Calator in Bascheti

Cazare inedită în Bucovina. Cabana de poveste, de tip A house, din Bucovina.
Cazare inedită în Bucovina. Cabana de poveste, de tip A house, din Bucovina.

Am fost într-o călătorie de trei săptămâni prin țară și am ajuns în locuri tare frumoase, mai puțin știute. Tocmai despre un astfel de loc vrem să vă povestim acum. În mândra Bucovină, am poposit pentru trei zile, la doi pași de Vatra Dornei, la Todireni, într-un peisaj desprins, parcă, din basme. Ne-a ajutat și zăpada din belșug, ce-i drept, să descoperim acea Bucovină bună de păstrat la suflet, cu oameni frumoși, blânzi, care-ți mai șterg puțin orașul din minte. E un colț de rai autentic, românesc, unde merită să ajungeți anul acesta. Haideți cu noi să vedem împreună cea mai nouă cazare din Bucovina!  (foto: RAUL DUMITRU)

GREEN VELVET CHALET – O MINUNĂȚIE DE CABANĂ DIN INIMA NATURII

Unde? Todireni, Vatra Dornei, la 8 kilometri de Vatra Dornei, județul Suceava.

Am ajuns, seara târziu, la Todireni,  aproape de Vatra Dornei. Ninsese foarte mult și abia așteptam să ajungem la cabană. O tot văzusem în fotografii și ne-a plăcut. Ne tot întrebam oare cum arată. Nu mică ne-a fost mirarea atunci când, din drum, am zărit o oază de lumină, desprinsă parcă din alte lumi: un triunghi perfect luminat în întunericul pădurii.  Este acel moment unic când stai îți zici că există și speranță la noi în România, că mai sunt oameni pricepuți care vor să schimbe fața turismului românesc în bine.

Nu ai cum să nu te uimească priveliștea pe care o ai noaptea de la ,,Green Velvet Chalet’’, cea mai nouă cabană de tip A house din România. Este o priveliște de vis, care îți va stărui în minte mult timp. Ești tu, pădurea și cabana nou nouță, care miroase a lemn și care te îmbie la relaxare și visare.

Să vă povestim puțin despre interior. Sunt 5 camere, cu geamuri mari și un living generos, cu vedere spre pădure. Sunt 3 băi și o bucătărie dotată complet, cu tot ce ți-ai putea dori dacă vrei să gătești. Designul cabanei este simplu,  primitor și îți dă un sentiment bun. Ca și cum ești acasă și nu îți lipsește nimic. Ba chiar ai și Netflix, deși ești în mijlocul pădurii, și ciubăr și foișor pentru grătar.

Și ceea ce ne-a plăcut a fost liniștea dimineții, când ne beam cafeaua afară, în zăpadă, și când mai trecea câte un sătean să ne dea binețe sau să ne spună să intrăm în casă că e tare frig.

Pentru rezervări, vezi AICI!

Cabana este proiectul de suflet al unor tineri din Șaru Dornei – Mihai Ursu și al soției, Daniela – care s-au gândit să reînvie zona și să o pună la loc de cinste pe harta turistică a țării. Și, pe bună dreptate, pentru că, la Șaru Dornei, ai ce face și ai ce vedea. Sunt peisaje incredibil de frumoase spre tot Bazinul Dornelor, sunt bucate bune, ca-n copilărie la bunici – amintim doar de păstrăvul la CD, adică pe tablă, de scrîjelele pe plită cu sare, slănina la foc și tigaia făcută afară-n zăpadă – și sunt și oameni săritori dornici să-ți arate minunăția asta de loc.

Așa că poftiți la Todireni, la Șar, cum îi zic oamenii locului, și vă veți convinge de ceea avem la noi, în România, locuri incredibil de frumoase care merită scoase la iveală!

OBIECTIVE TURISTICE DIN ȘARU DORNEI

Comuna Șaru Dornei;
Biserica din Șaru Dornei;
Orașul Vatra Dornei;
Drumeții în natură cu sania;
Parcul Național Călimani;
Tinovul Mic – Şaru Dornei;
Poteca Tematică 12 Apostoli;
Rezervaţia de Jnepeniş şi Pinus Cembra;
Poteca tematică de la Cariera de sulf a Călimanilor.

CUM AJUNGI?

Se poate ajunge și cu trenul doar până la Vatra Dornei.
Ultimii 5 kilometri nu sunt asfaltați, dar drumul este foarte bun, potrivit și pentru o mașină mică.

CÂT COSTĂ?

Cabana se închiriază integral, are o capacitate de 12 locuri și costă 1200 de lei pe noapte, adică vine 100 de lei de persoană. Un preț tare bun pentru o astfel de cazare. Puteți să mâncați la restaurant, care este aproape de cabană, la vreo 2-3 kilometri, sau puteți comanda produse tradiționale gazdelor.

Pentru rezervări, vezi AICI!

Mulțumim tare mult pentru fotografiile din dronă, RAUL DUMITRU!

Călătorii inspirate vă dorim!

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *