Calator in Bascheti

Crezi că-i Austria? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Litoralul de la munte din inima pădurii
Crezi că-i Austria? Uită-te mai bine, e chiar la noi! Litoralul de la munte din inima pădurii

Văliug, România – Tirol, Austria: 1148 de kilometri distanță. Nu! Nu trebuie să călătorești mii de kilometri ca să te bucuri de raiul de pe pământ. După izolare, îți propunem să îți faci vacanța în România celor o mie de lumi! Pentru că ai toate motivele din lume, iar Gasthaus Grindeshti, care te duce gândul la cabanele cochete austriece e doar unul dintre ele. Deși n-ai crede, este chiar la noi, într-un loc de poveste din Caraș-Severin. Vă invităm să îl descoperi chiar acum, în cadrul campaniei ”România celor o mie de lumi” – o campanie inedită inițiată de Calatorinbascheti.ro, pentru susținerea turismului românesc.

UNDE?

Văliug, Caraș Severin – la 478 de kilometri de București, la 128 de km de Timișoara, la 185 de km de Sarmizegetusa

Dacă nu ai știi unde ești, ai crede că ai nimerit, mai degrabă, la o cabană din Tirolul Austriei. Și asta pentru că între superba cabană Gasthof Pension Traube din Karres și cea de la Văliug asemănările sunt incredibile: de la tipul de construcție până la culorile folosite. Design-ul cabanei din Caraș redă extrem de fidel elemente din arhitectura tiroleză tradițională, dar are și o notă fină de modern, care o face specială. Iar peisajul ireal de frumos în care e amplasată nu e cu nimic mai prejos.

Văliug e una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de munte din România. Așezată la poalele munților Semenic, i se mai spune și litoralul de la munte, datorită celebrelor pontoane, unde vara turiștii aleg să facă plajă. Locul e un mic rai, cu multă liniște, aer curat și peisaje de munte care îți vor încărca bateriile.

Văzută de sus, pensiunea Gasthaus Grindeshti te lasă fără cuvinte: este situată în mijlocul pădurii, la marginea unui lac, cu ponton, zona perfectă pentru relaxare, într-o zi cu soare, indiferent de anotimp. E locul numai bun și pentru o relaxare la spa și o evadare după izolare. Pensiunea Gasthaus Grindeshti are doar 8 camere, este într-o zonă retrasă, așa că, aici, vă veți simți în siguranță. Pensiunea are un design superb și te duce în lumea cabanelor autentice austriece. Așa sunt serviciile aici: nemțești și de calitate. Ce ziceți, v-am convins să vă faceți vacanța în Tirolul României?

CE POȚI FACE LA VĂLIUG?

Locul e perfect pentru iubitorii de canotaj. O altă atracție turistică spectaculoasă a acestei zone este Gărâna, care se află la doar 12 km de Văliug. Este un sat de poveste din Banatul Montan, cunoscut mai ales de iubitorii de jazz. Satul a fost pus pe hartă după organizarea aici a Festivalului Internațional de Jazz. Mai multe opțiuni de cazare în zonă, vezi AICI!

Articolul face parte din campania ”România celor o mie de lumi” – o campanie inițiată de Calatorinbascheti.ro, sprijinită de GastroNomNom, pentru susținerea turismului românesc, în vremuri de criză. Campania conține o serie de articole inedite, prin care punem în oglindă mai multe destinații din România, ce seamănă izbitor cu minuni turistice ale lumii. Cabana cu iz austriac de la Văliug e doar una dintre ele, iar ca acest loc sunt multe altele. Așa că, nu mai trebuie să zbori până la capătul pământului, ca să te bucuri de raiul de pe pământ. Vei descoperi o țară uimitoare, irezistibilă, de poveste. După izolare, fă-ți vacanța în siguranță, în România celor o mie de lumi!

Sursă poză main stânga & de mai sus: Gasthof Pension Traube. Este un schi resort fain tare, aflat la doar 7 kilometri de pârtia Hoch-Imst. Vezi mai multe fotografii: AICI!

***De reținut: alăturările de imagini sunt simbolice și nu reprezintă o comparație calitativă și de valoare a destinațiilor.

***Calatorinbascheti.ro este un proiect independent. Dacă ți-a plăcut acest articol, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Distribuie articolul prietenilor tai

Citeste si...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *