Am găsit un infinit de fericire. Paradisul din România, neștiut, din inima naturii
Am găsit un infinit de fericire. Paradisul din România, neștiut, din inima naturii

Ce-ai zice de o evadare, departe de tot și de toate? Ca prima ta vacanță de anul acesta să fie într-un paradis pe pământ, în inima naturii? Să te bucuri de verde, de aer curat, de liniște, de libertate, de tot ce ți-a lipsit în ultimele săptămâni. Vreau să îți spunem, încă de la început, că e greu să descrii în cuvinte ceea ce simți atunci când ești sus, în mijlocul pădurii, deconectat de orice sursă agitație și, totuși, aproape de civilizație. Din hamac, de pe terasă sau din ciubăr ai parte de o priveliște ireal de frumoasă, care îți taie respirația.

UNDE?

Sighișoara, Mureș: la 5 minute de centru, la 100 km de Sibiu, la 292 de km de București, la 338 km de Iași, la 161 km de Cluj, la 359 km de Timișoara

La doar cinci minute de centrul Sighișoarei, vei descoperi Cosama Village. E unul dintre cele mai spectaculoase resorturi pe care le-am văzut noi până acum, o experiență în sine, pe care o recomandăm de trăit, măcar o dată în viață, oricărui călător care iubește natura, frumosul, bunul gust și serviciile turistice în care turistul este pus pe primul loc. După cum îi spune și numele, Cosama Village e un fel de ”sat”, aproape de oraș.

Mai exact, este un resort cu mai multe case de vacanță, aflat la marginea pădurii, lângă Sighișoara. Casele sunt construite într-un parc dendrologic cu numeroși copaci seculari și specii rare. În ceea ce privește designul, este un exemplu de “așa da”, de cum poți să construiești în natură, fără să-i știrbești din frumusețe. Aspectul rustic, cu mici influențe medievale, face ca locul să se armonizeze perfect cu natura, dar și cu aerul vechi al orașului.

Complexul este format din case de lemn, cu facilități moderne și cu vedere panoramică. Căbănuțele au fost denumite în funcție de speciile de arbori care le înconjoară. Veți găsi aici, spre exemplu, Casa Fagi, pentru că ferestrele din spatele ei au vedere la fagii roșii, de peste 130 de ani sau Casa Pini, pentru că este construită la baza unor pini. Toate căsuțele de lemn îți vor da senzația unor cabane forestiere. Interiorul este o continuare firească a tot ceea ce vei vedea afară, datorită culorilor calde și naturale, dar și elementelor de pământ, metal și lemn, folosite cu mult bun gust de echipa de designeri.

Vezi cât costă o noapte de cazare: AICI!

Sunt cinci căsuțe, care pot primi între 2 si 4 oaspeți fiecare. Au toate facilitățile de care ai nevoie, pentru o ședere relaxantă: chicinetă, cafetieră, ustensile de gătit, loc de luat masa etc, dar și spații speciale de dormit, amenajate pentru familiile cu copii. Dar, dincolo de natură, design, pentru noi, punctul forte al resortului este ciubărul panoramic, cu vedere superbă spre Cetatea Sighișoarei.

Ce poate fi mai fain decât să stai pe un sezlong, la margine de pădure și să te bucuri de un view uimitor? Trebuie încercat! Vă spunem, sincer, experiența va fi una de neuitat. Resortul a fost închis o vreme, dar acum și-a deschis din nou porțile și vă puteți bucura de un weekend de relaxare în paradisul pe pământ.

Vezi disponibilitate și cât costă: AICI!

OBIECTIVE TURISTICE ÎN SIGHIȘOARA

– Cetatea Medievală Sighișoara
– Camera de tortură
– Cimitirul Bisericii Evangheliste
– Satul scufundat Bezid
– Castelul Apaffy
– Biserica fortificată Biertan
– Satele săsești: Criț, Cloașterf, Saschiz, Viscri, Mesendorf
– Cetatea Rupea

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii.

Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *