Raiul pe pământ există și e în România. Pensiunea de poveste, din paradisul cu plante
Raiul pe pământ există și e în România. Pensiunea de poveste, din paradisul cu plante

Să ai un vis, să crezi în el, iar, apoi, să îl transformi în realitate. Asa s-ar descrie, în cateva cuvinte, povestea Ioanei Vașvari și al celui mai nou concept de cazare din România, de care noi ne-am îndrăgostit: Seva Sana – Manufactura de Sănătate & Retreat. Este un colț de rai, izolat, între dealul Codrului, în mijlocul câmpului, efectiv, perfect pentru cei care își doresc nu doar o evadare din cotidian, ci și un ”detox”. Și asta pentru că aici îți vei încărca, cu adevărat, bateriile, dar îți vei reaminti și ce înseamnă echilibru și stil de viață sănătos.

UNDE?
Ardud-Vii, SATU MARE: la 25 de km de Satu Mare, la 5 km de Cetatea Ardud, la 109 km de Cimitirul Vesel, la 42 de km de Castelul și Ștrandul Termal din Carei

Ioana Vașvari este fost jurnalist. A lucrat pentru mai multe televiziuni și ziare naționale. După ani întregi, în care viața i-a fost o alergătură continuă, a simțit că locul ei nu mai este între betoane și nici în televiziune. Așa a decis să renunțe la tot și să dea viața agitată, pe cea trăită în tihnă, nu pe repede înainte, pe care acum o împărtășește cu toți cei care îi trec pragul.

Sus, pe dealurile din Ardud Vii, Ioana și soțul ei Viorel, și-au făcut propriul colț de rai. De cum intri în curte, ți se deschide o lume desprinsă, parcă, din povești. Locul a fost a transformat într-o explozie de culoare cu parfum de lavandă, gălbenele, mentă sau cimbrișor sălbatic.

Și asta pentru că, după ce a făcut mai multe cursuri de fitoterapie și aromaterapie, cu fonduri europene, Ioana a pus bazele unei manufacturi unice în România. În acest paradis pe pământ, produce uleiuri artizanale, aromatizate din plante medicinale din cultura proprie, dar și din flora spontană, creme 100% naturale, realizate manual, dar și turtițe terapeutice sau medalioane din plante pentru ceai.  Vezi produsele și efectele lor terapeutice: AICI!

În jurul mini-fabricuței ei, Ioana a pus bazele unui concept unic în România. Seva Sana Retreat este mai mult decât o simplă cazare, este destinat celor care caută liniștea, în locul gălăgiei și a muzicii date la maxim. E o experiență, în sine, prin care vei descoperi ce înseamnă viața pe modul ”slow”.

Seva Sana Retreat este un concept care dorește să-ți fie ghid în a te redescoperi. Și cel mai bine o poți face în mijlocul naturii, unde te deconectezi și te reconectezi cu energia Pământului. Unde? Într-un colț de rai, cum ne place nouă să spunem, în Ardud-Vii, la aproximativ 20 de kilometri de orașul Satu Mare, în mijlocul naturii.

Este o zonă retrasă, înconjurată de dealurile de poveste ale Codrului, o regiune istorică situată pe teritoriile județelor Satu Mare și Maramureș. E un loc special, care pune accent pe reconectarea cu natura și care te reînvață să te redescoperi pe tine, omul simplu, care poate trăi doar din roadele pământului. Aici vei învăța să culegi plante, să le înveți rostul și leacul, vei merge în pădure să culegi hribi și vei descoperi un stil de viață sănătos.

Sunt doar trei camere, într-un loc izolat, potrivite pentru vremurile în care trăim. Fiecare cameră are specificul unei plante și a fost aranjată cu decorațiuni hand-made, realizate de Ioana, exclusiv din plante. Fie că vei admira stelele pe geamul din Camera Gălbenelelor sau vei descoperi, cu propriile mâini, magia plantelor și a uleiurilor medicinale, la atelierele din Șura cu Povești, Seva Sana Retreat îți va oferi acele clipe de liniște de care ai nevoie. Beciul cu vinurile casei, cazanul de fiert pălincă sunt poate atracții, pentru domni.

Opțional, în ciubăr, vă puteți împărtăși cele mai frumoase povești, ori vă puteți relaxa cu câte o turtă terapeutică, din plante sau, de ce nu, o saună cu uleiuri esențiale. Atenție, ultima porțiune mică de drum, de la șosea, este pietruită, dar practicabilă. Pentru rezervări și disponibilitate: AICI!

Ospitalitatea e punctul forte ale retreat-ului. Vei fi întâmpinat cu un ceai, un pahar de vin sau de pălincă, toate produse cu suflet de familia Vașvari. La cerere, puteți cumpăra produse locale, proaspete: lapte, caș, preparate proaspete și naturale din carmangeria familiei Danciu, producător local. Pentru rezervări și disponibilitate: AICI!

(Sursa foto: Ștefan Constantin Photography).

De reținut:
***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *