel tare fain care merita văzut.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI!

Totul  este aranjat ca la carte, cu multă grijă la detalii, și tocmai acest lucru te va face să te simți chiar… mai bine ca acasă. Nouă ne-a plăcut tare mult vederea panoramică asupra orașului, dar, mai ales, terasa unde îți poți savura, liniștit, cafeaua dimineața și de unde poți observa zecile de rațe sălbatice de pe râu.

„Kaban Boutique Hotel”, aflat chiar pe malul râului Dorna, este o locație premium, relativ nouă, a fost deschisă în 2018, fiind cotată la cinci stele. Este locul potrivit pentru cupluri, dar și pentru familiile cu copii, pentru că sunt toate facilitățile pentru cei mici. Și cei mari se pot bucura de un răsfăț ca la carte: în saună, jacuzzi sau în zona generoasă de relaxare, cu șemineu și bibliotecă.

Cât despre mâncare, un lucru cu care bucovinenii se mândresc, trebuie să știți că meniul este de-al locului, cu bucate tradiționale, dar puteți opta și pentru preparate fine, din bucătăria internațională.

Vezi cât costă o noapte de cazare AICI.

Descoperă frumusețile unice ale Bucovinei și pornește din acest loc de poveste. Iată, mai jos, ce trebuie să vezi dacă ajungi în Țara Dornelor!

Top 12 lucruri pe care poți să le faci în Vatra Dornei

1. Telescaunul „Dealul Negru”, care urcă până la 1.300 de metri altitudine și vei avea parte de peisaje de vis.

2. Parcul Veverița, unde chiar puteți vedea veverițe și le puteți hrăniți cu nuci. Bucovinenii le-au dat și un nume: „Mariana”.

3. Satul Ciocănești – satul-muzeu în aer liber, unic în România, cu peste 600 de case, pictate cu motive tradiționale.

4. Pasul Tihuța, drumul dintre nori, care vă va răsplăti cu peisaje incredibil de frumoase.

5. Cascada Cailor și telescaunul din Borșa – Maramureș.

6. Mănăstirile pictate ale Bucovinei

7. Rezervația Naturală Munții Călimani

8. Rezervația 12 Apostoli

9. Munții Rarău

10. Transrarăul

11. Rafting pe râul Bistrița

12. Drumeții în natură

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *