Calator in Bascheti

Colțul de rai al României, ascuns între munți, pe care trebuie să-l vezi
Colțul de rai al României, ascuns între munți, pe care trebuie să-l vezi

Vrei o vacanță altfel, în mijlocul naturii, departe de orice stres și de orice zgomot al orașului. Îți arătăm un loc superb, de poveste, ascuns în inima munților Apuseni, care îți va oferi relaxarea de care ai nevoie. Este un sat arhaic, desprins de lume, care pare că plutește deasupra norilor. Aici vei descoperi tihna, mirosul de brad verde și cerul albastru, senin, așa cum numai în copilărie la bunici l-ai văzut. 

Mărișel – colțul de rai din Apuseni

Unde? Mărișel, județul Cluj – la 12 km de Lacul Beliș, 50 de km de Parcul Național Apuseni, la 52 de km de Cluj Napoca.

Mergem, într-o călătorie de poveste, în Țara Moților, la Mărișel, în cea mai mare comună ca suprafață locuită din lume, aflată la 1250 de metri altitudine. Da, ați citit bine! Comuna este întinsă pe mai bine de 100 de kilometri pătrați, printre munți, văi și lacuri, și este considerată minunea munților Apuseni. Și, pe bună dreptate, pentru că o dată ce vei ajunge aici, vei vedea peisaje greu de uitat și îți vei dori să revii.

Așezarea pare neatinsă de modernitate: un loc arhaic, unde timpul curge încet, ca pe vremuri, cu oameni calzi și primitori, răsplătiți de Dumnezeu cu peisaje de vis. Vei avea senzația că te afli deasupra norilor și că aici s-ar fi inventat, de fapt, veșnicia satului românesc. Te vei trezi dimineața în ciripit de păsărele, în sunetul tălăngilor și în adierea vântului care trece printre brazi. Ce-ți poți dori mai mult? Este acel colț de rai, pe care merită să-l descoperi pe îndelete, în câteva zile, departe de tot.

Cum ajungi? Ca să ajungi aici, poți veni dinspre Cluj sau dinspre Oradea, pe o șosea șerpuită, tare frumoasă, care trece pe lângă lacurile Tarniţa, Fântânele şi Beliş. Mărişel este locul în care Avram Iancu a învins oastea maghiară, în 1849, în timpul Revoluţiei din Transilvania.

Vezi aici un loc superb de cazare în zonă.

Ce poți face în zonă?

Muzeul Satului;
Observatorul Astronomic;
Țâcla Gavrii;
Drumul lui Antonescu;
Împărăția lui Zamolxe;
Crucea Iancului;
Barajul de la Beliș;
Vârfurile Bătrâna și Grohoțu.

Unde te cazezi? Un loc tare frumos, unde-ți poți trage sufletul, este Cabana Moților. Priveliștea pe care o ai de pe terasa cabanei, unde îți vei savura, dimineața, cafeaua, te va face să simți că ești, la propriu, deasupra lumii. În plus, mâncarea este tare bună, făcută doar din ingrediente locale, bio. Vezi aici cât costă o noapte de cazare.

Pentru alte locuri de cazare de vis, vezi AICI!

Călătorii inspirate vă dorim! 

De reținut:

***Acesta este un review by calatorinbascheti.ro și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și a gestionării pachetului de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor pensiunii.
***Calatorinbascheți.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *